تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,871 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,070 |
تأثیر عصاره تاننی استخراج شده از محصول فرعی پسته با حلالهای مختلف بر تجزیهپذیری پروتئین کنجاله سویا در شکمبه | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 20، شماره 2، مرداد 1397، صفحه 243-255 اصل مقاله (999.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.244914.623236 | ||
نویسندگان | ||
پیروز شاکری* 1؛ حسن فضائلی2؛ مجتبی زاهدی فر3 | ||
1استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
2استاد بخش تحقیقات تغذیه دام، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
3دانشیار بخش تحقیقات تغذیه دام، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
چکیده | ||
تاننها توانایی کاهش تجزیهپذیری پروتئین در شکمبه و افزایش پروتئین عبوری به روده کوچک را دارند. این آزمایش باهدف بررسی تأثیر عصاره تاننی استخراجشده از محصول فرعی پسته با حلالهای آب، اتانول 70 درصد و متانول 80 درصد بر تجزیهپذیری پروتئین کنجاله سویا در شکمبه انجام شد. مقادیری از عصارهها به کنجاله سویا اضافه شد تا غلظت تانن اضافهشده به مخلوط به 5/0 و یک درصد رسید. در کنجاله سویای بدون عصاره (شاهد) و کنجالههای سویای عملآوریشده با غلظتهای 5/0 و یک درصد از سه نوع عصاره (شش تیمار)، میزان ناپدیدشدن شکمبهای و پس از شکمبهای و همچنین تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام با سه تکرار اندازهگیری شد. برای تعیین میزان ناپدیدشدن و تجزیهپذیری نمونهها در شکمبه، از سه رأس گاو نر اختهشده تالشی با فیستولای شکمبهای، و برای تعیین میزان ناپدیدشدن پساز شکمبهای از دستگاه شبیهساز هضم استفاده شد. فرآوری کنجاله سویا با یک درصد تانن از عصاره آبی، 5/0 و یک درصد تانن از عصارههای اتانولی و متانولی سبب کاهش ناپدیدشدن شکمبهای پروتئین خام گردید (01/0>P)، بدون آنکه میزان ناپدیدشدن ماده خشک و پروتئین خام در کل دستگاه گوارش را تغییر دهد. فرآوری کنجالههای سویا با 5/0 و یک درصد تانن استخراجشده با آب، اتانول و متانول، غلظت پروتئینهای با تجزیه پذیری سریع را کاهش داد (01/0>P). بهطور کلی تانن عصارههای آبی، اتانولی و متانولی محصول فرعی پسته میتوانند تجزیه پروتئین کنجاله سویا در شکمبه را کاهش دهند، هرچند استفاده از عصاره آبی محصول فرعی پسته اقتصادی و کاربردیتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین محافظت شده؛ تجزیهپذیری؛ عصاره محصول فرعی پسته؛ کنجاله سویا؛ in situ | ||
مراجع | ||
1. شاکری پ، حسینیغفاری م و فضائلی ح (1395) محصول فرعی پسته بهعنوان یک خوراک علوفهای در تغذیه نشخوارکنندگان - یک مقاله مروری (بخش اول: ذخیرهسازی، ترکیبات شیمیایی، مصرف خوراک، عملکرد و قابلیت هضم). نشریه علوم دامی پژوهش و سازندگی. 112: 144-129. 2. Adesogan AT (2005) Effect of bag type on the apparent digestibility of feeds in Ankom DaisyII incubators. Animal Feed Science and Technology. 119: 333-344. 3. AOAC (2000) Association of official analytical chemists. Official Methods of Analysis. 17th ed., Arlington. VA. 4. Billo M, Cabalion P, Waikedre J, Fourneau C, Bouttier S, Hocquemiller R and Fournet A (2005) Screening of some new caledonian and vanuatu medicinal plants for antimycobacterial activity. Journal of Ethnopharmacology. 96: 195-200. 5. Colmenero Olmos JJ and Broderick GA (2006) Effect of dietary crude protein concentration on milk production and nitrogen utilization in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science. 89 (5): 1704-1712. 6. Danesh Mesgaran M and Stern MD (2005) Ruminal and post-ruminal protein disappearance of various feeds originating from Iranian plats varieties determined by the in situ mobile bag technique and alternative methods. Animal Feed Science and Technology. 118: 31-46. 7. Hvelplund T and Madsen J (1993) Protein systems for ruminants. TheJournalofCell Science. 7: 21-36. 8. Kamalak KF, Canbolat O, Sahin M, Gurbuz Y, Ozkose E and Ozkan CO (2005) The effect of polyethylene glycol (PEG 8000) supplementation on in vitro gas production kinetics of leaves from tannin containing trees. South African Journal of Animal Science. 35(4): 229-236. 9. Koffi E, Sea T, Dodehe Y and Soro S (2010) Effect of solvent type on extraction of polyphenols from twenty three Ivorian plants. Journal of Animal and Plant Sciences. 5 (3): 550-558. 10. Makkar HPS (2003) Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin rich feeds. Small RuminantResearch. 49: 241-256. 11. Makkar HPS (2003) Quantification of tannins in tree and shrub foliage: A laboratory manual. Food and Agriculture Organization of the United Nations/International Atomic Energy Agency. Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, the Netherlands, 102 PP. 12. Mezzomo R, Paulino PVR, Detmann E, Valadares Filho SC, Paulino MF, Monnerat JPIS, Duarte MS, Silva LHP and Moura LS (2011) Influence of condensed tannin on intake, digestibility, and efficiency of protein utilization in beef steers fed high concentrate diet. Livestock Science. 141: 1-11. 13. Min BR Attwood GT, Reilly K, Sun W, Peters JS, Barry TN and McNabb WC (2002) Lotus corniculatus condensed tannins decrease in vivo populations of proteolytic bacteria and affect nitrogen metabolism in the rumen of sheep. Canadian Journal of Microbiology. 48: 911-921. 14. Mokhtarpour A, Naserian AA, Valizadeh R, Danesh Mesgaran M and Pourmollae F (2014) Extraction of phenolic compounds and tannins from pistachio by-products. AnnualResearch& Review inBiology. 4(8): 1330-1338. 15. Newbold CJ, McIntosh FM, Williams P, Losa R and Wallace RJ (2004) Effects of a specific blend of essential oil compounds on rumen fermentation. Animal Feed Science and Technology. 114: 105-112. 16. NRC (2001) Nutrient Requirements of Dairy Cattle, 7th Ed., National Academy of Sciences. Press, Washington, DC. 17. Ørskov ER, Deb hovel FD and mould F (1980) The use of the nylon bag technique for the evaluation of feed stuffs. Tropical Animal Production. 5: 195-213. 18. Patra AK and Saxena J (2011) Exploitation of dietary tannins to improve rumen metabolism and ruminant nutrition. Journal of the Science of Food and Agriculture. 91: 24-37. 19. Santos GT, Oliveira RL and Petit HV (2000) Effect if tannic acid on composition and ruminal degradability of Bermuda grass and alfalfa silages. Journal of Dairy Science. 83: 2016-2020. 20. Schwab CG, Boucher SE and Sloan BK (2007) Metabolizable protein and amino acid nutrition of the cow. Proceedings of the Cornell Nutrition Conference for Feed Manufacturers. 121-138. 21. Sedighi-Vesagh R, Naserian AA, Ghaffari MH, Petit HV (2015) Effects of pistachio by-products on digestibility, milk production, milk fatty acid profile and blood metabolites in Saanen dairy goats. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. 99: 777-787. 22. Shakeri P, Riasi A and Alikhani M (2014) Effects of long period feeding pistachio by-product silage on chewing activity, nutrient digestibility and ruminal fermentation parameters of Holstein male calves. Animal. 8: 1826-1831. 23. Shakeri P, Durmic Z, Vadhanabhuti J and Vercoe PE (2017) Products derived from olive leaves and fruits can alter in vitro ruminal fermentation and methane production. Journal of the Science of Food and Agriculture. 97: 1367-1372. 24. Sultana B, Anwar F and Przybylski R (2007) Antioxidant activity of phenolic components present in barks of barks of Azadirachta indica, Terminalia arjuna, Acacia nilotica, and Eugenia jambolana Lam. trees. Food Chemistry. 104: 1106-1114. 25. Tabacco E, Borreani G, Crovetto GM, Galassi G, Colombo D and Cavallarin L (2006) Effect of Chestnut Tannin on Fermentation Quality, Proteolysis, and Protein Rumen Degradability of Alfalfa Silage. Journal of Dairy Science. 89: 4736-4746. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 533 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 346 |