تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,086,556 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,883 |
تأثیر دو روش مکملسازی سیر بر تخریب DNA ناشی از فعالیت ورزشی درماندهساز در مردان غیرورزشکار | ||
نشریه علوم زیستی ورزشی | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 3، آبان 1395، صفحه 323-339 اصل مقاله (248.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under CC BY-NC 4.0 license I Open Access I | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jsb.2016.59915 | ||
نویسندگان | ||
سجاد محمدیاری* 1؛ عباسعلی گائینی2؛ سیروس چوبینه3؛ حمداله هادی4 | ||
1دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی دانشکدۀ تربیت بدنی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
2استاد دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
3دانشیار دانشکدۀ تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
4استادیار دانشگاه علوم انتظامی امیناله، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
هدف پژوهش حاضر، تعیین تأثیر مکملسازی درازمدت 500 و 1000 میلیگرمی سیر بر شاخص تخریب DNA ناشی از فعالیت ورزشی درماندهساز در دانشجویان غیرورزشکار بود. به این منظور 26 مرد غیرورزشکار با میانگین و انحراف استاندارد سن 23/1±21 سال، وزن 28/8±38/69 کیلوگرم و قد 11/6±9/178 سانتیمتر بهطور تصادفی در سه گروه شبهدارو، مکمل قرص سیر (گروه اول مکمل 9 نفر، گروه دوم مکمل 9 نفر و گروه شبهدارو 8 نفر) در دو دوز 500 و 1000 میلیگرمی در روز توزیع شدند. نمونههای خونی اول و دوم در حالت پایه و پس از فعالیت ورزشی درماندهساز و نمونههای سوم و چهارم پس از هشت هفته مکملسازی و در همان شرایط حالت پایه و پس از فعالیت ورزشی درماندهساز گرفته شد. برای تجزیهوتحلیل دادهها، از آزمون تحلیل واریانس با اندازههای تکراری و دوسویه در سطح معناداری a=0/05 استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد یک جلسه فعالیت ورزشی درماندهساز، سبب افزایش معنادار تخریب DNA میشود. بهعلاوه، مکملسازی درازمدت قرص سیر با مقادیر 500 و 1000 میلیگرم در روز، موجب کاهش تخریب DNA حالت پایه و پس از فعالیت ورزشی درماندهساز میشود. همچنین مصرف 1000 میلیگرمی قرص سیر در مقایسه با مصرف 500 میلیگرمی، موجب کاهش بیشتر تخریب DNA حالت پایه و پس از فعالیت ورزشی درماندهساز میشود (01/0P= ). | ||
کلیدواژهها | ||
تخریب DNA؛ سیر؛ فعالیت ورزشی درماندهساز؛ مکملسازی درازمدت | ||
مراجع | ||
1- جعفری،ذکری، دهقان،ملکی راد .تاثیر مکملسازی کوتاه مدت عصاره سیر بر مارکرهای استرس اکسیداتیو والتهاب متعاقب یک جلسه فعالیت هوازی در مردان غیر ورزشکار.مجله علمی پژوهشی سلول و بافت.جلد 2، شماره 1، بهار 1390، 33-25 2- جهانگرد سردرود, حامدی نیا, حسینی کاخک, جعفری , صالح زاده. اثر مکملسازی کوتاه مدت عصاره سیر بر شاخص های استرس اکسایشی زمان استراحت و ناشی از ورزش واماندهساز در مردان فوتبالیست.مجله ی غدد درون ریز و متابولیسم ایران.دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی شهید بهشتی.دوره پانزدهم،شماره 1،صفحه های 85-78 (اردیبهشت 1392) 3- دبیدی روشن، کدخدایی خلفی، چوبینه. اثر مکمل تائورین بر پاسخ برخی بیومارکرهای آسیب قلبی به پروتکل تشخیصی بروس در بیماران با نارسایی قلبی.مجله علمی -پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی سمنان.دوره 13،شماره 1، 22-29 4- گایینی عباسعلی، حامدی نیا محمدرضا. اثر ویتامین E بر استرس اکسایشی زمان استراحت و پس از ورزش واماندهساز در دانشجویان ورزشکار. تربیت بدنی، حرکت،پاییز1384 -شماره 25،35-45 5- گایینی عباسعلی، شیخ الاسلامی داریوش، علامه عبدالامیر، رواسی علی اصغر، کردی محمدرضا، مقرنسی مهدی، دادخواه ابوالفضل . تأثیر تمرین استقامتی و بی تمرینی برپراکسیداسیون لیپیدو دستگاه ضداکسایشی موشهای ویستار.فصل نامه علوم حرکتی و ورزش،سال ششم،شماره 11، 12-24 6- گایینی عباسعلی, چوبینه سیروس, شفیعی نیک لیلا, ستاری فرد صادق, محمودزاده مریم, الهیاربیگی خدیجه. تاثیر مکملسازی روی بر مقادیر تستوسترون سرم و لاکتات پلاسمای دوچرخه سواران مرد پس از یک وهله فعالیت ورزشی درماندهساز. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد. 1391; 14(3): 51-61
7- Al-Numair KS. Hypocholesteremic and antioxidant effects of garlic (Allium sativum L.) extract in rats fed high cholesterol diet. Pakistan Journal of Nutrition. 2009;8(2):161-6. 8- Avcı A, Atlı T, Ergüder İB, Varlı M, Devrim E, Aras S, et al. Effects of garlic consumption on plasma and erythrocyte antioxidant parameters in elderly subjects. Gerontology. 2008;54(3):173-6. 9- Boveris A, Chance B. The mitochondrial generation of hydrogen peroxide. General properties and effect of hyperbaric oxygen. Biochem J. 1973;134:707-16. 10- Cooper C, Vollaard NB, Choueiri T, Wilson M. Exercise, free radicals and oxidative stress. Biochemical society transactions. 2002;30(2):280-4. 11- De Keulenaer GW, Chappell DC, Ishizaka N, Nerem RM, Alexander RW, Griendling KK. Oscillatory and steady laminar shear stress differentially affect human endothelial redox state role of a superoxide-producing NADH oxidase. Circulation research. 1998;82(10):1094-101. 12- Dhawan V, Jain S. Garlic supplementation prevents oxidative DNA damage in essential hypertension. Molecular and cellular biochemistry. 2005;275(1-2):85-94. 13- Finkel T, Holbrook NJ. Oxidants, oxidative stress and the biology of ageing. Nature. 2000;408(6809):239-47. 14- Jackson M, Khassaf M, Vasilaki A, McArdle F, McArdle A. Vitamin E and the oxidative stress of exercise. Annals of the New York Academy of Sciences. 2004;1031(1):158-68. 15- Ji LL. Antioxidants and oxidative stress in exercise. Experimental Biology and Medicine. 1999;222(3):283-92. 16- Kimoto R, Kambayashi I, Ishimura N, Nakamura T. Effect of aged garlic extract supplementation on the change of urinary 8-OHdG content during daily regular and temporary intense exercise. Sports Med Sci. 2005;10:17-26. 17- Kumar CT, Reddy VK, Prasad M, Thyagaraju K, Reddanna P. Dietary supplementation of vitamin E protects heart tissue from exercise-induced oxidant stress. Molecular and cellular biochemistry. 1992;111(1-2):109-15. 18- Mariee AD, Abd‐Allah GM, El‐Yamany MF. Renal oxidative stress and nitric oxide production in streptozotocin‐induced diabetic nephropathy in rats: the possible modulatory effects of garlic (Allium sativum L.). Biotechnology and applied biochemistry. 2009;52(3):227-32. 19- Morihara N, Hayama M, Fujii H. Aged garlic extract scavenges superoxide radicals. Plant foods for human nutrition. 2011;66(1):17-21. 20- Morihara N, Ushijima M, Kashimoto N, Sumioka I, Nishihama T, Hayama M, et al. Aged garlic extract ameliorates physical fatigue. Biological and Pharmaceutical Bulletin. 2006;29(5):962-6. 21- Prasad S, Kalra N, Srivastava S, Shukla Y. Regulation of oxidative stress–mediated apoptosis by diallyl sulfide in DMBA-exposed Swiss mice. Human & experimental toxicology. 2008;27(1):55-63. 22- Rajani Kanth V, Uma Maheswara Reddy P, Raju T. Attenuation of streptozotocin-induced oxidative stress in hepatic and intestinal tissues of Wistar rat by methanolic-garlic extract. Acta diabetologica. 2008;45(4):243-51. 23- Shaik IH, George JM, Thekkumkara TJ, Mehvar R. Protective effects of diallyl sulfide, a garlic constituent, on the warm hepatic ischemia–reperfusion injury in a rat model. Pharmaceutical research. 2008;25(10):2231-42. 24- Sjödin B, Westing YH, Apple FS. Biochemical mechanisms for oxygen free radical formation during exercise. Sports Medicine. 1990;10(4):236-54. 25- Su Q-S, Tian Y, Zhang J-G, Zhang H. Effects of allicin supplementation on plasma markers of exercise-induced muscle damage, IL-6 and antioxidant capacity. European journal of applied physiology. 2008;103(3):275-83. 26- Sumida S, Doi T, Sakurai M, Yoshioka Y, Okamura K. Effect of a single bout of exercise and β-carotene supplementation on the urinary excretion of 8-hydroxy-deoxyguanosine in humans. Free radical research. 1997;27(6):607-18. 27- Williams MJ, Sutherland WH, McCormick MP, Yeoman DJ, de Jong SA. Aged garlic extract improves endothelial function in men with coronary artery disease. Phytotherapy Research. 2005;19(4):314-9. 28- Zeybek A, Ercan F, Çetinel Ş, Çikler E, Saglam B, Şener G. Protective effects of aqueous garlic extract in reducing water avoidance stress-induced degeneration of the stomach, ileum, and liver: morphological and biochemical study. Digestive diseases and sciences. 2007;52(11):2984-92. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,223 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 777 |