تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,666 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,251 |
ذخیره بتاکاروتن در میکروجلبک خالص دونالیلا سالینا و مختلط دریای خزر تحت قحطی نیتروژن | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 14، دوره 47، شماره 4، بهمن 1395، صفحه 725-721 اصل مقاله (427.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.60269 | ||
نویسندگان | ||
آزیتا قربانی* 1؛ مریم حسینی2؛ سیروس ابراهیمی3 | ||
1مدرس دانشگاه پیام نور | ||
2دانشگاه شهید مدنی تبریز | ||
3دانشگاه صنعتی سهند تبریز | ||
چکیده | ||
بتاکاروتن جزء کاروتنوئیدها و از معروفترین رنگدانههای طبیعی شناختهشده میباشد. از مهمترین منابع تولید بتاکاروتن میکروجلبکها میباشند. به دلیل هزینههای بالای استریلیزاسیون کشتخالص، دراین مطالعه نحوه رشد، میزان کلروفیل تولید شده و نحوه تجمع بتاکاروتن در نمونه کشتمختلط دریاچهخزر برای اولین بار تحت استرس کمبود مواد مغذی بررسی و با نمونه خالص میکروجلبک دونالیلاسالینا در همان شرایط مقایسه گردید. در این مطالعه، غلظت بتاکاروتن در میکروجلبک دونالیلاسالینا و میکروجلبک دریاچهخزر در ابتدا و پس از اعمال استرس قحطی نیتروژن (پس از 188 ساعت)، به ترتیب از 5/7 به 8/14 و از 0/7 به mol Beta-Carotene/g Protein 5/13 رسید. با اعمال استرس مقدار پروتئین در میکروجلبک دونالیلاسالینا از مقدار اولیه 8/341 به مقدار نهایی mg/L 1/950 و در میکروجلبک دریاچهخزر از مقدار اولیه 1/357 به مقدار نهاییmg/L 0/1010 رسید. شرایط عملیاتی هر دو نمونه یکسان با 5/7=pH و دور همزدگی rpm 160 و بازه دمایی 26–24 درجه سانتیگراد بود. این پژوهش نشانگر نتایج مشابه مقدار بتاکاروتن تجمع یافته در کشت مختلط میکروجلبک دریاچهخزر و کشت خالص میکروجلبک دونالیلا میباشد. از آنجایی که کشت مختلط میکروجلبک نسبت به کشت خالص اقتصادیتر بوده و نیاز به تجهیزات گرانقیمت و استریلیزاسیون ندارد، لذا امکان صنعتیشدن تولید بتاکاروتن توسط کشت مختلط دریاچهخزر بیشتر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
میکروجلبک دونالیلا سالینا؛ میکروجلبک دریاچه خزر؛ بتاکاروتن؛ استرس قحطی نیتروژن | ||
مراجع | ||
Ben-Amotz, A. (1993). Production of β-carotene and vitamins by the halotolerant alga Dunaliella. Pharmaceutical and Bioactive Natural Products, Springer: 411-417. Borowitzka, M. A., L. J. Borowitzka and D. Kessly (1990). Effects of salinity increase on carotenoid accumulation in the green alga Dunaliella salina. Journal of Applied Phycology, 2(2), 111-119. Brányiková, I., B. Maršálková, J. Doucha, T. Brányik, K. Bišová, V. Zachleder and M. Vítová (2011). Microalgae—novel highly efficient starch producers. Biotechnology and bioengineering, 108(4), 766-776. Cataldo, D., M. Maroon, L. Schrader and V. Youngs (1975). Rapid colorimetric determination of nitrate in plant tissue by nitration of salicylic acid. Communications in Soil Science & Plant Analysis, (1)6, 71-80. Celekli, A. and G. Dönmez (2006). Effect of pH, light intensity, salt and nitrogen concentrations on growth and β-carotene accumulation by a new isolate of Dunaliella sp. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 22(2), 183-189. Chisti, Y. (2007). Biodiesel from microalgae. Biotechnology advances, 25(3), 294-306. Del Campo, J. A., J. Moreno, H. Rodrı́guez, M. Angeles Vargas, J. n. Rivas and M. G. Guerrero (2000). Carotenoid content of chlorophycean microalgae: factors determining lutein accumulation in Muriellopsis sp.(Chlorophyta). Journal of biotechnology, 76(1), 51-59. Eijckelhoff, C. and J. P. Dekker (1997). A routine method to determine the chlorophyll a, pheophytin a and β-carotene contents of isolated Photosystem II reaction center complexes. Photosynthesis research, 52(1), 69-73. Finn, B., L. M. Harvey and B. McNeil (2006). Near‐infrared spectroscopic monitoring of biomass, glucose, ethanol and protein content in a high cell density baker's yeast fed‐batch bioprocess. Yeast, 23(7), 507-517. Garbayo, I., M. Cuaresma, C. Vílchez and J. M. Vega (2008). Effect of abiotic stress on the production of lutein and β-carotene by Chlamydomonas acidophila. Process Biochemistry, 43(10), 1158-1161. Garibay-Hernández, A., R. Vazquez-Duhalt, L. Serrano-Carreón and A. Martinez (2013). Nitrogen limitation in Neochloris oleoabundans: a reassessment of its effect on cell growth and biochemical composition. Applied biochemistry and biotechnology, 171(7), 1775-1791. Hartmut, K. (1983 ). Determinations of total carotenoids and chlorophylls b of leaf extracts in different solvents. Analysis (Peach, K & Tracey, MV, eds), 4, 142-196. Hassanpour, M., M. Abbasabadi, S. Ebrahimi, M. Hosseini and A. Sheikhbaglou (2015). Gravimetric enrichment of high lipid and starch accumulating microalgae. Bioresource technology, 196, 17-21. Hejazi, M., E. Holwerda and R. Wijffels (2004). Milking microalga Dunaliella salina for β‐carotene production in two‐phase bioreactors. Biotechnology and bioengineering, 85(5), 475-481. Johnson, M. K., E. J. Johnson, R. D. MacElroy, H. L. Speer and B. S. Bruff (1968). Effects of salts on the halophilic alga Dunaliella viridis. Journal of Bacteriology, 95(4), 1461-1468. Lamers, P. P., M. Janssen, R. C. De Vos, R. J. Bino and R. H. Wijffels (2012). Carotenoid and fatty acid metabolism in nitrogen-starved Dunaliella salina, a unicellular green microalga. Journal of biotechnology, 162(1), 21-27. López, C. V. G., M. d. C. C. García, F. G. A. Fernández, C. S. Bustos, Y. Chisti and J. M. F. Sevilla (2010). Protein measurements of microalgal and cyanobacterial biomass. Bioresource technology, 101(19), 7587-7591. Markou, G. and E. Nerantzis (2013). Microalgae for high-value compounds and biofuels production: A review with focus on cultivation under stress conditions. Biotechnology advances, 31(8), 1532-1542. Mooij, P. R., G. R. Stouten, J. Tamis, M. C. van Loosdrecht and R. Kleerebezem (2013). Survival of the fattest. Energy & Environmental Science, 6(12), 3404-3406. Mulders, K. J., P. P. Lamers, D. E. Martens and R. H. Wijffels (2014). Phototrophic pigment production with microalgae: biological constraints and opportunities. Journal of Phycology, 50(2), 229-242. Salehizadeh, H. and M. Van Loosdrecht (2004). Production of polyhydroxyalkanoates by mixed culture: recent trends and biotechnological importance. Biotechnology advances, 22(3), 261-279. Vishniac, W. and M. Santer (1957). The thiobacilli. Bacteriological Reviews, 21(3), 195. Waterborg, J. H. (2009). The Lowry method for protein quantitation. The protein protocols handbook, Springer, 7-10.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,468 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 929 |