تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,959 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,117 |
تأثیر سطوح مختلف تریپتوفان بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 3، دوره 72، شماره 2، تیر 1396، صفحه 157-164 اصل مقاله (166.25 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2017.62602 | ||
نویسندگان | ||
پرستو داودی؛ محسن دانشیار* | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: تنش گرمایی از طریق تغییرات فیزیولوژیک در بدن باعث کاهش عملکرد در طیور میگردد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف تریپتوفان بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی تحت تنش صورت گرفت. روش کار: دویست و پنجاه قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار (پن) به ازای هر تیمار و10 جوجه در هر تکرار پرورش داده شد. جوجههای گوشتی گروه شاهد با جیرهی پایه و سایر تیمارها با جیرهی پایه همراه با سطوح مختلف 110، 120 ، 130و 140 % نیاز سویه راس تغذیه شدند. جیرههای آزمایشی در دوره پایانی (25-42 روزگی) و در شرایط تنش حرارتی (oC 1±32 به صورت دورهای از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر) استفاده شدند. نتایج: نتایج نشان داد که افزایش وزن در دوره پایانی با افزایش سطح تریپتوفان به 110 % به طور خطی افزایش یافت اما افزایش سطح تریپتوفان جیره به 120، 130 و 140 % منجر به بدتر شدن افزایش وزن گردید (05/0>p). ضریب تبدیل خوراک در هر دو دوره پایانی و کل، با افزودن سطح تریپتوفان به 110 و 120 %، به صورت خطی کاهش پیدا کرد ولی سطوح بالاتر تریپتوفان (130 و 140 %) در هر دوره باعث افزایش ضریب تبدیل خوراک شدند (05/0>p). افزایش سطح تریپتوفان به 130 % نیاز سویه راس باعث افزایش خطی میزان هر سه آنزیم لاکتات دهیدروژناز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز گردید (05/0>p). مکملسازی جیره با سطوح مختلف تریپتوفان اثری بر اوره، پروتئین، کراتینین، آلبومین،گلوکز و کلسترول خون در 42 روزگی بجز تریگلیسرید نداشت (05/0<p). افزایش سطح تریپتوفان تا 140 % باعث کاهش میزان تریگلیسرید گردید. نتیجهگیری نهایی: به طور کلی، نتایج آزمایش اخیر نشان میدهد که سطوح تریپتوفان 110 و 120 % نیاز سویه راس بهترین سطوح برای بهبود عملکرد جوجههای تحت تنش گرمایی است. | ||
کلیدواژهها | ||
تریپتوفان؛ تنش گرمایی؛ جوجه گوشتی؛ فراسنجههای خونی؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
Aebi, H. (1984) Catalase in vitro. Methods Enzymol. 105: 121-126.
Al-Azraqi, A.A. (2008) Pattern of leptin secretion and oxidative markers in heat-stressed pigeons. Int J Poult Sci. 7: 1174-1176.
Altan, O., Pabuccuoglu, A., Altan, A., Konyalioglu, S., Bayraktar, H. (2003) Effect of heat stress on oxidative stress, lipid peroxidation and some stress parameters in broiler. J Br Poult. Sci. 44: 545-550.
Borges, S.A., Fischer Da Silva A.V., Majorka A., Hooge D.M., Cummings, K.R. (2004) Physiological responses of broiler chickens to heat stress and dietary electrolyte balance (sodium plus potassium minus chloride, miliequivalents per kilogram). Poult Sci. 83: 1551-1558.
Cooper, M.A., Washburn, K.W.(1998) The relationships of body temperature to weight gain, feed consumption, and feed utilization inbroilers under heat stress. Poult Sci. 77: 237-242.
Daneshyar, M., Kermanshahi, H., Golian, A. (2012) The effects of turmeric supplementation on antioxidant status, blood gas indices and mortality in broiler chickens with T3-induced ascites. Br Poult Sci. 53: 379-385.
Donkoh, A. (1989) Ambient temperature: a factor affecting performance and physiological response of broiler chickens. Int J Biometeorol. 33: 259-265.
Duarte, K.F., Junqueira, O.M., Filard, R.S., Siqueira, J.C., Puzotti, M.M., Garcia, E.A., Molina, A.B., Laurentiz, A.C. (2013) Digestible tryptophan requirements for broilers from 22 to 42 days old. R. Bras Zootec. 42: 728-733.
Emadi, M., Kaveh, K., Jahanshiri, F., Hair-Bejo, M., Ideris, A., Alimon, A.R. (2010) Dietary Tryptophan Effects on Growth Performance and Blood Parameters in Broiler Chicks. J. Anim Vet. Adv. 9: 700-704.
Esteva-Garcia, E., Mack, S. (2000) The effect of DL-methionine and betaine on growth performanceand carcass characteristics in broilers. Anim Feed Sci Technol. 87: 151-159.
Fathi, M., Tanha, T. (2012) Antioxidant activity status and heart failure in broilers with pulmonary hypertension syndrome (PHS). Exp Anim Biol. 1: 69-80.
Iwagami, Y. (1996) Changes in the ultrastructure of human cells related to certain biological responses under hyperthermic culture conditions. Hum Cell. 9: 353-366.
Kucuk, O., Shahin, N., Sahin, K. (2003) Supplemental Zinc and vitamin A can alleviate negative effects of heat stress in broiler chickens. Biol Trace Elem Res. 94: 225-235.
Moneva, P., Popova-Ralcheva, S., Gudev, D., Sredkova, V., Yanchev, I. (2008) Study on the metabolic implication of supplemental tryptophan in exposed to stress chickens. Bulg J Agric Sci. 14: 424-431.
Mujahid, A., Yoshiki, Y., Akiba, Y., Toyomizu M. (2005) Superoxide radical production in chicken skeletal muscle induced by acute heat stress. Poult Sci. 84: 307-314.
Nielsen, J.A., Chapin, D.S., Johnson, J.L., Torgersen, L.K. (1992) Sertraline, a serotonin-uptake inhibitor, reduces food intake and body weight in lean and genetically obese mice. Am J Clin Nutr. 55: 185-189
Oliveira, W. P. D., Oliveira, R. F. M. D., Donzele, J. L., Oliveira Neto, R. D., Gomes, P. C., Assis Maia, A. P. D., Campos, P. H. R. F., Gasparino, E. (2013) Dietary crude protein reduction on growth and carcass performance of 22 to 42-day-old broilers reared under different temperatures. R. Bras Zootec. 42: 599-604.
Puvadolpirod, S., Thaxton, J.P. (2000) Model of physiological stress in chickens I. Response parameters. J Poult Sci. 79: 363-369.
Ramnath, V., Rekha, P.S., Sujatha, K.S. (2008)Amelioration of Heat Stress Induced Disturbances of Antioxidant Defense System in Chicken by Brahma Rasayana. Evidence Based Complement Altern Med. 5: 77-84.
Rosa, A.P., Pesti, G.M., Edwards, H.M., Bakalli, R. (2001) Tryptophan requirements of different broiler genotypes. Poult Sci. 80: 1718-1722.
Tabiri, H.Y., Sato, K., Takahashi, K., Toyomizu, M., Akiba, Y. (2002) Effect of heat stress and dietary tryptophan on performance and plasma amino acids concentrations of broiler chickens. Asian-Aust. J Anim Sci. 15: 247-253.
Temim, S., Chagneau, A.M., Guillaumin, S., Michel, J., Peresson, R., Geraert, P.A., Tesseraud, S. (1999) Effects of chronic heat exposure and protein intake on growth performance, nitrogen retention and muscle development in broiler chickens. Reprod Nutr Dev. 39: 145-156.
Temim, S., Chagneau, A. M., Guillaumin, S., Michel, J., Peresson, R., Tesseraud, S. (2000) Does excess dietary protein improve growth performance and carcass characteristics in heat-exposed chickens? Poult Sci. 79: 312-317.
Yahav, S.A. (2000) Domestic fowl-strategies to confront environmental conditions. Avian Poult Biol Rev. 11: 81-95. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,003 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,086 |