تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,183 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,842 |
تاثیر خشککردن بر قوهی نامیه بذر ذرت | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 12، دوره 48، شماره 3، مهر 1396، صفحه 347-352 اصل مقاله (432.76 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.210005.664793 | ||
نویسندگان | ||
حسین جرگون1؛ بهمن نجفی* 2؛ ضرغام فاضل نیاری3؛ ترحم مصری4؛ رضا طباطبایی5 | ||
1کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2دانشیار گروه مهندسی بیو سیستم ، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
3دانشجوی دوره دکتری،مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
4دانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
5عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
چکیده خشککردن میتواند طول عمر بذر را افزایش دهد. فرآیند خشککردن یک گام مهم در تولید بذر است و یکی از علل شایع آسیبِ بذر و از دست رفتن قوهی نامیه میباشد. موضوع این مطالعه، تعیین عوامل موثر خشکشدن بذر ذرت بر کیفیت بذر (درصد قوه نامیه) میباشد. بذرها در سه دمای (33، 38 و oC43) و سه سطح جریان هوای ورودی به خشککن (045/0، 09/0 و m3/s135/0) خشک شدند. بعد از اینکه بذرها کاملا خشک شدند، آزمون جوانهزنی بذرها بلافاصله بعد از خشکشدن و 6 ماه بعد از آن، انجام گرفت. نتایج نشان داد که آسیب دیدن جنین داخل بذر، بلافاصله بعد از عملیات خشککردن، مشخص نمیشود. در هر دو مرحلهی آزمون، تاثیر دمای خشککن بر میزان جوانهزنی در سطح 1% معنیدار بود ولی تاثیر جریان هوای خشککن، در سطح 5% معنیدار نبود. بهترین شرایط جوانهزنی در دمای oC38و جریان هوای m3/s09/0 با مدت زمان 141دقیقه و کمترین مقدار انرژی مصرفی اتفاق افتاد. | ||
کلیدواژهها | ||
خشک کردن؛ بذر ذرت؛ جوانه زنی | ||
مراجع | ||
Chen, G. 2003. Evaluation of Air Oven Moisture Content Determination Methods for Rough Rice. Postharvest Technology 86: 447–457. Chen, G., Wang, W. and Mujumdar, A.S., 2001, Theoretical study of microwave heating patterns on batch fluidized bed drying of porous materials. Chem Eng Sci, 56(24): 6823–6835. Ellis, R., Hong, T., and Roberts, E. 1988. A low-moisture-content limit to logarithmic relations between seed moisture content and longevity. Annals of Botany.61:405-408. Gazor, H. R. and Adelzadeh R.,. Technical and economic studies physical losses in corn seed processing machines in Mugan. Proceeding of the 5th Agr. Machinery Eng. And Mechaniztion Conference, 2009, Karaj, Iran (In Farsi). Ghaderi-Far, F., and Soltani, A. 2010. Control and certification of seed. Mashhad University of Jahad publications. 200 p. Ghaderi-Far, F., Soltani, A., and Sadeghipour, H. 2011. Changes in Seed Quality during Seed Development and Maturation in Medicinal Pumpkin (Cucurbita pepo subsp. Pepo. Convar. Goksu, EI., Sumnu, G., and Esin, A., 2005. Effect of microwave on fluidized bed drying of macaroni beads. Journal of food engineering, 66: 463-468. Copeland, L.O. and M.B., McDonald. 1995. Seed Science and Technology, Third edition, Chapman and Hall, New York and London. Harrington, J.F., 1972. Seed storage and longevity. In Seed Biology, Vol. 3, ed. T.T. Kozlowski, PP: 145-240. New York and London Academic Press. Hall, C. W. Drying temperatures and storage problems of sugar beet seeds. 1. Am. Sot. Sug. Beet Technol. 1956, 9 (2) 161. Hollick, J. C., 1999. Commercial scale solar drying. Renewable Energy, 16, 714-719. ISTA. 2009. International rules for seed testing. The International Seed Testing Association (ISTA). Izadifar, M., Mowla, D. 2003. Simulation of a cross-flow continuous fluidized bed dryer for paddy rice. Journal of Food Engineering 58, 325-329. Jastice, O.L. and L.N., Bass., 1979. Seed moisture content and relative humidity, In principles and practices of seed storage. Castle-House Pub.,: 35-38. Jayas, D. S., N. D. G. White, and W.P. Muir, Eds. 1995. Stored-Grain Ecosystems. Dekker, New York. Kianmehr, M.H., Hejazi,A., Bigdeli, R., Akbari, Gh., (2007). Effect of drying air temperatures drying bed depths on cracking percentage in Soybean seeds. Iranian Journal of Agriculture Science, Volume 38, Issue 2, (In Farsi). Kreyger, J. Drogen (Drying of agricultural products). Publ. Ser. A20, Inst. Bewar. Verwerk., LandbProd., 1958, p. 18. Krishnan, P., Nagarajan, S., Dadlani, M., and Moharir, A. 2003. Characterization of wheat (Triticum aestivum) and soybean (Glycine max) seeds under accelerated ageing conditions by proton nuclear magnetic spectroscopy. Seed science and technology. 31:541-550. McCloy, J.; Woodfade, J.; Warner, M. G. R. Thedrying of‘blue peas. Tech. Memo. 118, natn. Inst. agric. Engng, Silsoe, Feb. 1955. Mesgari, A and Najafi B. 2013. Experimental Modeling and Optimization of Grape’s Convection Hot Air Dryer. M.Sc.Thesis. University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran (In Farsi). Mokshin, P. N.; Silchenko, N. F. Sushka kormovykh hobov (Drying of beans). Vest. sel.-khoz. Nauki, Mask.. 1962, 7 (8) 34.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 676 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 931 |