تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,072 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,945 |
اثر آنزیم زایلاناز و اسانس باریجه (Ferula gumosa Boiss) در جیرههای بر اساس دانه گندم بر عملکرد تولیدی و میکروفلور روده جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 1، دوره 20، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 1-14 اصل مقاله (1.08 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.231919.623178 | ||
نویسندگان | ||
اردشیر محیط* 1؛ زهرا علیمرادی تمرین2؛ حسن درمانی کوهی3؛ نوید قوی حسین زاده4 | ||
1هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، تخصص: تغذیه طیور | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام گروه علوم دامی دانشگاه گیلان | ||
3عضو هیئت علمی، دانشگاه گیلان، تخصص: تغذیه طیور | ||
4دانشگاه گیلان، تخصص: ژنتیک و اصلاح نژاد دام/ ژنتیک کمی/ آمار/ مدلسازی/ شبیهساز ی/ ارزیابی ژنتیکی در دامپروری/ کاربرد روشهای آماری پیشرفته در دامپروری/ کاربرد استراتژیهای اصلاح نژاد/ کاربرد شبیهسازی در دامپروری | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر آنزیم زایلاناز و اسانس باریجه برعملکرد تولیدی و میکروفلور روده جوجههای گوشتی، از تعداد 160 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا" تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2، با چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت 42 روز، استفاده شد. فاکتورها شامل آنزیم زایلاناز در دو سطح ( 0 و 2/0 گرم) و اسانس باریجه در دو سطح (0 و 1/0 گرم) بود که به هر کیلو جیره مصرفی اضافه شد. در طول دوره پرورش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و تلفات بهصورت دورهای اندازهگیری شد. در روزهای 21 (میان دوره) و 42 (پایان دوره) 2 قطعه جوجه از هر تکرار جهت تعیین خصوصیات لاشه کشتار شدند و به منظور بررسی جمعیت میکروبی باکتری اشرشیاکلی و لاکتوباسیلوس ایلئومی، از مواد داخل روده جوجههای ذبح شده نمونهگیری شد. افزودن آنزیم سبب افزایش وزن و بهبود ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد ونیز بهبود ضریب تبدیل در کل دوره آزمایش شد (05/0PP). به طور کلی نتیجه گیری میشود که استفاده از مخلوط آنزیم و اسانس میتواند برای بهبود عملکرد جوجههای گوشتی قابل توصیه باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس باریجه؛ آنزیم زایلاناز؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ میکروفلور | ||
مراجع | ||
. رﺿﺎﻳﻲ م، ﺑﺮﻧﺎرد ب ف و ﺷﻔﻴﻌﻲ اﻟﻒ (1381) ﺑﺎرﻳﺠﻪ. ﻣﺠﻠﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﮔﻴﺎﻫﺎن داروﻳﻲ و ﻣﻌﻄﺮ اﻳﺮان. 17: 74-1. 2. عبدالهی زاوه ز، حسن آبادی ا و گلیان ا (1392) اﺛﺮ اﻓﺰودن رﻳﺸﻪ ﮔﻴﺎه ﺑﺎرﻳﺠﻪ (Ferula gummosa Boiss)به جیره غذایی بر عملکرد، ﻣﻴﻜﺮوﺑﻴﻮﻟﻮژی روده و ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﻫﻀﻢ ﻇﺎﻫﺮی ﻣﻮاد ﻣﻐﺬی در ﺟﻮﺟﻪ ﮔﻮﺷﺘﻲﻫﺎی. نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران، جلد 5، شماره 2، صفحه 118-112. 3. ﻧﺠﻔﻲپ، ﺗﺮﻛﻲ م و ﻣﺪرﺳﻲ م (1387) ﺑﺮرﺳﻲﺗﺄﺛﻴﺮافزودن روغنهای اسانس آویشن، دارچین و میخک به جیرههای غذایی بر عملکرد جوجههای گوشتی. مجموعه مقالات همایش ملی فنآوریهای نوین در کشاورزی و منابع طبیعی 1587-1571. 4. Alam M J, Howlider M A R, Pramanik M A H and Haque M A (2003) Effect of exogenous enzyme in diet on broiler performance. International Journal of Poultry Science,2: 168–173. 5. Amerah A M, Mathis G and Hofacre C L (2012) Effect of xylanase and a blend of essential oils on performance and Salmonella colonization of broiler chickens with Salmonella Heidelberg. Poulry Science, 91: 943-947. 6. Choct M (2006) Enzymes for the feed industry: Past, present and future. World’s Poultry Science Journal, 62:5-15. 7 Cross D E, McDevitt R M, Hillman K and Acamovic T (2007) The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science, 48: 496–506. 8. Engberg R M , Hedemann M S, Steenfeldt S and Jensen B B (2004) Influence of whole wheat and xylanase on broiler performance and microbial composition and activity in the digestive tract. Poultry Science, 83: 925–938. 9. Forbes J M (2002) Performance and Some Digesta Parameters of Broiler Chickens Given Low or High Viscosity Wheat-Based Diets with or without Enzyme Supplementation. Centre for Animal Science, University of Leeds, Leeds LS2 9JT- England. 10. Friesen O D, Guenler W, Marquardt R R and Rotter B A (1992) The effect of enzyme supplementation on apparent metabolizable energy and nutrient digestibilities of wheat, barley, oats, and rye for the young broiler chick. Poultry Science, 17: 1710–1721. 11. Garcia M, Lazaro R, Latorre M A, Gracia M I and Mateos G G (2008) Influence of enzyme supplementation and heat processing of barley on digestive traits and productive performance of broilers. Poultry Science, 87:940-948. 12. Ghasemi Y, Faridi P, Mehregan I and Mohagheghzadeh A (2005) Ferulagummosa fruits: An aromatic antimicrobial agent. Journal Chemistry of Natural Compounds, 41: 311-314 13. Gutierrez del Alamo A, Verstegen M, Den Hartog L and Perez de Ayala P (2008) Effect of wheat cultivar and enzyme addition to broiler chicken diets on nutrient digestibility, performance, and apparent metabolizable energy content. Poultry Science, 87: 759-767. 14. Hadorn R, Wiedmer H and Broz J (2001) Effect of an enzyme complex in a wheat-based diet on performance male and female broilers. Journal of Applied Poultry Research, 10:340–346. 15. Hernandez F, Madrid J, Garcia V, Orengo J and Megias M D (2004) Influence of two plant extracts on broilers performance, digestibility, and digestive organ size. Poultry Science, 83: 169-174. 16. Jang I S , Ko Y H, Kang S Y and Lee C Y (2007) Effect of a commercial essential oil on growth performance, digestive enzyme activity and intestinal micro flora population in broiler chickens Animal Feed Science and Technology, 134: 304-315. 17. Lazaro R, Garcia M, Aranibar M J and Mateos G G (2003) Effect of enzyme addition to wheat, barley and ryebased diets on nutrient digestibility and performance of laying hens. British Poultry Science, 44: 256-265. 18. Lee K W, Everts H, Kappert H J, Wouterse H, Frehner M and Beynen A C (2004) Cinnamanaldehyde, but not thymol, counteracts the carboxymethyl cellulose-induced growth depression in female broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 3:608–612. 19. Leeson S, Caston L, Kiaei M M and Jones R (2000) Commercial enzymes and their influence on broilers fed wheat or barley. Journal of Applied Poultry Research, 9: 242–251. 20. Nahas J and Lefrancois R (2001) Effects of feeding locally grown barley with or without enzyme addition and whole wheat with or without enzyme addition and whole wheat on broiler performance and carcass traits. Poultry Science, 80: 195- 202. 21. Nian F, Guo Y M, Ru Y J, Li F D and Peron A (2011) Effect of exogenous xylanase supplementation on the performance, net energy and gut microflora of broiler chickens fed wheat-based diets Journal of Animal Science, 24:400–406. 22. NRC (1994) Nutrient requirements of poultry.Ninth Revised Edition, 1994, National Academy Press, Washington D.C.
23. Ocak N, Erener G, Burakak F, Sungu M, Altop A and Ozmen A (2008) Performance of broilers fed diets supplemented with dry peppermint (Menthapiperita L.) or thyme (Thymus vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Journal of Animal Science, 53: 169–175. 24. SAS Institute (2007) SAS/STAT User’s Guide.Version 9.2 ed. SAS Institute Inc., Cary, NC. 25. Senkoylu N, Akyurek H and Samali H E (2004) Implications of β–glucanase and pentosanase enzymes in low–energy low–protein barley and wheat based broiler diets. Czech Journal of Animal Science, 49 3:108–114. 26. Shirzadi H, Moravej H and Shivazad M (2010) Influence of non -starch polysaccharide-degrading enzymes on the meat yield and viscosity of jejunal digesta in broilers fed wheat/barley-based diet. African Journal of Biotechnology, 9: 1517-1522. 27. Smith C H M and Annison G (1996) Non-starch plant polysaccharides in broiler nutrition toward a physiologically valid approach to their determination. World Poultry Science Journal, 52:203-221. 28. UFFDA )1992(User Friendly Feed Formulation, Done Again. Programmed by J. Hargrave, USA, University of Georgia. 29. Wu Y B, Ravindran V, Thomas D G, Birties M J and Hendriks W H (2004) Influence of method of whole wheat inclusion and xylanase supplementation on the performance, apparent metabolisable energy, digestive tract measurements and gut morphology of broilers. British Poultry Science, 45: 385-394. 30. Yang Y, Iji P A, Choct M (2009) Dietary modulation of gut micro flora in broiler chickens: a review of the role of six kinds of alternatives to in-feed antibiotics. World Poultry Science Journal, 65: 97-114. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 553 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 506 |