
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,229 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,184,286 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,014,457 |
اثر اسانس گیاه مشگک (Ducrosia anethifolia) به صورت مکمل خوراکی بر شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
مجله شیل | ||
مقاله 4، دوره 5، شماره 3 - شماره پیاپی 19، آذر 1396، صفحه 125-132 اصل مقاله (783.3 K) | ||
نویسندگان | ||
فاطمه دهقان1؛ آریا وزیرزاده* 2 | ||
1کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز | ||
2دانشیار، گروه مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر استفاده از محرکهای ایمنی برای پیشگیری از بیماریها به عنوان جایگزین آنتیبیوتیکها در آبزیپروری، رایج شده است. در این مطالعه اثر اسانس گیاه مشگک (Ducrosia anethifolia) بر رشد و پاسخهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. اسانس این گیاه با غلظتهای مختلف (001/0، 01/0 و 1/0 درصد) با روغن آفتابگردان ترکیب و به جیره غذایی اضافه گردید و ماهیها به مدت 40 روز با این جیرهها غذادهی شدند. تعداد گلبولهای سفید، میزان فعالیت لیزوزیم و باکتریکشی سرم و میزان فعالیت انفجار تنفسی هر 10 روز اندازهگیری شد. میانگین گلبولهای سفید تیمارهای 01/0 و 1/0 از لحاظ آماری بیش از تیمارهای 001/0 و شاهد بود. میانگین فعالیت باکتریکشی سرم تیمارهای مختلف تفاوت معنادار نداشت (P˃0.05) اما تیمار چهارم در روز 10 و تیمار شاهد در روز 30 بیشترین فعالیت باکتریکشی را نشان دادند. میزان فعالیت باکتریکشی سرم در تیمارهای شاهد و چهارم روز 20 نسبت به روزهای 10 و 30 کاهش چشمگیر نشان داد. بالاترین میانگین فعالیت انفجار تنفسی در تیمار 01/0 و کمترین میزان آن در تیمار 001/0 مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس مشگک؛ پاسخ ایمنی؛ قزلآلای رنگینکمان؛ محرک ایمنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 336 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 332 |