تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,091,773 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,195,646 |
بررسی اثر کاندیشنینگ و بنتونیت سدیم بر عملکرد، وزن نسبی اندام های مختلف و فراسنجه های خونی جوجههای گوشتی در دوره رشد | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 15، دوره 19، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 441-453 اصل مقاله (771.79 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.61708 | ||
نویسندگان | ||
امیر عطار1؛ حسن کرمانشاهی* 2؛ ابوالقاسم گلیان3 | ||
1دانشجو- دانشکده کشاورزی- دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2هیئت علمی/ دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3هیئت علمی/ دانشکده کشاورزی-دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
تاثیر انواع فرآیند کاندیشنینگ(بخار و خشک) و سطح بنتونیت سدیم فرآوری شده در خوراک بر عملکرد، وزن نسبی اندام ها و برخی فراسنجههای خونی در دوره رشد جوجههای گوشتی بررسی شد. به همین منظور از تعداد 810 قطعه جوجه خروس راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 3×3 با سه روش فرآوری خوراک(بدون فرآوری یا خشک، دو دقیقه فرآوری با بخار، چهار دقیقه فرآوری با بخار) و سه سطح بنتونیت سدیم فرآوری شده (جی بایند) (صفر، 75/0 و 5/1 درصد) در غالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار و شش تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. فرآوری خوراک به تنهایی بر افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک تاثیر معنیداری داشت، بطوریکه بهترین ضریب تبدیل در دو دقیقه فرآوری با بخار(33/1) و همچنین 5/1 درصد بنتونیت سدیم(39/1) مشاهده شد(05/0>P) و این در حالی است که اثر روش فرآوری، سطح بنتونیت سدیم و اثر متقابل آنها بر مصرف خوراک معنیداری نبود. اثر روش فرآوری بر کلسترول و HDL خون معنیدار بود و اثر متقابل شکل فرآوری و سطح بنتونیت سدیم بر VLDL خون معنیدار بود(05/0>P) و بهترین VLDL مربوط به تیمار بدون فرآوری و بدون جی بایند بود. بجز وزن نسبی کبد، وزن نسبی هیچ کدام از قسمتهای مختلف لاشه و اندامهای داخلی تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند.. نتایج این آزمایش نشان میدهند که دو دقیقه فرآوری خوراک با بخار در کارخانجات تهیه دان باعث بهبود عملکرد رشد جوجه های گوشتی در دوره رشد میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بنتونیت سدیم فرآوری شده؛ پلت؛ جوجه گوشتی؛ کاندیشنینگ بخار؛ کاندیشنینگ خشک | ||
مراجع | ||
1- Abdollahi MR, Ravindran V and Svihus B (2013) Influence of grain type and feed form on performance, apparent metabolisable energy and ileal digestibility of nitrogen, starch, fat, calcium and phosphorus in broiler starters. Animal Feed Science and Technology. 186(3-4): 193– 203. 2- Abdollahi MR, Ravindran V, Wester TJ, Ravindran G and Thomas DV (2011) Influence of feed form and conditioning temperature on performance, apparent metabolisable energy and ileal digestibility of starch and nitrogen in broiler starters fed wheat-based diet. Animal Feed Science and Technology. 168(1-2): 88-90. 3- Agah MJ and Norollahi H(2008) Effect of feed form and duration time in growing period on broilers performance. International Journal of Poultry Science. 7(11): 1074-1077. 4- Amerah AM, Ravindran V, Lentle RG and Thomas DG (2007) Influence of feed particle size and feed form on the performance, energy utilisation, digestive tract development, and digesta parameters of broiler starters. Journal of Poultry Science. 86(12): 2615–2623. 5- Amirabdollahian H, Nouri Emamzadeh A and Keramati K (2014) A comparative effect of mash and pellet feed with different pelleting temperature on blood metabolites, carcass characteristics and broiler performance. Advanced Biological and Biomedical Research. 2(1): 141-145. 6- Bailey CA, Latimer GW, Barr AC, Wigle WL, Haq AU, Balthrop JE and Kubena LF (2006) Efficacy of montmorillonite clay for protecting full term broilers from aflatoxicosis. Journal of Applied Poultry Research. 15(2): 198–206. 7- Briggs JL, Maier DE, Watkins BA and Behnke KC (1999) Effect of ingredients and processing parameters on pellet quality. Journal of Poultry Science. 78: 1464–1471. 8- Corzo A, Mejia L, McDaniel CD and Moritz JS (2012) Interactive effects of feed form and dietary lysine on growth responses of commercial broiler chicks. The Journal of Applied Poultry Research. 21(1): 70-78. 9- Damiri H, Chaji M, Bojarpour M and Mamuei M (2011) Effect of different sodium bentonite levels on performance, carcass traits and passage rate of broilers. Pakistan Veterinary Journal. 32(2): 197-200. 10- Dozier WA, Behnke KC, Gehring CK and Branton SL (2010) Effects of feed form on growth performance and processing yields of broiler chickens during a 42-day production period. Journal of Applied Poultry Research. 19(3): 219–226. 11- Eraslan G, Essiz D, Akdogan M, Karaoz E, Oncu M and Ozyildiz Z (2006) Efficacy of dietary sodium bentonite against subchronic exposure to dietary aflatoxin in broilers. Bulletin Veterinary Institute in Pulawy Journal. 50: 107–112.12- Karimpour M (1999) Industrial minerals and stones. First edition, Ferdowsi University publisher. Mashhad. 398 p. (In Persian).13- Kermanshahi H, Attar A, Abbasipour A and Bayat E (2014) Feed technology and processing handbook. First edition, Tarjoman Kherad publisher. Tehran. 496 p.(In Persian).14- Kermanshahi H, Hazegh AR and Afzali N (2009) Effect of sodium bentonite in broiler chickens fed diets contaminated with aflatoxin B1. Journal of Animal and Veterinary Advances. 8(8): 1631–1636.15- Khanedar F, Vakili R and Zakizadeh S (2013) Effects of two kinds of bentonite on performance,
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 759 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 351 |