تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,084,801 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,188,941 |
اثر پایههای هیبرید کدو بر برخی صفات کیفی و پارامترهای بیوشیمیایی خربزه توده بومی سوسکی زرد تحت شرایط کمبود آب | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 11، دوره 19، شماره 3، آذر 1396، صفحه 701-715 اصل مقاله (521.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2017.60481 | ||
نویسنده | ||
داریوش رمضان | ||
استادیار، گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل | ||
چکیده | ||
در بررسی تأثیر پیوند در شرایط کمآبیاری، بر ویژگیهای کیفی میوه، آزمایشی بهصورت کرتهای خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعة پژوهشی مؤسسة آموزش عالی امام خمینی (ره) وابسته به وزارت جهاد کشاورزی واقع در شهرک مهندس زراعی در کرج در سال 1393 اجرا شد. خربزههای پیوندشده روی پایههای هیبریدی کدو همراه با خربزههای خودپیوندی (سوسکی زرد روی سوسکی زرد) و غیرپیوندی (شاهد) در سه سطح آبیاری 60، 80 و 100 درصد (شاهد)، بر اساس تخلیة رطوبتی خاک ارزیابی شد. مقایسة میانگینها نشان داد که بیشترین (54/25 میلیگرم بر گرم وزن تر) و کمترین (98/16 میلیگرم بر گرم وزن تر) مقدار ساکارز گوشت میوه بهترتیب مربوط به گیاهان غیرپیوندی در سطح آبیاری 80 درصد و ترکیب پیوندی خربزة سوسکی زرد روی سوسکی زرد در سطح آبیاری 60 درصد بود. همچنین، حداکثر (02/13 درصد) و حداقل (48/8 درصد) مقدار مواد جامد محلول میوه بهترتیب به میوههای گیاه غیرپیوندی در سطح آبیاری 80 درصد و گیاه غیرپیوندی تحت سطح آبیاری 60 درصد اختصاص داشت. بیشترین (58/7) و کمترین (29/5) امتیاز داوران (تست پانل) مربوط به صفت شیرینی گوشت میوه، بهترتیب به سطح کمآبیاری 80 درصد و 60 درصد اختصاص داشت. همچنین، تفاوت معناداری بین سطوح 80 درصد کمآبیاری و 100 درصد آبیاری از نظر مقدار فنل کل گوشت میوه مشاهده نشد. نتایج نشان داد که میوههای برداشتشده از ترکیب پیوندی سوسکی زرد روی شینتوزا در مقایسه با گیاهان شاهد در شرایط کمآبیاری کیفیت مناسبتری داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اورگانولپتیکی؛ پیوندک؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ فنل کل میوه؛ قند میوه؛ مواد جامد محلول | ||
مراجع | ||
ﭘﻮﺳﺘﭽﻲ ﺍ (1350)ﺟﺎﻟﻴﺰ ﻭ ﺟﺎﻟﻴﺰﮐﺎﺭﻱ. ﻣؤﺳﺴة ﺍﻧﺘﺸﺎﺭﺍﺕ ﻓﺮﺍﻧﮑﻠﻴﻦ.330 ص. سپاسخواه ع، توکلی ع و موسوی ف (1385)اصول و کاربرد کم آبیاری. انتشارات کمیتة ملی آبیاری و زهکشی ایران. 210 ص. علیزاده ا (1390) رابطة آب خاک و گیاه. انتشارات دانشگاه امام رضا (ع). 615 ص. مستوفی ی و نجفی ف (1384)روشهای آزمایشگاهی تجزیهای در علوم باغبانی. انتشارات دانشگاه تهران. 136 ص. Augustin MA, Osman A, Azudin MO and Mohamed SA (1998) Physico-chemical changes in muskmelons (Cucumis melo, L.) during Storage. Pertanika. 11(2): 203-209. Aulenbach BB and Worthington JT (1974) Sensory evaluation of muskmelon: is soluble solids content a good quality index? HortScience. 9: 136-137. Bates LS, Waldern RP and Tear ID )1973 (Rapid determination of free proline for water stress studies. Plant Soil. 39: 205-207. Boscaiu M, Bautista I, Donat P, Llinares J, Cristina L, Mayoral Oand Vicente O (2010) Phenolic compounds as stress markers in plants from gypsum habitats. Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Horticulture 67: 44-49. Choi CW, Kim SC, Hwang SS, Choi BK, Ahn HJ, Lee MY, Park SH and Kim SK (2002) Antioxidant activity and free radical scavenging capacity between Korean medicinal plants and flavonoids by assay-guided comparison. Plant Science. 163: 1161-1168. Davis AR and Perkins-Veazie P (2005) Rootstock effects on plant vigor and watermelon fruit quality. Cucurbit Genetic. Cooperative Report. 28-29: 39-42. Edelstein M, Burger Y, Horev C, Porat A, Meir A and Cohen R (2004) Assessing the effect of genetic and anatomic variation of cucurbita rootstocks on vigour, survival and yield of grafted melons. Journal of Horticultural Sciences and Biotechnology. 79: 370-374. El-hady OA and Wanas ShA (2006) Water and fertilizer use efficiency by cucumber grown under stress on sandy soil treated with acryl amid hydrogels. Journal of Applied Sciences Research. 2(12): 1293-1297. Foyer CH, Valadier MH, Migge A and Becker TW (1998) Drought-induced effects on nitrate reductase activity and mRNA and on the coordination of nitrogen and carbon metabolism in maize leaves. Plant Physiology. 117: 283-292. Girousse C, Bournoville R, and Bonnemain JL (1996) Water deficit-induced changes in concentrations in proline and some other amino acids in the phloem sap of alfalfa. Plant Physiology. 111: 109-113. Guan W, Zhao X, Huber D, Sims CA (2015) Instrumental and sensory analyses of quality attributes of grafted specialty melons.Journal of the Science of Food and Agriculture. 95: 2989-2995. Hoyos P (2001) Influence of different rootstocks on the yield and quality of greenhouses grown cucumbers. Acta Horticulturae. 559: 139-143. Ibrahim A, Wahb-Allah M, Abdel-Razzak H and Alsadon A (2014) Growth, yield, quality and water use efficiency of grafted tomato plants grown in greenhouse under different irrigation levels. Life Science. 11(2): 118-126. Imazu T (1949) On the symbiotic affinity caused by grafting among Cucurbitaceous species.Journal of the Japanese Society for Horticultural Science. 18: 6-42. [in Japanese] Kamiya E and Tamura S (1964) Studies on grafting in muskmelon. Bull. Shizuoka Prefecture. Agricultural Experiment Station. 9: 79-83. [in Japanese] Kim BJ, Kim JH, Kim HP and Heo MY (1997) Biological screening of 100 plant extracts for cosmetic use (II): Antioxidative activity and free radical scavenging activity. International Journal of Cosmetic Science. 19(6): 299-307. Koutsika-Sotiriou, M and Traka-Mavrona E (2002) The cultivation of grafted melons in Greece, current status and prospects. Acta Horticulturae. ISHS 579: 325-330. Kramer PJ and Boyer JS (1997) Water relation of plants and soil. Academic Press, London. Laurie S and Stewart G (1990) The effects of compatible solutes on the heat stability of glutamine synthetase from chickpeas grown under different nitrogen and temperature regimes. Journal of Experimental Botany. 41: 1415-1422. Lee JM (1994) Cultivation of grafted vegetables I. Current status, grafting methods, and benefits. HortScience. 29: 235-239. Lee JH, Kwon JK, Park KS, Huh YC, Lim C, Park DK and Dal ko K (2009) Effect of different rootstocks on wilting occurrence, plant growth and fruit quality of melon. Korean Journal of Horticultural Science and Technology. 27(2): 211-217. Leoni S, Grudina R, Cadinu M, Madeddu B and Garletti MC (1990) The influence of four rootstocks on some melon hybrids and a cultivar in greenhouse. Acta Horticulturae. 287: 127-134. Lester GE, Arias LS and Lim MG (2001) Muskmelon fruit soluble acid invertase and sucrose phosphate synthase activity and polypeptide profiles during growth and maturation. Journal of the American Society for Horticultural Science. 126: 33-36. McDonald S, Prenzler PD, Autolovich M and Robards K (2001) Phenolic content and antioxidant activity of olive extracts. Food Chemistry. 73: 73-84. Miguel A (1997) Injerto de hortalizas. Serie Divulgación Técnica. Consellería de Agricultura. Pesca y Alimentaciόn, Generalitat Valenciana, Valencia. 50-52. Miguel A, Maroto JV, San Bautista A, Baixauli C, Cebolla V, Pascual B, Lopez- Galarza S and Guardiola JL (2004) The grafting of triploid watermelon is an advantageous alternative to soil fumigation by methyl bromide for control of Fusarium wilt. Scientia Horticulturae. 103: 9-17. Miliauskas G, Venskutonis PR and Van Beek TA (2004) Screening of radical scavenging activity of some medicinal and aromatic plant extracts. Food Chemistry. 85: 231-23735. Oda M (1995) New grafting methods for fruit-bearing vegetables in Japan. Japan Agricultural Research Quarterly. 29: 187-194. Rahman M, Rahman Khan M and Mohammad Mazedul H (2007) Analysis of vitamin c (ascorbic acid) contents in various fruits and vegetables by UV-spectrophotometry. Bangladesh Journal of Scientific and Industrial Research. 42(4): 417-424. Rhodes D Hand Bressan RA (1986) Metabolic changes associated with adaptation of plant, cells to water stress. Plant Physiology. 82: 890-903. Rogers GS (2006) Development of a crop management program to improve the sugar-content and quality of rockmelons. Horticulture Australia. Project Number: VX00019.85. Rouphael Y, Cardarelli M and Colla G (2008) Yield, mineral composition, water relation, and water use efficiency of grafted mini-watermelon plants under deficit irrigation. HortScience. 43(3): 730-736. Ruiz JM and Romero L (1999) Nitrogen efficiency and metabolism in grafted melon plants. Scientia Horticulturae. 81: 113-123. Traka-Mavrona E and Pritsa T (2000) Responnse of squash (Cucurbit spp L.) as rootstock for melon (cucumis melon L). Scientia Horticulturae. 83: 353-362. Trionfetti Nisini P, Colla G, Granati E, Temperini O, Crino P and Saccardo F (2001) Rootstock resistance to fusarium wilt and effect on fruit yield and quality of two muskmelon cultivars. Scientia Horticulturae. 93: 281-288. Valizadeh GBA, Hossein NS, Ali T and Hojat E (2014) Evaluation of chlorophyll fluorescence and biochemical traits of lettuce under drought stress and super absorbent or bentonite application. Journal of Stress Physiology and Biochemistry. 10. Guan W, Zhao X, Donald J Hubera and Charles A Sims (2015) Instrumental and sensory analyses of quality attributes of grafted specialty melons. Journal of the Science of Food and Agriculture. 95(14): 2989-2995. Xu SL, Chen QL, Li SH, Zhang LL, Gao JS and Wang HL (2005a) Role of sugar-metabolizing enzymes and GA3, ABA in sugars accumulation in grafted muskmelon fruit. Journal of Fruit Science. 22: 514-518. Xu CQ, Li TL, Qi HY and Wang H (2005b) Effects of grafting on growth and development, yield and quality of muskmelon. China Vegetable. 6: 12-14. Xu CQ, Li TL, Qi HY and Qi MF (2006a) Effects of grafting on development and sugar content of muskmelon fruit. Journal of Shenyang Agricultural University. 37: 378-381. Xu CQ, Li TL and Qi HY (2006b) Effects of grafting on development, carbohydrate content, and sucrose metabolizing enzymes activities of muskmelon Fruit. Acta Hortic.Sin., 33: 773-778. Liu Y, Li T, Qi H, Li J and Yin X (2010) Effects of grafting on carbohydrate accumulation and sugar-metabolic enzyme activities in muskmelon. African Journal of Biotechnology. 9(1): 025-035. Zhang MF, Li ZL, Chen KS, Qian QQ, Zhang SL (2003) The relationship between sugar accumulation and enzymes related to sucrose metabolism in developing muskmelon fruits. Chin. Journal of Plant Physiology. Mol. Biol. 29: 455-462.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,064 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 308 |