تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,177 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,930 |
ویژگیهای فیزیکی، ترکیب شیمیایی و زیربخشهای پروتئینی تفالههای چغندرقند ایران در مقایسه با مقادیر جدولهای سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 15، دوره 47، شماره 3، آذر 1395، صفحه 473-480 اصل مقاله (506.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2016.59923 | ||
نویسندگان | ||
نیما نادری1؛ غلامرضا قربانی* 2؛ علی صادقی سفید مزگی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد تغذیة نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان (83111-84156)، ایران | ||
2استاد، گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان (83111-84156)، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان (83111-84156)، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش تعیین ویژگیهای فیزیکی، ترکیب شیمیایی و جداسازی زیربخشهای پروتئینی تفالههای چغندرقند تولیدشده در ایران و مقایسة آن با مقادیر جدولهای سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل بود. شمار 39 نمونه از سیزده کارخانة قند و شکر از سراسر کشور گردآوری و بررسی شد. توزیع اندازة ذرات نمونهها با استفاده از غربال پنسیلوانیا تعیین شدند. نتایج نشان داد که تفالههای چغندرقند تولیدشده در کشور در مقایسه با مقادیر ارائهشده در جدولهای سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل بهطور معنیداری (01/0 > P) پروتئین خام (6/10 در برابر 8/9 درصد) و عصارة اتری (90/0 در برابر 60/0 درصد) بیشتر و مادة آلی (9/92 در برابر 7/94 درصد) و الیاف نامحلول در شویندة خنثی (6/40 در برابر 6/44 درصد) کمتر داشتند. افزون بر این، تفالههای چغندرقند در مقایسه با مقادیر ارائهشده در جدولهای سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل پروتئین محلول (2/39 در برابر 5/26 درصد)، زیربخش پروتئینی A (6/35 در برابر 5/25 درصد)، 1B (6/3 در برابر 0/1 درصد) بیشتر و زیربخش پروتئینی 2B (7/11 در برابر 4/20 درصد) و 3B (2/37 در برابر 8/41 درصد) کمتری (بر پایة درصدی از پروتئین خام) داشتند (01/0>P). بر این پایه، تنها 25 و 10 درصد از نمونههای گردآوریشده به ترتیب از نظر پروتئین خام و الیاف نامحلول در شویندة خنثی ارزشی همسان با مقادیر یادشده در جدول سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل داشتند. بنابراین، توصیة جدی میشود که تفالة چغندرقند پیش از متوازن کردن جیرهها توسط مشاوران تغذیهای و یا پرورشدهندگان تجزیه شود یا دستکم از میانگین مقادیر گزارششده در این آزمایش برای متوازنتر کردن بیشتر جیرهها استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیب شیمیایی؛ تفالة چغندرقند؛ ویژگیهای فیزیکی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,243 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,052 |