تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,751 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,876 |
اثر سیاست های حمایتی دولت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی بر امنیت غذایی در ایران | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 20، دوره 47، شماره 3، مهر 1395، صفحه 755-769 اصل مقاله (340.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2016.60601 | ||
نویسندگان | ||
سیدصفدر حسینی1؛ حسین نوروزی2؛ محمدرضا پاکروان* 3؛ الهام مهرپرورحسینی4 | ||
1هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران | ||
2دانشجوی دانشگاه تهران | ||
3دانشگاه تهران | ||
4دانشجو | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تولید، مصرف و ایجاد امنیت غذایی، کشورهای مختلف جهان اعم از توسعه یافته و یا در حال توسعه، با روشهای مختلف بخش کشاورزی را مورد حمایت قرار میدهند. در مطالعه حاضر اثر سیاستهای حمایت از مصرفکنندگان و حمایت از تولیدکنندگان بر امنیت غذایی در ایران در قالب الگوی VECM در دوره زمانی 1392-1368 مورد بررسی قرار گرفتهاست. سیاستهای حمایت از مصرفکنندگان و حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی اثر مثبت و معنی داری بر شاخص امنیت غذایی در ایران دارد، به طوریکه به ازای هر یک واحد افزایش در درصد حمایت از مصرفکننده، مقدار شاخص امنیت غذایی 0/228 واحد افزایش خواهد داشت. در واقع اگر مقدار ضریب فوق به صورت کشش بیان شود، به ازای افزایش یک درصدی در درصد حمایت از مصرفکننده، مقدار شاخص امنیت غذایی 0/06 درصد افزایش خواهد داشت. این در حالی است که به ازای هر یک واحد افزایش در درصد حمایت از تولیدکننده، مقدار شاخص امنیت غذایی 0/177 واحد افزایش مییابد. یعنی به ازای هر درصد افزایش در درصد حمایت از تولیدکننده، شاخص امنیت غذایی 0/01 درصد افزایش مییابد. ضریب ECM حاضر برابر با 0/489- می باشد. نشان دهنده ی آن است که در هر دوره 48/9 درصد از خطای عدم تعادل از بین خواهد رفت. لذا اعمال سیاستهای حمایت از مصرفکنندگان به صورت هدف دار و حمایت از تولیدکنندگان در جهت افزایش بهرهوری و تولید به منظور ارتقائ امنیت غذایی ضروری میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
امنیت غذایی؛ درصد حمایت از مصرفکنندگان (CSE)؛ درصد حمایت از تولیدکنندگان (PSE)؛ مدل VECM؛ بخش کشاورزی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,728 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,583 |