تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,318 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,987 |
تاثیرمکمل ال-کارنیتین روی الگوی رشد،ترکیب شیمیایی بدن، پروفایل اسیدهای چرب بدن و فعالیت فاکتور شبه انسولین (IGF-1) ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus, Houttyn) | ||
شیلات | ||
مقاله 7، دوره 69، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 201-210 اصل مقاله (851.63 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.59851 | ||
نویسنده | ||
پریا اکبری1* | ||
1. استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران | ||
چکیده | ||
ال کارنیتین بهعنوان یکی از مکملهای ضروری و مهم جهت تغذیه انسان و حیوان شناخته شده است. مطالعه حاضر، بهمنظور بررسی اثر مکمل ال- کارنیتین بر عملکرد رشد ( وزن نهایی بدن، میزان رشد روزانه، ضریب تبدیل غذایی، کارایی تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، میزان کارایی پروتئین، میزان کارایی چربی، میزان تولید پروتئین و میزان تولید چربی) و ترکیبات شیمیایی لاشه ( پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت)، پروفایل اسیدهای چرب بدن و فعالیت فاکتور رشد شبه انسولین1 (IGF-1) ماهی شانک زرد باله طراحی گردید. در این تحقیق، 240 ماهی با میانگین وزنی 46/0±23/3 گرم بهصورت تصادفی در 4 گروه 60 تایی ( با سه تکرار و در هر تکرار 20 قطعه ماهی) در مخازن پلاسنیکی 60 لیتر قرار گرفتند و با رژیم غذایی محتوی 0، 400، 800 و 1200 میلیگرم ال-کارنیتین بر کیلوگرم غذا بهصورت روزانه مورد تغذیه قرار گرفتند. بعد از 64 روز، رژیم غذایی محتوی 800 میلیگرم ال- کارنتین بر کیلوگرم غذا منجر به افزایش معنیدار عملکرد رشد ( به استثنای میزان رشد روزانه)، میزان پروتئین و چربی لاشه، اسیدهای چرب بدن و فعالیت شبه انسولین شد. همبستگی مثبت بین فعالیت شبه انسولین و میزان رشد روزانه به استثنای رژیم غذایی محتوی 1200 میلیگرم ال- کارنیتین بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. با توجه به نتایج حاضر میتوان بیان نمود که رژیم غذایی 800 میلیگرم ال- کارنیتین بر کیلوگرم غذا میتواند منجر به افزایش رشد، کیفیت لاشه، فعالیت فاکتور رشد شبه انسولین 1 و متابولیسم لیپید در ماهی شانک زرد باله شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی شانک زرد باله؛ ال- کارنیتین؛ متبولیسم لیپید؛ عملکرد رشد؛ کیفیت لاشه؛ فعالیت فاکتور رشد شبه انسولین | ||
مراجع | ||
Akbari, M., Zakipour, E., Sourinejad, I., Azimi Rad, M., Efatpanah, E., Khanjani, M.H., 2014. Growth Performance and Body Composition of Pikeperch (Sander lucioperca) Fingerlings under Dietary L-Carnitine. Marine Science 5, 57-64 AOAC, 1989. Assosiation of Official Analytical Chemists (AOAC). Official Method of Analysis of the Assosiation of Official Analytical Chemists, 15th ed. Assosiation of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA. Bromage, N.R., Robert, R.G., 2001. Broodstock management and egg and larval quality. Blackwell Science. 425 p. Chatzifotis, S., Takeuchi, T., 1997 E¡ect of supplemental carnitine on body weight loss, proximate and lipid compositions and carnitine content of Red Sea bream (Pagrus major) during starvation. Aquaculture 158, 129-140. Chatzifotis, S., Takeuchi, T., 1997 Effect of supplemental carnitine on body weight loss, proximate and lipid compositions and carnitine content of Red Sea bream (Pagrus major) during starvation. . Aquaculture 129-140-158. Chatzifotis, S., Takeuchi, T., Seikai, T., 1996 The e¡ect of dietary carnitine supplementation on growth of red sea bream (Pagrus major) fingerlings at two levels of dietary lysine. Aquaculture 147, 235-248. Chatzifotis, S., Takeuchi, T., Seikai, T., 1995. The effect of dietaryL-carnitine on growth performance and lipid composition in red sea bream fingerlings. Dikel, S., Ünalan, B., Eroldoğan, O.T., Özlüer Hunt, A., 2010. Effects of dietary L-carnitine supplementation on growth, muscle fatty acid composition and economic profit of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences 10, 173-180. Doberenz, J., Birkenfeld, C., Kluge, H., Eder, K., 2006. Effects of L-carnitine supplementation in pregnant sows on plasma concentrations of insulinlike growth factors, various hormones and metabolites and chorion characteristics. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition (Berl) 90, 487-499. Duan, C., Hirano, T., 1990. Stimulation of 35 S-sulfate uptake by mammalian insulin-like growth factor I and II in cultured cartilages of the Japanese eel,Anguilla japonica. Journal of Experimental Zoology 256, 347-350. Folch, J., Lees, M., Stanley, G.H.S., 1957. A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissues. Jornal of Biology and Chemistry 226, 496-509. Harpaz, S., 2005. L-carnitine and its attributed functions in fish culture and nutrition, a review. Aquaculture 249, 3-21. Heo, Y.R., Kang, C.W., Cha, Y.S., 2001. L-Carnitine changes the levels of insulin-like growth factors (IGFs) and IGF binding proteins in streptozotocin-induced diabetic rat. Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Tokyo)47, 329-334. Jalali Haji-abadi, S.M.A., Mahboobi Soofiani, N., Sadeghi, A.A., M., C., Riazi, G., 2010. Effects of supplemental dietary L-carnitine and ractopamine on the performance of juvenile rainbow trout, (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture Research 41, 1582-1591 Kita, K., Kato, S., Amanyaman, M., Okumura, J., Yokota, H., 2002. Dietary L-carnitine increases plasma insulin-like growth factor-I concentration in chicks fed a diet with adequate dietary protein level. British Poultry Science 43, 117-121. Mohseni, M., Ozorio R.O.A., Pourkazemi, M., Bai, S.C., 2008 Effects of dietary L-carnitine supplements on growth and body composition in beluga sturgeon (Huso huso) juveniles. Journal of Applied Ichthyology 24, 646-649. Mohseni, M., Ozório, R.O.A., 2014. Effects of dietary L-carnitine level on growth performance, body composition and antioxidant status in beluga (Huso huso L. 1758). Aquaculture Nutrition 20, 477-485. Nogueira, N., Cordeiro, N., Canada, P., Cruz e Silva, P., Ozorio, R.O.A., 2010. Separate and combined effects of cyclic fasting and L-carnitine supplementation inred porgy (Pagrus pagrus, L. 1758). Aquaculture Research 41, 795 - 806. Nogueira, N., Cordeiro, N., Canada, P., Cuz e Silva, P., Ozório, R.O.A., 2011. Separate and combined effects of cyclic fasting and L-carnitine supplementation in red porgy (Pagruspagrus, L. 1758). Aquaculture Research 41, 795-806. Nogueira, N., Cordeiro, N., Canada, P., Cuz e Silva, P., Ozório, R.O.A., 2011. Separate and combined effects of cyclic fasting and L-carnitine supplementation in red porgy (Pagrus pagrus, L. 1758). Aquaculture Research 41, 795-806. Ozório, R.O.A., Van Eekeren, T.H.B., Huisman, E.A., Verreth, J.A.J., 2001. Effects of dietary carnitine and protein energy: nonprotein energy ratios on growth, ammonia excretion and respiratory quotient in African catfish, Clarias gariepinus (Burchell) juveniles. Aquaculture Research 32, 406-414. Ozrorio, R.O.A., Verreth, J.A.J., Aragao, C.R., Vermeulen, C.J., Schrama, J.W., Verstegen, M.W.A., 2003. Evaluation of dietary carnitine supplements on plasma metabolite indicesand fatty acid composition in African catfish (Clarias gariepinus) juveniles. Journal of Aquaculture in the Tropics 18, 225-238. Safari, O., Mehraban Sang Atash, M., Paolucci, M., 2015. Effects of dietaryL-carnitine level on growth performance, immune responses and stress resistance of juvenile narrow clawed crayfish, Astacus leptodactylus leptodactylus Eschscholtz, 1823. Aquaculture 439, 20-28. Twibell, R.G., Brown, P.B., 2000. Effects of dietary carnitine on growth rates and body composition of hybrid striped bass (Morone saxatilis male × M. chrysops female). Aquaculture 187, 153-161. Wahli, T., Verlhac, V., Griling, P., Gabaudan, J., Aebischer, C., 2003. Influence of dietary vitamin C on the wound healing process in rainbow trout (Oncorhyncus mykiss). Aquaculture 225, 371-386. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,362 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 810 |