تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,088,790 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,191,934 |
اثر سطوح مختلف نیاسین در جیره بر بافت شناسی کبد، روده و فعالیت برخی آنزیم های کبدی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio | ||
شیلات | ||
مقاله 11، دوره 69، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 253-263 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.59855 | ||
نویسندگان | ||
خیری محمدی11؛ حمید محمدی آذرم2*2؛ امیر پرویز سلاطی22؛ ابراهیم رجب زاده قطرمی22 | ||
11. کارشناسی ارشد رشته تکثیر و پرورش، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
22. استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر تغذیه با سطوح مختلف نیاسین به منظور بررسی اثرات آن بر بافت شناسی کبد، روده و فعالیت برخی آنزیم های کبدی سرم ماهی کپور معمولی انجام گرفت. جیره گروه شاهد (جیره تجاری حاوی 30 میلی گرم نیاسین در کیلوگرم ) و 4 جیره آزمایشی اسپری شده توسط مقادیر مختلف نیاسین شامل 50، 70، 90، 110میلی گرم در کیلوگرم غذا آماده شد. برای این منظور ماهیان با میانگین وزن اولیه 35 گرم در 15 تانک 300 لیتری به تعداد 12 عدد در هر تانک به مقدار 3 بار در روز در حد سیری به مدت 50 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد با افزایش سطح نیاسین میزان فعالیت آنزیم های کبدی شامل آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز دارای کاهشی بدون اختلاف معنی دار بوده است (05/ 0P>). همچنین با افزایش سطوح نیاسین به طور معنی داری طول پرز روده افزایش یافت (05/ 0P<) که بیشترین مقدار آن 93/40 ±10/1208 میکرومتر در تیمار 90 میلی گرم نیاسین در کیلوگرم غذا در مقایسه با گروه شاهد42/34 ± 98/308 میکرومتر بود. از طرفی ضخامت پرز روده نیز به طور معنی داری کاهش یافت (05/ 0P<) که کمترین مقدار آن 05/1±49/49 میکرومتر در تیمار 90 میلی گرم نیاسین در کیلوگرم غذا در مقایسه با گروه شاهد 79/2±27/111 میکرومتر بود. بر اساس مطالعات مشاهده ای، مقدار واکوئل های چربی در روده و کبد با استفاده از سطوح مختلف نیاسین کاهش یافت و سلول های کبدی دارای ساختار نرمال بودند. لذا با توجه به نتایج استفاده از نیاسین به مقدار 90 میلی گرم در کیلوگرم غذا برای ماهی جوان کپور معمولی توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
نیاسین؛ بافت شناسی؛ کبد؛ آنزیم؛ انتروسیت؛ کپور معمولی | ||
مراجع | ||
Acerete, L., Balasch, J.,Espinosa, E., Josa, A., Tort, L., 2004. Physiological responses in eurasian perch (Perca fluviatilis, L.) subjected to stress by transport and handling. Aquaculture 237, 167-178. Aterman, K.,1958. Some observation on the sinusoidal cells of the liver. Acta Anatomica 32, 193-213. Bolkent, S., Yanardag, R., Bolkent,S., Doger,M.M., 2004. Beneficial effects of combined treatment with niacin and chromium on the liver of hyperlipemic rats. Biological Trace Element Research 101, 219-229. Burrells, C., William, P.D., Southage, P.J., Wadsworth, S.L., 2001. Dietary nucleotides: a novel supplement in fish feeds 2. Effects on vaccination, salt water transfer, growth rate Deng, J., Mai, K. , Ai, Q., Zhang, W., Tan, B., Xu, W., 2010.Alternative protein sources in diets for Japanese flounder Paralichthys olivaceus (Temminck and Schlegel): II. Effects on nutrient digestibility and digestive enzyme activity. Aquaculture Research 41 ,861-870. Domezain A., Domezaine J., Sanz A., 2005. Digestive enzyme activities in adriatic sturgeon acipenser naccarii and rainbow trout Oncorhynchus mykiss. A comparative study. Aquaculture 250, 391- 398. FAO, 2010. FAO year books, fishery and aquaculture statistics. http://www.fao.org. FAO, 2014. The State of world fisheries and aquaculture. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome. Furne M., Hidalgo M.C., Lopez A., Garcia- Gallego M., Morales A.E., Kolkovski S., 2001. Digestive enzymes in fish larvae and juveniles. implications and applications to formulated diets. Aquaculture 200, 181– 201. Ganji, S.H., Kukes, G.D., Lambrecht, N., Kashyap, M.L., Kamanna, V.S., 2013. Therapeutic role of niacin in the prevention and regression of hepatic steatosis in rat model of nonalcoholic fatty liver disease. Americal Journal Physiology Gastrointestinal Liver Physiology 306, 320–327. Gil, A., 2002. Modulation of immune response mediated by dietary nucleotides. The European Journal of Clinical Nutrition 56(3), S1-S4. Gries, C.L., Scott, M.L., 1972. The Pathology of thiamin, riboflavin, pantothenic acid and niacin deficiencies in the chick. Journal of Nutrition 102, 1269-1286. Halver, J.E., 2001. My 50 years in fish nutrition, 1949–99. Aquaculture Research 32, 615–622. Halver, J.E., 2002. The vitamins. In: Halver JE, Hardy RW (eds) Fish nutrition, 3rd ed. Academic Press, San Diego, CA, pp. 61–141. Henkin, Y., Johnson, K.C., Segrest, J.P.,1990. Re challenge with crystalline niacin after drug-induced hepatitis from sustained-release niacin. The journal of American Medical Association 264, 241-243. Imtiaz, A., 2010. Effect of dietary niacin on growth and body composition of two Indian major carps rohu, Labeo rohita, and mrigal, Cirrhinus mrigala (Hamilton), fingerlings based on dose–response study. Aquaculture International 19, 567–584. Johnstox, P.M., Weitz, E, M., 1952. The effect of niacin deficiency on the appearance of the Golgi apparatus in the columnar absorbing cells of the duodenum of the albino rat. Journal of Morphology 91(1), 79-109. Knopp, R.H., Alagona, P., Davidson,M., Goldberg,A.C., Kafonek,S.D., Kashyap, M., Sprecher, D., Superko, H.R., Jenkins, S., Marcovina, S., 1988. Equivalent efficacy of a time-release form of niacin (Niaspan) given once-a-night versus plain niacin in the management of hyperlipidemia. Metabolism 47(9), 1097-1104. Li, P., Gatlin III, D. M., 2006. Nucleotide nutrition in fish: Current knowledge and future applications. Aquaculture 251, 141– 152. Liao, I.C., N.H. Chao., 2009. Aquaculture and food crisis: opportunities and constraints. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition 18, 564-569. Lokesh, J., Fernandes, J.M., Korsnes, K., Bergh, O., Brinchmann, M.F., Kiron, V., 2012. Transcriptional regulation of cytokines in the intestine of atlantic cod fed yeast derived mannan oligosaccharide or b-glucan and challenged with Vibrio anguillarum, Fish Shellfish Immunology 33 ,626-631. Mekbungwan ,A., Yamauchi, K., 2004. Growth performance and histological intestinal alterations in piglets fed diet raw and heated pigeon pea seed meal. Histology and Histopathology 19(2), 381-389. Moon, T.W., Walsh, P.J., Mommsen, T.P., 1985.Fish hepatocytes: a model metabolic system. Canadian Journal of Fisheries andAquatic Sciences 42, 1772-1782. Mousavi, H., 2007. Principles of feeding fish (warm water, cold water, shrimp, caviar, ornamental), Sanam Press, Tehran, 482 p. (in Persian) National Research Council (NRC), 1989. Recommended dietary allowances, 10th ed . Washington 88 D.C.: National Academy Press. National Research Council (NRC), 2011. Nutrient requirements of fish and shrimp. National Academies Press, Washington, D. C., 57–95p. Ng, W-K., Serrini, G., Zhang, Z., Wilson, R.P.,1997. Niacin requirement and inability of tryptophan toact as a precursor of NAD+ in channelcatfish, Ictalurus punctatus. Aquaculture 152, 273-282. Olsen, R.E., Myklebust, R., Ring O, E., Mayhew, T.M., 2000.The influence of dietary linseed oil and saturated fatty acids on caecal enterocytes in artic char (Salvelinus alpinus L): a quantitative ultra structural study. Fish Physiology and Biochemistry 22, 207-216. Poston, H.A., Livingston, D.L. (eds)., 1969. Effects of massive doses of dietary E on fingerling brook trout. In: Fisheries Research Bulletin. State of New York Conservation Department, Albany, NY. 33, 6–12. Reimund, E., Ramos, A., 1994. Niacin- induced hepatitis and thrombocytopenia after 10 years of niacin use. Journal of Clinical Gastroenterology 18, 270-271. Rojhan, M.S., 2005, basic human histology or tissue for medical studies, Cher Press, Tehran, 576 p. (in Persian) Sadighara, P., Gharibi, S., Moghadam Jafari, A., Jahed Khaniki, G.R., Salari, S., 2012. The antioxdant and flavonoids contents of Althaea officinalis L. flowers based on their color. Avicenna Journal of Phytomedicine 2(3), 113-117. Safaei, N., Shomali, T., Taherianfard, M., 2011. Niacin ameliorates lipid disturbances due to glucocorticoid administration in rats. Iranian Journal of Basic Medical Sciences 15, 997-1002. Soltan, M.A., Hanafy, M.A., Wafa, M.I.A., 2008. Effect of replacing fish meal by a mixture of different plant protein sources in Nile tilapia (Oreochromis niloticus L.) diets. Global Veterinaria 2, 157-164. Shahbazian, H., Mohtashami, A.Z., Ghorbani, A., Abbaspour, M.R., Belladi Musavi, S.S., Hayati, F., Lashkarara, G.R., 2011. Oral nicotin amide reduces serum phosphorus, increases HDL, and induces thrombocytopenia in hemodialysis patients: a double-blind randomized clinical trial. Nefrologia 31(1), 58-65. Shahsavani, D., Mohri, M., Taghvaeimoghadam, E., 2007. Determination of concentration of some blood serum enzymes of Huso huso. Journal of Veterinary Research 62(3), 130-127 (in Persian). Sheibani, M. T., 1996. Check the microscopic gastrointestinal tract of Persian sturgeon (A. persicus). PhD thesis. Veterinary faculty. Ferdowsi University of Mashhad, VE VET 492 (in Persian). Tacon, A.G.J., 1992. Nutritional fish pathology: morphological signs of nutrient deficiency and toxicity in farmed fish. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome. No 330, 75 p. Tokur, B., Ozkutuk, S., Atici, E., Ozyurt, G., Ozyurt, C. E., 2006. Chemical and sensory quality changesof fish fingers, made from mirror carp (Cyprinus carpio), during frozen storage (‑18 °C). Food Chemictry 99,335- 341. Yasar, S., J.M. Forbes.,1999. Performance and gastrointestinal response of broiler chicks fed on cereal gain-based foods soaked in water. British Poultry Science 40,65-76. Yousef, M.I., Saad, A.A., El-Shennawy, L.K., 2009. Protective effect of grape seed proanthocyanidin extract against oxidative stress induced by cisplatin in rats. Food and Chemical Toxicology 47, 1176-83. Zak, A., M. Zeman, M. Vecka., E. Tvrzicka., 2006. Nicotinic acid: an unjustly neglected remedy. Casopis ceskeho lekarnictva 145,825–831. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,497 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,559 |