تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,005 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,181 |
ظرفیت گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی کود ورمی کمپوست | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 3، دوره 49، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 19-26 اصل مقاله (449.48 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.136678.664698 | ||
نویسندگان | ||
سید امیر ذکی* 1؛ عزت اله عسکری اصلی ارده1؛ محمدحسین کیانمهر2؛ جواد خزائی3 | ||
1دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2دانشگاه تهرن- پردیس ابوریحان | ||
3دانشگاه تهران-پردیس ابوریحان | ||
چکیده | ||
یکی از بهترین روشهای بازیافت، تولید ورمیکمپوست از زباله شهری است. جداسازی بهینه کرمها از مواد آلی بعد از اتمام فرآیند ورمی کمپوستسازی باعث افزایش نرخ تجزیه مواد زائد توسط کرمها میشود. جهت طراحی و ساخت دستگاهی برای القاء حرارت به بستر کود ورمی کمپوست به صورت کنترل شده که هم باعث جداسازی کرمها از بستر شده و هم آسیبی به کرم وارد نشود، داشتن پارامترهای حرارتی کود ورمی کمپوست ضروری میباشد. در این تحقیق ظرفیت گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی به ترتیب با روش اختلاط و روش سیم داغ به دست آمد. آزمایشات با سطوح محتوای رطوبتی 10، 20، 30، 40 و 50%(w.b) در دماهای 40، 50، 60 و C°70 انجام گرفت. مقدار ظرفیت گرمای ویژه از 6537/1 تا kj/kg°C 5236/3 با افزایش دما و رطوبت افزایش یافت. مقدار ضریب هدایت حرارتی بین 1054/0 تا Wm-1°C-1 9163/0 با افزایش دما و رطوبت به صورت خطی افزایش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
روش سیم داغ؛ روش مخلوط؛ محتوای رطوبتی | ||
مراجع | ||
Aghbashlo M., Kianmehr M.H., & Hassan-Beygi S.R. (2008).Specific heat and thermal conductivity of berberis fruit (Berberis vulgaris). American Journal of Agricultural Biological Science, 3(1), 330-336. Amin-Nayyeri, M., Kianmehr, M.H., Arabhosseini, A & Hasan-Beigi, S.R. (2009). Thermal properties of dairy cattle manure. International agro physics, 23, 359-366. ASAE Standards S269.4 Cubes. (1998). Pellets and crumbles-definitions and methods for determining density, durability and moisture content ASAE DEC96: Standard S358.2 Moisture Measurement-forages. St. Joseph, MI: ASAE Beetz, A. (june1999). Worms for composting (Vermicomposting). Retrieved August 5, 2015, ATTRA Livestock technical notes., from ttps://attra.ncat.org/publication/summaries. Casada, M.E. & Walton, L.R. (1989). Thermal conductivity of baled burley tobacco. Trans. ASAE, 32 (2), 977-982. Chandra, S. & W.E. Muir. (1971). Thermal conductivity of spring wheat at low temperatures. Trans. ASAE, 14 (4), 644–648. Fieldson, R.S. (1988). The economic viability of earthworm culture on animal wastes, inEarthworms in waste and environmental management. C. Edwards, & Neuhauser, F., Editors. The Hague, 145-156. Gomez, K. & Gomez, A.A. (1984). Statistical procedures for agricultural research. (2th ed.). New York: Wiley Inc. Mohsenin, N.N. (1980). Thermal properties of foods and agricultural materials. New York, NY: Gordon and Breach, Science Publishers, Inc. Muir, W. E. & Viravanichai, E. (1972). Specific heat of wheat. Journal of Agricultural. Engineering. Research, 17, 338–342. Murakami, E.G. & Okos, M.R. (1988). Measurement and prediction of thermal properties of foods. Infood properties and computer-aided engineering of food processing systems. R.P. Singh and A.G. Medina(Eds.), Kluwer Academic Publishers Boston, 1989, pp. 3-48. Narain, M., S.S.C. Bose, M. Jha & Dwivedi, V.K. (1978). Physic thermal properties of Rice Bran. Journal of Food Science and Technology, 15 (1), 18–19. Njie D.N., Rumsey T.R., & Singh R.P. (1998). Thermal properties of cassava, yam and plantain. Journal of Food Engineering, 37, 63-76. Razavi, S.M.A. & Taghizadeh, M. (2007). The specific heat of pistachio nuts as affected by moisture content, temperature, and variety. Journal of Food Engineering, 79, 158-167. Shrivastava, M. & Datta, A.K. (1999). Determination of specific heat and thermal conductivity of mushrooms (Pleurotus Forida). Journal of Food Engineering, 39, 255-260. Singh, K.K. & Goswami, T.K. (2000). Thermal properties of Cumin Seed. Journal of Food Engineering, 45,181-187. Sreenarayanan, V.V. & Chattopadhyay, P.K. (1986). Specific heat of Rice Bran. Agricultural of Wastes, 16, 217–224. Subramanian, s. and R. Viswanathan. (2003). Thermal properties of minor millet grains and flours. Biosystems Engineering, 84 (3), 289-296. Tabil L.G. (1999). Specific heat of agricultural and food materials. Res. Report, Department of Agricultural and Bioresource Engineering, University of Saskatchewan, Canada. Van der Held, E.F.M. & Van Drunen, F.G. (1949). A method of measuring the thermal conductivity of liquids. Physica, 15, 865-881. Yang W., Sokhansanj S., Tang J., & Winter P. (2002). Determination of thermal conductivity, specific heat and thermal diffusivity of borage seeds. Biosystem Engineering, 82(2), 169-176. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 528 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,126 |