تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,987 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,839 |
تأثیر لیکوپن و مکمل انرژی بر غلظت ایمنوگلوبولین G در خون و آغوز تولیدی میشهای آبستن | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 19، شماره 3، آبان 1396، صفحه 557-567 اصل مقاله (669.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.223175.623146 | ||
نویسندگان | ||
روزبه فلاح1؛ علی کیانی* 2 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان، تخصص: فیزیولوژی و تغذیه دام/بیوانرژیتیک در تغذیه/متابولیسم انرژی/تعیین احتیاجات/برنامه ریزی متابولیکی | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تأثیر لیکوپن و مکمل انرژی (ذرت) بر کمیت آغوز و غلظت ایمنوگلوبولین G (IgG) در خون و آغوز میشهای آبستن بررسی شد. تعداد 40 راس میش آبستن چند شکمزا (میانگین وزن 4/8 ± 68 کیلوگرم) در ماهآخر آبستنی با چهار جیره آزمایشی شامل1) جیره پایه (شاهد)،2) جیره پایه حاوی یک گرم لیکوپندر روز (لیکوپن)،3) جیره پایه بعلاوه 300 گرم ذرت خرد شده (ذرت)و 4) جیره پایه حاوی یک گرم در کیلوگرم ماده خشک لیکوپن به علاوه 300 گرم ذرت خرد شده (لیکوپن + ذرت) تغذیه شدند. کمیت آغوز تولیدی در شش ساعت اول پس از زایش با استفاده از تزریق اکسیتوسین اندازهگیری شد. غلظت ایمنوگلوبولین G در خون در روز 14 و روز قبل از زایش و همچنین در آغوز در ساعت شش و 12 پس از زایش تعیین شد. مقدار کمی آغوز در شش ساعت اول در تیمارهای ذرت و ذرت + لیکوپن بیشتر(05/0(P< از شاهد و لیکوپن بود.غلظت خونی ایمنوگلوبولین G میشهای شاهد کمتر(05/0 (P<از تیمارهای ذرت، لیکوپن و لیکوپن + ذرت بود. غلظت ایمنوگلوبولین G آغوز در تیمار لیکوپن + ذرت بیشتر (05/0 (P<از شاهد بود. نتیجه اینکه مکمل کردن جیره میشها در ماه آخر آبستنی با لیکوپن و یک منبع انرژی (ذرت) علاوه بر افزایش غلظت ایمنوگلوبولین G در خون، باعث بهبود کمیت و کیفیت آغوز تولیدی میش ها میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آغوز؛ ایمنوگلوبولین G؛ گوسفند؛ لیکوپن؛ مکمل انرژی | ||
مراجع | ||
1 . Arguello A, Castro N, Capote J, Tyler JW and Holloway NM (2004) Effect of colostrum administration practices on serum IgG in goat kids. Livestock Production Science. 90: 235-239. 2. Banchero GE, Quintans G, Lindsay DR and Milton JTB (2009) A pre-partum lift in ewe nutrition from a high-energy lick or maize or by grazing Lotus uliginosus pasture, increases colostrum production and lamb survival. Animal. 3: 1183-1188. 3. Banchero GE, Quintans G, Vazquez A, Gigena F, La Manna A, Lindsay DR and Milton JTB (2007) Effect of supplementation of ewes with barley or maize during the last week of pregnancy on colostrum production. Animal. 1: 625–630. 4. Banchero GE, Clariget RP, Bencini R, Lindsay DR, Milton JTB and Martin GB (2006) Endocrine and metabolic factors involved in the effect of nutrition on the production of colostrum in female sheep. Reproduction Nutrition Development. 46: 447-460. 5. Banchero GE, Quintans G, Martin GB, Lindsay DR and Milton JTB (2004) Nutrition and colostrum production in sheep. 1. Metabolic and hormonal responses to a high-energy supplement in the final stages of pregnancy. Reproduction Fertility Development. 16: 633-643. 6. Bekele T, Otesile EB and Kasali OB (1992) Influence of passively acquired colostral immunity on neonatal lamb mortality in Ethiopian highland sheep. Small Ruminant Research. 9: 209-215. 7. Bencini R and Purvis IW(1990) The yield and composition of milk from merino sheep. Proceeding of Society of Animal Production. 18: 144-147. 8. Breinholt V, Lauridsen ST, Daneshvar B and Jakobsen J (2000) Dose-response effects of lycopene on selected drug-metabolizing and antioxidant enzymes in the rat. Cancer Letters. 154: 201–210. 9.Campbell SG, Siegel MJ and Knowlton BJ (1977) Sheep immunoglobulins and their transmission to the neonatal lamb. New Zealand Veterinary Journal. 25: 361-365. 10. Cheng Q (2006) Structural diversity and functional novelty of new carotenoid biosynthesis genes. Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology. 33: 552–559. 11. Chirstley RM, Morgan KL, Parkin TDH and French NP (2003) Factors related to the risk of neonatal mortality, birth-weight and serum immunoglobulin concentration in lambs in the UK. Preventive Veterinary Medicine.57: 209-226. 12.Daniels JT, Burgess DE, Hatield PG and Kott RW (2000) Using ELISA to determine sheep serum immunoglobulin G. Sheep and Goat Research Journal. 16: 1-9 13. Fernandez SC, Budowski P, Ascarelli I, Neumark H, Bondi A (1997) Pre-intestinal stability of beta-carotene in ruminants. International Journal for Vitamin and Nutrition Research. 46 (4): 439-445 14. Hashemi M, Zamiri MJ and Safdarian M (2008) Effects of nutritional level during late pregnancy on colostral production and blood immunoglobulin levels of Karakul ewes and their lambs. Small Ruminant Research. 75: 204-209. 15. Hunter AG, Reneau JK and Williams JB (1977) Factors affecting IgG concentration in day-old lambs. Journal of Animal Science. 45: 1146-1151. 16. Hongqin J, Zhenzhen W, Yong M, Yanghua Qu, Xiaonan LU and Hailing LU (2015) Effects of dietary lycopene supplementation on plasma lipid profile, lipid peroxidation and antioxidant defense system in feedlot bamei lamb. Asian- Australas Journal of Animal Science. 28: 958-965. 17. Hoskinson CD, Chew BP and Wong TS (1990) Age-related changes in mitogen-induced lymphocyte proliferation and polymorphonuclear neutrophil function in the piglet. Journal of Animal Science. 68: 2471-2478. 18. Iniguez L, Hilali M, Thomas DL and Jesry G (2009) Udder measurements and milk production in two Awassi sheep geno-types and their crosses. Journal of Dairy Science. 92: 4613-4620. 19. Kim HW, Chew BP, Wong TS, Park JS, Weng BBC and Byrne KM (2000) Dietary lutein stimulates immune response in the canine.Veterinary Immunology and Immunopathology. 74: 315-327. 20. Larson BL, Heary J and Devery JE (1980) Immunoglobulin production and transport by the mammary gland. Journal of Dairy Science. 63: 665-671. 21. Mellor DJ, Flint DJ, Vernon RG and ForsythIA (1987)Relationships between plasma hormone concentrations, udder development and the production of early mammary secretions in twin-bearing ewes on different planes of nutrition. Quarterly journal of experimental physiology.72: 345–356. 22. Mellor DJ and Murray L (1985) Effects of maternal nutrition on udder development during late pregnancy and on colostrum production in Scottish Blackface ewes with twin lambs. Research in Veterinary Science.39: 230-234. 23. Michal JJ, Heirman LR, Wong TS, Chew BP, Frigg M and Volker L (1994) Modulatory effects of dietary b-carotene on blood and mammary leukocyte function in periparturient dairy cows. Journal of Dairy Science. 77: 1408–1421. 24.Nowak P and Poindron P (2006) From birth to colostrum: early steps leading to lamb survival. Reproduction Nutrition Development. 46: 431-446. 25. NRC (2007) Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervids and New World Camelids. National Academy Press, Washington, DC, USA. 26. Ramírez-Vera S, Terrazas A, Delgadillo JA, Serafín N, Flores JA, Elizundia JM and Hernández H (2012) Feeding corn during the last 12 days of gestation improved colostrum production and neonatal activity in goats grazing subtropical semi-arid rangeland. Journal of Animal Science. 90: 2362-2370. 27. Russel AJ, Doney FJM and Gunn RG (1969) Subjective assessment of fat in live sheep. Journal of Agricultural Science. 72: 451-454. 28. SAS Institute (2003) SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA. 29. Seifter E, Rettura G and Levenson SM (1981) Carotenoids and cell-mediated immune responses. The Quality of Foods and Beverages: Chemistry and Technology. 2: 335-347. 30. Turkson PK and Sualisu M (2005) Risk factors for lamb mortality in Sahelian sheep on a breeding station in Ghana. Tropical Animal Health and Production. 37: 49-64. 31. Vatankhah Mand Talebi MA (2009) Genetic and non-genetic factors affecting mortality in Lori-Bakhtiari lambs. Asian-AustralasJournal of Animal Science. 22: 459-464. 32. Vonnahme KA, Kirsch JD, Neville TL, Reed JJ, Hammer CJ, Luther JS, Redmer DA, Reynolds LP and Caton JS (2007a) Effects of maternal diet on circulating hormone concentrations during mid- tolatepregnancyinfirstparityewes.PediatricResearch.62:384. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 617 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 327 |