تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,295 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,682 |
تأثیر جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی به وسیله روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 1، دوره 70، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 148-160 اصل مقاله (458.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2018.223611.966 | ||
نویسندگان | ||
عباس زمانی* 1؛ ابوذر معافی2 | ||
1استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر، همدان، ایران. | ||
2کارشناس شیلات اداره جهاد کشاورزی شهرستان ملایر، همدان، ایران. | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، تأثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم لیپازدر ماهی قزل آلارنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)(میانگین وزن 2±40 گرم) طی یک دوره 60 روزه انجام شد. در این مطالعه از جیره شاهد (A) حاوی 100% روغن ماهی و سایر جیرهها حاوی 25 (B)،50 (C)، 75 (D) و100% (E) روغن هسته انگور به جای روغن ماهی استفاده گردید. در پایان آزمایش شاخصهای رشد، ترکیب شیمیایی بدن و میزان فعالیت آنزیم لیپاز از ضمائم پیلوریک و روده سنجش شدند. نتایج نشان داد بین میزان افزایش وزن بدن، شاخص کبدی، شاخص احشایی، ضریب تبدیل غذایی، رطوبت و پروتئین بدن ماهیان در جیره های آزمایشی اختلاف معنی داری وجود داشت (0/05>P). نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان چربی و خاکستر بدن اختلاف معنی داری را بین جیره های آزمایشی نشان ندادند (0/05<P). بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیپاز از ضمائم پیلوریک و روده در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی C مشاهده شد که نسبت به سایر جیرههای غذایی اختلاف معنی داری را نشان داد (0/05>P). براساس نتایج حاصل از عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن، فعالیت آنزیم لیپاز و همچنین بر اساس برآورد نمودار خط شکسته (broken line)، جیره حاوی 50% روغن هسته انگور نسبت به سایر جیرهها می تواند برای رشد ماهی قزلآلای رنگین کمان مناسب باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن ماهی؛ روغن هسته انگور؛ لیپاز؛ عملکرد رشد؛ Oncorhynchus mykiss | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 442 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 381 |