تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,091,018 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,194,954 |
اثر منابع مختلف الیاف نامحلول بر عملکرد و جمعیت میکروبی روده کور جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 11، دوره 19، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 389-401 اصل مقاله (714.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.61625 | ||
نویسندگان | ||
سودا جنگی اقدم1؛ سارا میرزایی گودرزی* 2؛ علی اصغر ساکی2؛ پویا زمانی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد | ||
2عضو هیئت علمی | ||
3عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا | ||
چکیده | ||
اثر منابع مختلف الیاف نامحلول بر عملکرد، خصوصیات دستگاه گوارش و جمعیت میکروبی روده کور، با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس 308 از سن یک تا 24 روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (ذرت-کنجاله سویا) که با استفاده از کاه گندم فرآوری شده، پوسته آفتابگردان و پوسته سویا هر یک به مقدار سه درصد رقیق شد. خوراک مصرفی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی از سن یک تا 24 روزگی قرار نگرفت. تیمار کاه گندم فرآوری شده، میانگین افزایش وزن بدن را نسبت به پوسته سویا به طور غیرمعنیداری افزایش داد. بعلاوه، ضریب تبدیل در تیمار کاه گندم فرآوری شده نسبت به تیمارهای پوسته آفتابگردان و سویا بهبود یافت (05/0>P) ولی تفاوت معنیداری نسبت به تیمار شاهد مشاهده نشد. اثر تیمارها بر وزن اندامهای گوارشی و خصوصیات سنگدان در سن 24 روزگی معنیدار نبود. منابع مختلف الیاف نامحلول، تعداد باکتریهای لاکتوباسیلوس روده کور را افزایش (05/0>P) و تعداد باکتریهای اشریشیاکلی روده کور را نسبت به تیمار شاهد به طور غیرمعنیداری کاهش دادند. بر اساس نتایج حاصل، رقیق نمودن جیره با استفاده از سه درصد الیاف نامحلول تاثیر منفی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی نداشت ولی جمعیت میکروبی مفید روده کور را بهبود بخشید. | ||
کلیدواژهها | ||
پوسته آفتابگردان؛ پوسته سویا؛ جوجه گوشتی؛ خصوصیات دستگاه گوارش؛ کاه گندم | ||
مراجع | ||
1 . Amerah AM, Ravindran V and Lentle RG (2009) Influence of insoluble fibre and whole wheat inclusion on the performance, digestive tract development and ileal microbiota profile of broiler chickens. British Poultry Science 50(3): 366-375. 2. AOAC (2000) Official Methods of Analysis, 17th ed. AOAC International, Gaithersburg, MD. 3. ASAE )1995 (Method of determining and expressing fineness of feed materials by sieving. ASAE standard S319.2. Pages 461-462 in Agriculture Engineers Year book of Standards. American Society of Agricultural Engineers, St. Joseph, MO. 4. Choct M and Sinlae M (2006) Effects of xylanase supplementation on between-bird variation in energy metabolism and the number of Clostridium perfringens in broilers fed a wheat-based diet. Australian Journal of Agricultural Research 57(9): 1017-1021. 5. Guinotte F, Gautron J and Nys Y (1995) Calcium solubilization and retention in the gastrointestinal tract in chicks (Gallus domesticus) as a function of gastric acid secretion inhibition and of calcium carbonate particle size. British Journal of Nutrition 73(1): 125-139. 6.GuzmanP, Saldana B, Mandalawi HA, Perez-Bonilla A, Lazaro R and Mateos GG(2015a) Productive performance of brown-egg laying pullets from hatching to 5 weeks of age as affected by fiber inclusion, feed form, and energy concentration of the diet. Poultry Science 94(2): 249-261. 7. Guzman P, Saldana B, Kimiaeitalab MV, Garcia J and Mateos GG (2015b) Inclusion of fiber in diets for brown-egg laying pullets: Effects on growth performance and digestive tract traits from hatching to 17 weeks of age.Poultry Science 94(11): 2722-2733. 8. Jiménez-Moreno E, González-Alvarado JM, González-Serrano A, Lázaro R and Mateos GG (2009) Effect of dietary fiber and fat on performance and digestive traits of broilers from one to twenty-one days of age. Poultry Science 88(12): 2562-2574. 9. Jiménez-Moreno E, González-Alvarado JM, González-Sánchez D, Lázaro R and Mateos GG (2010) Effects of type and particle size of dietary fiber on growth performance and digestive traits of broilers from 1 to 21 days of age. Poultry Science 89(10): 2197-2212. 10. Jiménez-Moreno E, Chamorro S, Frikha M, Safaa HM, Lázaro R and Mateos GG (2011) Effects of increasing levels of pea hulls in the diet on productive performance and digestive traits of broilers from one to eighteen days of age. Animal Feed Science and Technology 168(1-2): 100-112. 11. Jimenez-Moreno E, de Coca-Sinova A, González-Alvarado JM and Mateos GG (2016) Inclusion of insoluble fiber sources in mash or pellet diets for broilers. 1. Effects on growth performance and water intake. Poultry Science 95(1): 41-52. 12. Kimiaeitalab MV, Mirzaie Goudarzi S, Jiménez-Moreno E, Cámara L and Mateos GG (2014) Effect of diet and fiber inclusion on growth performance and digestive tract development of broilers and pullets from 1 to 21 d of age. Poultry Science Association 103rd Annual Meeting, Corpus Christi, Texas. 93(E-Suppl. 1), Pp: 52. 13. Mateos GG, Jiménez-Moreno E, Serrano MP and Lazaro RP (2012)Poultry response to high levels of dietary fiber sources varying in physical and chemical characteristics. The Journal of Applied Poultry Research21(1):156-174. 14. Miller TL and Wolin MJ )1974( A serum bottle modification of the Hungate technique for cultivating obligate anaerobes. Applied Microbiology 27(5): 985-987. 15. Pang Y and Applegate T (2007) Effects of dietary copper supplementation and copper source on digesta pH, calcium, zinc, and copper complex size in the gastrointestinal tract of the broiler chicken.Poultry Science 86(3): 531-537. 16. Rezaei M, Karimi Torshizi MA and Rouzbehan Y (2011) The influence of different levels of micronized insoluble fiber on broiler performance and litter moisture. Poultry Science 90(9): 2008-2012. 17. Ross Broiler Management Manual (2014) Ross 308 Nutrition Specification. Aviagen, UK. 18. Sacranie A, Svihus B, Denstadli V, Moen B, Iji PA and Choct M (2012) The effect of insoluble fiber and intermittent feeding on gizzard development, gut motility, and performance of broiler chickens. Poultry Science 91(3): 693-700. 19. SAS Institute (2004) SAS User’s Guide: Statistics. SAS Institute Inc. 20. Vander Wielen PW, Keuzenkamp DA, Lipman LJ, Van Knapen F and Biesterveld S (2002) Spatial and temporal variation of the intestinal bacterial community in commercially raised broiler chickens during growth. Microbial Ecology 44(3): 286-293. 21. Wang X, Peebles ED, Morgan TW, Harkess RL and Zhai W (2015) Protein source and nutrient density in the diets of male broilers from 8 to 21 d of age: Effects on small intestine morphology. Poultry Science 94(1): 61-67. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 709 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 323 |