![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,358 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,596 |
تشخیص رطوبت و درجه بریکس هویج با استفاده از طیفسنجی فروسرخ نزدیک | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 1، دوره 48، شماره 1، اردیبهشت 1396، صفحه 7-1 اصل مقاله (831.19 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.61555 | ||
نویسندگان | ||
حسین باقرپور* 1؛ حسنا محمدی منور2 | ||
1استادیار گروه مکانیک بیوسیستم- دانشکده کشاورزی - دانشگاه بو علی سینا | ||
2استادیار گروه بیوسیستم- دانشگاه بوعلی سینا | ||
چکیده | ||
هر چند برای تغییرات زیاد در رطوبت محصول هویج امکان تشخیص و جداسازی آن با روشهای دیگر همچون پردازش تصویر و یا به صورت دستی امکانپذیر است ولی برای تغییرات کوچک در رطوبت و یا جداسازی بر اساس شیرینی، روش طیف سنجی میتواند گزینه مناسبتری باشد. در این مطالعه 100 نمونه هویج به صورت تصادفی انتخاب و با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری، مدلی برای تخمین رطوبت و شاخص بریکس ریشهها تدوین گردید. پیش پردازش اولیه طیف با استفاده از روشهای تصحیح پراکنش افزاینده (MSC)، مشتق اول و مشتق دوم انجام گرفت. با روش حداقل مربعات جزئی (PLS) مدل مناسب تعیین گردید و مقادیر ضریب تعیین و ریشه میانگین مربعات خطا برای دادههای آزمون به ترتیب برابر با 92/0 و 13/1 برای تخمین رطوبت و 96/0 و 07/1 برای تخمین درجه بریکس به دست آمد. نتایج نشان داد که طیف سنجی فروسرخ قابلیت تخمین رطوبت و درجه بریکس ریشهها را داشته و میتوان از آن برای درجه بندی محصول هویج استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
هویج؛ طیف سنجی نزدیک مادون قرمز؛ درجه بریکس؛ تصحیح پراکنش افزآینده | ||
مراجع | ||
Anonymous.(2016). Carrot properties. Retrieved September13,2016,from http://kheg.blogsky.com. (In Farsi) Augusto, P. & Filho, C. (2009). Rapid determination of sucrose in chocolate mass using near infrared spectroscopy. Analytica Chimica Acta, (631), 206–211. Bagherpour, H., Minaei, S., Abdollahian Noghabi, M. & Khorasani Fardvani, M. E. (2014) Non-destructive determination of sugar content in root beet by near infrared spectroscopy. Journal of food science technology, 46 (12), 219-228. (In Farsi) Bureau, S., Ruiz, D., Reich M., Gouble, B., Bertrand, D. & Renard, C. (2009) Rapid and non-destructive analysis of apricot fruit quality using FT-near-infrared spectroscopy. Food Chemistry, (113), 1323–1328. Clark, C. J., McGlone, V. A., De Silva, H. N., Manning, M. A., Burdon, J., & Mowat, A. D. (2004). Prediction of storage disorders of kiwifruit (Actinidia chinensis) based on visible-NIR spectral characteristics at harvest. Postharvest Biology and Technology, 32(2), 147-158. Elbatawi, I., Ebaid, M. & Hemeda B. (2008) Determination of Potato Water Content Using Nir Diffuse Reflection Method. Irrigation and Drainage, (254), 1279-1292. Fernández-Novales, J., López, M. I., Sánchez, M. T., Morales, J., & González-Caballero, V. (2009) Shortwave-near infrared spectroscopy for determination of reducing sugar content during grape ripening, winemaking, and aging of white and red wines. Food Research International, 42(2), 285-291. He, Y. & Cen, H. (2007) Theory and application of near infrared reflectance spectroscopy in determination of food quality. Trends in Food Science & Technology, (18), 72-83. Horwitz, W., Senzel, A., Reynolds, H., & Park, D. L. (1990). Official methods of analysis of the Association of Official Analytical Chemists. Retrieved September 15, 2016, from ttp://www.cabdirect.org. Kawano, S. & Abe, (1995) Development of a calibration equation with temperature compensation for determining the Brix value in intact peaches. Near Infrared Spectroscopy, (3), 211-218. Liu, Y., Sun, X., Zhou, J., Zhang, H. & Yang, C. (2010). Linear and nonlinear multivariate regressions for determination sugar content of intact Gannan navel orange by Vis_NIR diffuse reflectance spectroscopy. Mathematical and Computer Modelling, (51), 1438-1443. Lu, R. (2001) Predicting firmness and sugar content of sweet cherries using near-infrared diffuse reflectance spectroscopy. Transactions of the ASAE, (44), 1265-1271. Mireei S.A., Mohtasebi S.S., Masoodi R., Rafiei S.H., Arabanian A.S. (2010) Application of FT-NIR spectroscopy in nondestructive maturity determination of Shahani date fruit. Iranian Journal of Biosystem Engineering, 41(2), 113-120. (In Farsi) Park, B., Abbott, J.A., Lee, K.J., Choi, C.H. & Choi, K.H. (2003). Near-infrared diffuse reflectance for quantitative and quantitative measurement of soluble solids and firmness of delicious and gala apples. Transactions of the ASAE, (46), 1721-1731. Sharma, H.K., Kaur, J., Sarkar, B.C., Singh, C., Singh, B. & Shitandi, A.A.( 2006) Optimization of pretreatment conditions of carrots to maximize juice recovery by response surface methodology. J. Engineering Science Technology, (1), 158-165. Tigabu, M. & Odén, P.C. (2002) Multivariate classification of sound and insect infested seeds of a tropical multipurpose tree. Cordia Africana., with near infrared reflectance spectroscopy. Near Infrared Spectroscopy, (10), 45–51. Yan-de, L. & Yi-bin, Y. (2004). Measurement of sugar content in Fuji apples by FT-NIR spectroscopy. Journal of Zhejiang University Science, 5(6), 651-655. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 858 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 757 |