تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,859 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,745 |
تأثیر پریبیوتیک مانان الیگوساکارید بر عملکرد، جمعیت میکروبی ایلئوم روده، صفات ایمنی و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در مرغهای تخمگذار تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح مختلف پروتئین خام | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 19، شماره 3، آبان 1396، صفحه 627-643 اصل مقاله (999.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.222664.623141 | ||
نویسندگان | ||
شکوفه غضنفری* 1؛ صابر معتمدی2؛ رحمان جهانیان3؛ سمیه زینلی4 | ||
1دانشیار گروه علوم دام و طیور - پردیس ابوریحان - تخصص:تغذیه طیور | ||
2دانشجوی فارغ التحصیل | ||
3استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان دانشکده کشاورزی گروه علوم دامی | ||
4کارشناس آزمایشگاه ژنتیک دام | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی تأثیر پریبیوتیک مانانالیگوساکارید برعملکرد، کیفیت تخممرغ، پاسخ ایمنی،جمعیتمیکروبی ایلئوم رودهوقابلیت هضمایلئومیموادمغذیدرمرغهای تخمگذار تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین خام انجام گرفت. از تعداد 150 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین W-36در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 2×3 استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل سه سطح پروتئین خام (سطح توصیه شده سویه، 95 و 90 درصد سطح توصیه شده) و دو سطح مانانالیگوساکارید (صفر و 1/0 درصد جیره) بودند. کاهش 10 درصدی سطح پروتئین خام جیره سبب کاهش وزن تخممرغ، درصد تخمگذاری، توده تخممرغ و نامناسب شدن ضریب تبدیل خوراک شد (01/0P<). افزودن مکمل مانانالیگوساکارید به جیره، درصد تخمگذاری و توده تخممرغ را بهبود داد (05/0P<).غلظت پادتن علیه نیوکاسل، پاسخ اولیه و ثانویه غلظت پادتن علیه گلبول قرمز گوسفندی در اثر مصرف مانانالیگوساکارید در جیره افزایش یافتند (05/0P<). کاهش پنج درصدی سطح پروتئین خام جیره سبب کاهش مقدار تریگلیسرید سرم خون شد (05/0P<). کاهش پنج و 10 درصدی پروتئین خام قابلیت هضم خاکستر کل را بهبود و کاهش 10 درصدی پروتئین خام قابلیت هضم چربی خام را کاهش داد (05/0P<). افزودن مانانالیگوساکارید به جیره، قابلیت هضم چربی خام را بهبود و جمعیت میکروبی اشریشیاکلی را در ایلئوم روده کاهش داد (05/0P<).بنابراین، افزودن مکمل مانانالیگوساکارید به میزان 1/0 درصد جیره موجب بهبود فاکتورهای ایمنی و فلور میکروبی ایلئوم روده شد. همچنین، سطح 68/15 درصد پروتئین خام جیره از سن 47 تا 57 هفتگی فراسنجههای عملکردی مرغهای تخمگذار را کاهش نداد. | ||
کلیدواژهها | ||
پریبیوتیک؛ پروتئین خام؛ عملکرد تولیدی؛ قابلیت هضم مواد مغذی؛ مرغهای تخمگذار | ||
مراجع | ||
1. Alzueta C, Rodríguez ML, Ortiz LT, Rebolé A and Treviño J (2010) Effects of inulin on growth performance, nutrient digestibility and metabolisable energy in broiler chickens. British Poultry Science. 51(3):393-398. 2. Angelovicova M (1994) Economic use of a low-protein feed mixture in layer diet. Zivocisna Vyroba-UZPI (Czech Republic). 39: 1048-1062. 3. Berry WD and Lui P (2000) Egg production, egg shell quality and bone parameters in broiler breeder hens receiving Bio-Mos and Eggshell ]9. Poultry Science. 79: 124 (Abstract). 4. Bedford MR (1995) Mechanism of action and potential environmental benefits from the use of feed enzymes. Animal Feed Science and Technology. 53(2): 145-155. 5. Biggs P, Parsons CM and Fahey GC (2007) The effects of several oligosaccharides on growth performance, nutrient digestibilities, and cecal microbial populations in young chicks. Poultry Science. 86(11): 2327-2336. 6. Bunchasak C, Poosuwan K, Nukraew R, Markvichitr K and Choothesa A (2005) Effect of dietary protein on egg production and immunity responses of laying hens during peak production period. International Journal of Poultry Science. 4(9): 701-708. 7. Chen TT, Tsay SM, Yu CY, Weng BC and Chen KL (2006) Effects of dietary β-glucan supplementation against Eimeria tenella infection and immune parameter in male Leghorn chicks. Journal of the Chinese Society of Animal Science. 35: 101-108. 8. Doeschate RAHM and Kenyon S (1999) Alternatives to antibiotic growth promoters: mannanoligosaccharides and organic acids. In: L.G. Cavalchini, D. Baroli (Editors). Proceedings of XIV European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Bologna (Italy). Worldʼs Poultry Science Journal. pp. 203-207 9. El-Samee LD, El-Wardany I, Ali NG and Abo-El-Azab OM (2012) Egg quality, fertility and hatchability of laying quails fed diets supplemented with organic zinc, chromium yeast or mannan oligosaccharides. International Journal of Poultry Science. 11(3): 221-224. 10. Finuance MC, Dawson KA, Spring P and Newman KE (1999) The effect of mannan oligosaccharide on the composition of the microflora in turkey poults. Poultry Science. 78(1): 77-80. 11. Ghiyasi M, Rezaei M, Sayyahzadeh H, Firouzbakhsh F and Attar A (2010) Effects of prebiotic (Fermacto) in low protein diet on some blood parameters and intestinal microbiota of broiler chicks. Italian Journal of Animal Science. 7(3): 313-320. 12. Haghighi HR, Gong J, Gyles CL, Hayes MA, Sanei B, Parvizi P, Gisavi H, Chambers JR and Sharif S (2005) Modulation of antibody-mediated immune response by brobiotics in chickens. Clinical and Diagnostic Laboratory Immunology. 12: 1387-1392. 13. Hassan HA and Ragab MS (2007) Single and combined effects of mannan oligosaccharide (mos) and dietary protein on the performance and immunity response of laying hens. Egyptian Poultry Science. 27: 969-987. 14. Hy-Line International (2007). Hy-Line W-36 Commercial Management Guide. Hy-Line International, West Des Moines, IA, USA. 15. Kashani S, Mohebbifar A, Habibian M and Torki M (2014) Effects of phytase supplementation of low protein diets on performance, egg quality traits and blood biochemical parameters of laying hens. Annual Research and Review in Biology. 4(4): 684-698. 16. Keshavarz K and Austic RE (2004) The use of low-protein, low-phosphorus, amino acid-and phytase-supplemented diets on laying hen performance and nitrogen and phosphorus excretion. Poultry Science. 83(1): 75-83. 17. McCarthy JF, Aherene FX and Okai DB (1974) Use of HCl insoluble ash as an index material for determining apparent digestibility with pigs. Canadian Journal of Animal Science. 54: 107–109. 18. Meng QW, Yan L, Ao X, Jang HD, Cho JH and Kim IH (2010) Effects of chito-oligosaccharide supplementation on egg production, nutrient digestibility, egg quality and blood profiles in laying hens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences. 23(11): 1476-1481. 19. Mızrak C, Yenice E, Kahraman Z, Tunca M, Yıldırım U and Ceylan N (2014) Effects of dietary sepiolite and mannanoligosaccharide supplementation on the performance, egg quality, blood and digestion characteristics of laying hens receiving aflatoxin in their feed. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 61: 65-71. 20. Radu-Rusu CG, Pop IM and Simeanu D (2010) Effect of a synbiotic feed additive supplementation on laying hens performance and eggs quality. Lucrări Ştiinţifice, Seria Zootehnie. 53: 89-93. 21. Sadeghi AA, Mohammadi A, Shawrang P and Aminafshar M (2013) Immune responses to dietary inclusion of prebiotic-based mannan-oligosaccharide and β-glucan in broiler chicks challenged with salmonella enteritidis. Turkish Journal of Veterinary and Animal Science. 37(2): 206-213. 22. SAS )2005) SAS User′s guideStatistics. Version 8. SAS Inst. Inc., Cary, NC, USA. 23. Shashidhara RG and Devegowda G (2003) Effect of dietary mannan oligosaccharide on broiler breeder production traits and immunity. Poultry Science. 82(8): 1319-1325. 24. Spring P, Wenk C, Dawson KA and Newman KE (2000) The effects of dietary mannaoligosaccharides on cecal parameters and the concentrations of enteric bacteria in the ceca of salmonella-challenged broiler chicks. Poultry Science. 79(2): 205-11. 25. Toghyani M, Gheiasari A, Ghalamkari G and Eghbalsaied SH (2011) Evaluation of cinnamon and garlic as antibiotic growth promoter substitutions on performance, immune responses, serum biochemical and haematological parameters in broiler chicks. Livestock Science. 138: 167-173. 26. Wasilewska E, Ratowska J, Bielecka M, Zduńczyk Z and Jankowski J (2010) Mannanoligosaccharides or flavomycin in turkeys diets: effect on mucosa-associated microflora and growth performance. Journal of Animal and Feed Sciences. 19: 559-612 27. Zaghini A, Martelli G, Roncada P, Simioli M and Rizzi L (2005) Mannanoligosaccharides and aflatoxin B1 in feed for laying hens: effects on egg quality, aflatoxins B1 and M1 residues in eggs, and aflatoxin B1 levels in liver. Poultry Science. 84(6): 825-32. 28. Zdunczyk Z, Juskiewicz J, Jankowski J, Biedrzycka E and Koncicki A (2005) Metabolic response of the gastrointestinal tract of turkeys to diets with different levels of mannan-oligosaccharide. Poultry Science. 84(6): 903-909. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 546 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 291 |