تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,729 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,361 |
تحلیل انرژی تولید هندوانه تحت سیستم کشت زیر پلاستیک و فضای باز با روش DEA در خوزستان | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 3، دوره 47، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 293-301 اصل مقاله (670.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2016.59703 | ||
نویسندگان | ||
زینت عبداللهی آرپناهی* 1؛ افشین مرزبان2؛ محمدامین آسودار3؛ عباس عبدشاهی4 | ||
1دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2استادیار-دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
3استاد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین | ||
4استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
روش تحلیل پوششی دادهها برای تحلیل مزارع کارا، تعیین مزارع کارا از ناکارا و شناسایی مصرف بیهوده انرژی برای تولیدکنندگان هندوانه در منطقه خوزستان استفاده شد. دادهها با استفاده پرسشنامه حضوری از 125 تولیدکننده هندوانه جمعآوری شد. نتایج نشان داد که کل انرژی ورودی در دو سیستم زیر پلاستیک و فضای باز هندوانه بهترتیب 64/39 و 92/38 گیگاژول بر هکتار بود. بیشترین سهم از کل انرژی ورودی در بین نهادهها در سیستم زیر پلاستیک، پلاستیک با 34، کود شیمیایی با 22 و سوخت دیزل با 17 درصد بودند. در حالیکه در سیستم فضای باز بیشترین سهم از نهادهها برای سوخت دیزل، کود شیمیایی و آب آبیاری بهترتیب با مقادیر 37، 27 و 14 درصد از انرژی مصرفی کل بود. متوسط مقادیر کارایی فنی خالص و کارایی فنی در تولید هندوانه در سیستم زیر پلاستیک به ترتیب به ترتیب 98/0 و 82/0 بودند. در تولید هندوانه در سیستم فضای باز بهترتیب این مقادیر 98/0 و 76/0 محاسبه شد. همچنین، نتایج نشان داد که اگر تولیدکننده از بسته پیشنهادی توسط DEA پیروی کند؛ بهترتیب تقریباً 69/4 و 21/10 گیگاژول بر هکتار در سیستمهای تولید هندوانه در زیر پلاستیک و فضای باز در همه مزارع ناکارا میتواند ذخیره شود. | ||
کلیدواژهها | ||
سیستم زیر پلاستیک؛ روش DEA؛ کود شیمیایی؛ سوخت دیزل؛ کارایی فنی | ||
مراجع | ||
10. Hu, J. L., & C. H. Kao. (2007). Efficient energy-saving targets for APEC economies. Energy Policy. 35(1): 373-382. 11. Kuswardhani, N., Soni, Peeyush. & Shivakoti, G. P. (2013). Comparative energy input- output and financial analyses of greenhouse and open field vegetables production in west java, Indonesia. Energy. 53: 83-92. 12. Loghmanpour, R., Ghasempour, A. & Mostafavi, S. M. (2013). A comparative study on energy use of greenhouse and open-field cucumber production systems in Iran. International Journal of Agriculture and Crop Sciences. 5(13): 1437-1441. 13. Moghimi, M. R., Mohammadi Alasti, B. & Hadad Drafshi, M. (2013). Energy input-output and study on energy use efficiency for wheat production using DEA technique. International Journal of Agriculture and Crop Sciences. 5 (18): 2064-2070. 14. Mousavi-Avval, S. H., Rafiee, S. & Mohammadi, A. (2011). Optimization of energy consumption and input costs for apple production in Iran using data envelopment analysis. Energy. 36, 909-916. 15. Namdari, M. (2011). Energy use and cost analysis of watermelon production under different farming technologies in Iran. Internatinal Journal of Environmental Sciences. 1 (6): 1144-1153. 16. Naval, K. S., Saroj. R. S., Seema. S. & Avinash, K. (2013). Energy use efficiency and cost analysis of tomato under greenhouse and open field production system at Nubra valley Jammu and Kashmir. International Journal of Environmental Sciences. 3 (4): 1233-1241. 17. Nieukoop, P. V., Vander Valden, N. & Verhaegh, A. P. (1998). Energy consumption in greenhouse modeling. Landbouw Economisch Institute. 624-641. 18. Noferesti, M. (2005). Applied Statistics in Business and Economics, (2th Ed.). Tehran. p. 350. (In Farsi). 19. Omid, M., Ghojebeigi, F., Delshad, M. & Ahmadi, H. (2011). Energy use pattern and benchmarking of selected greenhouse in Iran using data envelopment analysis. Energy Conversion and Management. 52: 153-162. 20. Ozkan, B., Akcaoz, H. & Karadcniz, F. (2004). Energy requirement and economic analysis of citrus production in Turkey. Energy Conversion Management. 45: 1821–1830. 21. Ozkan, B., Fert, C. & Karadeniz, F. (2007). Energy and cost analysis for greenhouse and open–field grape production. Energy. 32: 1500–1504. 22. Pahlavan, R. Omid, M. & Akram, A. (2012). Application of data envelopment analysis for performance assessment and energy efficiency improvement opportunities in greenhouse cucumber production. Journal of Agricultural Technology. 14: 1465-1475. 23. Qasemi Kordkheili, P., Asoodar, M. A. & Kazemi, N. (2014). Application of a non-parametric method to analyze energy concumption for orange production. Agriculture Engineering International: CIGR Journal. 16 (1): 157-166. 24. Rahbari, H. Mahmoudi, A. & Ajabshirchi, Y. (2013). Improving Energy use efficiency of greenhouse tomato production using data envelopment analysis (DEA) technique. International Journal of Agriculture: Research and Review. 3 (3): 559-568. 25. Reyhani Farashah, H., hemmati, A., tabatabaeefar, A. & Rajabpour, A. (2013). Optimization of energy consumption and cost saving for button mushroom production in Alborz province of Iran. International Journal of Agriculture and Crop Sciences. 5(12): 1297-1306. 26. Tabatabaie, S., M. H., Rafiee, S.H., Keyhani, A. & Heidari, M. D. (2013). Energy use pattern and sensitivity analysis of energy inputs and input costs for pear production in Iran. Renewable Energy. 51: 7-12. 27. Yousefi, M., Darijani, F. & Alipour Jahangiri, A. (2012). Comparing energy flow of greenhouse and open-field cucumber production systems in Iran. African Journal of Agricultural Research. 7(4): 624-628. Zangeneh, M. Omid, M. & Akram, A. (2010). A comparative study on energy use and cost analysis of potato production under different farming technologies in Hamedan province of Iran. Energy. 35: 2927-2933. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 974 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 951 |