تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,542 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,926,777 |
اثرات بتائین بر تغییرات رشد و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 72، شماره 3، مهر 1396، صفحه 297-304 اصل مقاله (810.72 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2017.129939.2340 | ||
نویسندگان | ||
زاهد عزیز مسگری1؛ محسن دانشیار* 2؛ علی میرزا آقازاده1 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
2دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: کاهش عملکرد به دنبال تنش گرمایی در طیور اتفاق میافتد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی تاثیر بتائین بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی انجام گرفت. روش کار: دویست قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و به ازای هر تیمار10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل جوجههای تحت تنش گرمایی تغذیه شده با سطوح مختلف صفر (بدون افزودنی بتائین)، ۰۵/۰، ۱/۰و ۲/۰درصد بتائین بودند. جیرههای آزمایشی در دوره پایانی (25-42 روزگی) و در شرایط تنش حرارتی Cο1±32 به صورت دورهای (9 صبح تا 5 عصر) به جیره اضافه شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف خوراک تحت تاثیر افزودن بتائین قرار نگرفت. مصرف 2/0 درصد بتائین در کل دوره، افزایش وزن بالاتری را در مقایسه با سطح 05/0 درصد و جیره شاهد باعث گردید (05/0P<). مصرف همه سطوح بتائین در دوره پایانی موجب کاهش ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با شاهد شدند و در این میان سطح 2/0 درصد بتائین پایینترین ضریب تبدیل خوراک را در میان تیمارهای آزمایشی نشان داد (05/0P<). افزودن بتائین در جیره، تأثیری بر وزن اندامهای داخلی از جمله قلب، کبد، چربی محوطه بطنی، طحال و بورس در جوجههای تحت تنش در سن 42 روزگی نداشت. همچنین استفاده از سطوح مختلف بتائین در جوجههای تحت تنش گرمایی تاثیری بر فراسنجه های خونی، میزان آنزیمهای خون و وضعیت آنتیاکسیدانی خون در 42 روزگی نداشت. نتیجه گیری نهایی: به طور کلی، مصرف 2/0 درصد بتائین در شرایط تنش گرمایی بدون تاثیر بر فراسنجههای خونی و اندامهای داخلی منجر به بهبود عملکرد جوجههای گوشتی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بتائین؛ تنش گرمایی؛ عملکرد؛ وزن اندامهای داخلی؛ فراسنجههای خونی | ||
مراجع | ||
Aebi, H. (1984) Catalase in vitro. Methods Enzymol. 105: 121-126.
Alfieri, R., Carazzoni, A., Petropini, P.G., Bonelli, M.A., Caccamo, A.E., Borghetti, A.F., Wheeler, K.P. (2002) Compatible osmolytes modulate the responses of porcine endothelial cells to hypertonicity and protect them from apoptosis. J Phys. 540: 499- 508.
Attia, Y., Hassan, M.H., Shehatta and S.B., Abd-El-Hady. (2005) Growth, carcass quality and serum constituents of slow growing chicks as affected by betaine addition to diets containing 2. Different levels of methionine. Int J Poul Sci. 4: 856-865.
Awad, A., Ibrahim, A., Fahim H., Beshara, M. (2014) effect of dietary betaine supplementation on productive and reproductive performance of domyati ducks under summer conditions. Egypt Poult Sci. 34: 453-474.
Boch, J., Kempf, B., Bremer, E. (1994) Osmoregulation in Bacillus subtilis: synthesis of the osmoprotectant glycine betaine from exogenously provided choline. J Bacteriolghy. 176: 5634-5371.
Cooper, M.A., Washburn, K.W. (1998)The relationships of body temperature to weight gain, feed consumption, and feed utilization inbroilers under heat stress. Poult Scin. 77: 237-242.
Daneshyar, M., Kermanshahi, H., Golian, A. (2012) The effects of turmeric supplementation on antioxidant status, blood gas indices and mortality in broiler chickens with T3-induced ascites. Br Poult Sci. 53: 379-385.
Daneshyar, M., Kermanshahi, H., Golian, A. (2009) Changes of biochemical parameters and enzyme activities in broiler chickens with cold induced ascites. Poult Sci. 88: 106-109.
Donkoh, A. (1989) Ambient temperature: a factor affecting performance and physiological response of broiler chickens. Int J Biometeor. 33: 259-265.
Eklund, M., Bauer, E., Wamatu, J., Mosenthin, R. (2005) Potential nutritional and physiological functins of betaine in livestock. Nutr Res Reiv. 18: 3148.
Farooqi, H.A.G., Khan, M.S., Khan M.A., Rabbani, M., Pervez, K., Khan, J.A. (2005) Evaluation of betaine and vitamin C in alleviation of heat stress in broiler. Int J Agri Biol. 5: 744-746.
Fernandwz - Figates, I., Conde-Aguilera, J.A., Nieto, R., Lachica, M., Aguilera, J.F. (2008) Synergistic effects of betaine and conjugated Linoleic acid on growth and carcass composition of growing Ibeian pigs. J Anim Sci. 86: 102-111.
Hassan, R.A., Attia Y.A., El-Ganzory, E.H. (2005) Growth, carcass quality and serum constituents of slow growing chicks as affected by betaine addition to diets containing I. DIfferrnt levels of choline. Int J Poult Sci. 4: 840-850.
Jahanian, R., Rahmani, H.R. (2008) The effect of dietary fat level on the response of Broiler chicks to Betaine and choline supplement. J Biological Sci. 8: 362-367.
Klasing, KC., Adler, KL., Remus, JC., Calvert, CC. (2002) Dietary Betaine increases intraepithelial lymphocytes in the duodenum of coccidian- infected chicks and increases functional properties of phagocytes. J Nutr Sci. 132: 2274-228.
Konca, Y., Kinkpinar, F. (2008) Effect of Betaine on performance carcass, bone and blood characteristics of Broilers during natural summer temperature. J Anim Vet Ad. 7: 930-937.
Mahmoudnia, N., Madani, Y. (2012) Effect of Betaine on performance and carcass composition of broiler chicken in warm weather. Int J Agri Sci. 2: 675-683.
Moeckel, GW., Shadman, R., .Fogel, JM., Sadrzadeh, SMH. (2002) Organic osmolytes Betaine, sorbitol and inositol are potent inhibitors of erythrocyte membrane ATPases. Life Sci. 71: 2413-2424.
Neto, G.M., Pesti and Bakalli, R.I. (2000) Influence of dietary protein level.on the broiler chickens. Poult Sci. 79: 1478-14840
Puvadolpirod, S., Taxton, J.P. (2000) Model of physidogical stress in chickens 2. Dosimetry of adrenocorticortropin. Poult Sci. 79: 370-376.
Ratriyano, R., Mosenthin, R., Bauer, E., Eklund, M. (2009) Metabolik osmoregulatory and Nutritional Funktions of Betaien in Monogastric Animals. Asian-Australasian. J Anim Sci. 22: 1461-1476.
Sahin, K., Kucuk, O., Hayiril, A., Prasad, S. (2009) Role of dirtary Zinc in heat stressed poultry. Poult Sci. 88: 217-2183.
Saunderson, C.L., McKinlay, J. (1990) Changes in body weight, composition and hepatic enzyme activities in response to dietary methionine, betaine and choline levels in growing chicks. Brit J Nutr. 63: 339-349.
Schutte, JB., Jong, J., Smink, W., Pack, M. (1997) Replacement value of Betaine for DL- methionine in male Broiler chicks. Poult Sci. 76: 321-325.
Sun, H., Yang, R., Yang, Z.B., Wang, Y., Jiang, S.Z., Zhang, G.G. (2008) Effects of betaine supplementation to methionine deficient diet on growth Performance and carcassa characteristics of broilers. Am J Anim Vet Sci. 3: 78-84.
Tucker, L.A., Remus, J. (2001) The effect of betaine on performance, water balance and gut integrity of coccidiosis-infected poultry and its potentioal benefit in AGP-free diets. Br Poult Sci. 42: 108-109.
Vigneaud, V., Chandler, J.P., Moyer, A.W., Keppel, D.M. (1939) The effect of Choline on the ability of homocysteine to replace methionine in the diet. J Biol Hem. 131: 57-76.
Wang, Y., XU, Z., Feng, J. (2004) The effect of Betaine and methionine on growth performance and carcass characteristics in meat duck. Anim Feed Sci Tech. 1116: 151-159.
Yusuf, K., Figen, K., Selim, M., Erdal, Y. (2008) Effects of Betaine on performance, carcass Bone and Blood characteristics Of Broiler During Natural summer Temperatures. J Anim Vet. 7: 930-937.
Zhan, XA., Li, XJ., Zhao, Q. (2006) Effects of methionine and betaine ssupplement on growth performance, carcass composition and metabolism of lipids in male broiler. Br Poult Sci. 47: 576-580. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 460 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 532 |