تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,103,039 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,209,383 |
ارزیابی توانایی کنترل بیولوژیک مخمر Pichia membranaefaciens در برابر بیمارگرهای پوسیدگی خوشۀ انگور Aspergillus tubingensis و Penicillium crustosum | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
مقاله 9، دوره 5، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 97-110 اصل مقاله (1.04 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2016.58932 | ||
نویسندگان | ||
سعیده رنجبر چهار برج1؛ اکبر شیرزاد* 2؛ مهدی ارزنلو3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
2دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
3دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
بیماری پوسیدگی خوشه یکی از بیماریهای مهم انگور است که توسط شماری از قارچهای عامل پوسیدگی انباری از جمله Aspergillus tubingensis و Penicillium crustosum ایجاد میشود. در این تحقیق برخی از سازوکارهای کنترل بیولوژیک دو جدایه از مخمر Pichia membranaefaciens شامل توانایی رقابتی، توانایی تولید سیدروفور و زهرابه (توکسین)، برهمکنش بین یاختههای مخمری با میسلیوم قارچی و توانایی تولید آنزیمهای تجزیهکننده در برابر بیمارگرهای قارچی بررسی شد. در شرایط آزمایشگاهی جدایههای مخمر توانایی رقابتی بالایی علیه بیمارگرها در محیط کشت PDA اصلاحی با میزان پایین قند دکستروز نشان دادند. این جدایهها افزون بر بازدارندگی از رشد بیمارگرها در آزمون کشت متقابل با دو میزان متفاوت قند دکستروز، توانایی تولید سیدروفور و زهرابه را هم نشان دادند. نتایج مربوط به بررسی برهمکنشهای بین بیمارگرهای قارچی و مخمرهای آنتاگونیست، نشان داد که یاختههای مخمر در اتصال به میسلیومهای بیمارگرها توانایی بالایی دارند. در ادامۀ این بررسی برهمکنش، توانایی تولید آنزیمهای تجزیهکننده توسط جدایهها نیز مشاهده شد. در شرایط انباری میزان آلودگی خوشهها به بیمارگرهای A. tubingensis وP. crustosum توسط جدایۀ P4 بهترتیب 16/49 درصد و 64/62 درصد و توسط P5 بهترتیب 88/44 درصد و 3/50 درصد کاهش داده شدند. بنابر نتایج این تحقیق هر دو جدایه در شرایط آزمایشگاهی و انباری قابلیت کنترل بیولوژیک رشد بیمارگرها را دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمهای تجزیهکننده؛ سیدروفور؛ زهرابه | ||
مراجع | ||
Barkai-Golan R (2001) Postharvest diseases of fruits and vegetable:Development and control, In: Barkai-Golan R (ed.), Elsevier Science, Amsterdam, The Netherlands. pp. 27-32.
Bleve G, Grieco F, Cozzi G, Logrieco A, Visconti A (2006)Isolation of epiphytic yeasts with potential for biocontrol of Aspergillus carbonarius and A. niger on grape. International Journal Food Microbiology 108: 204-209.
Chan Z, Tian SP (2005)Interaction of antagonistic yeasts against postharvest pathogens of apple fruit and possible mode of action. Postharvest Biology and Technology 36: 215-223.
Coates L, Johnson G (1989) Postharvest disease of fruit and vegetables. Postharvest Biology and Technology 33: 537-547.
Davide S, Patharajan S, Lore A, Garibaldi A, Gullino M (2012) Ochratoxigenic black species of aspergilli in grape fruits of northern Italy identified by an improved PCR-RFLP Procedure. Toxins 4: 42-54.
Di-Francesco A, Martini C, Mari M (2016)Biological control of postharvest diseases by microbial antagonists: how many mechanisms of action?. European Journal of Plant Pathology 10: 1-7.
Dennis C, Webster J (1971)Antagonistic properties of species groups of Trichoderma iii hyphal interaction. Transactions of the British Mycological Society 57: 363-369.
El-GhaouthA, WilsonC, WisniewskiM, DrobyS, SmilanickJL, KorstenL (2002) Biological control of postharvest diseases of fruits and vegetables. Applied Mycology and Biotechnology 2: 219-238.
Eriksen GS, Jaderlund KH, Moldes-Anaya A, Schonheit J, Bernhoft A, Jaeger G, Rundberget T, Skaar I (2010) Poisoning of dogs with tremorgenic Penicillium toxins. Medical Mycology 48(1): 188-96.
Etebarian HR, Sholberg PL, Eastwell KC, Sayler RJ (2005) Biological control of apple blue mold with Pseudomonas fluorescens. Canadian Journal of Microbiology 51: 591-598.
Fan Q, Tian SP (2000) Postharvest biological control of Rhizopus rot of nectarine fruits by Pichia membranaefaciens. Plant Diseases 84: 1212-1216.
Filonow AB (1998) Role of competition for sugars by yeasts in the biocontrol of gray mold of apple. Biocontrol Science Technology 8: 243-256.
Kinay P, Yildiz M (2008)The shelf life and effectiveness of granular formulations of Metschnikowia pulcherrima and Pichia guilliermondii yeast isolates that control postharvest decay of citrus fruit. Biological Control 45: 433-440.
Klich MA (2002)Identification of common Aspergillus species, In: Klich MA(ed.), Utrecht, The Netherlands: Centraalbureau voor Schimmelcultures. pp. 116.
Kozakiewicz Z (1989)Aspergillus species on stored products. Mycological Papers 161:181-188.
Lilly VG, Bernett HL (1951)Physiology of the fungi. McGraw-Hill, New York.
Liu J, Wisniewski M, Droby S, Norelli J, Hershkovitz V, Tian S, Farrell R (2012) Increase in antioxidant gene transcripts, stress tolerance and biocontrol efficacy of Candida oleophila following sublethal oxidative stress exposure. FEMS Microbiology Ecology 80: 578-590.
Liu J, Sui Y, Wisniewski M, Droby S, Liu Y (2013) Utilization of antagonistic yeasts to manage postharvest fungal diseases of fruit. International Journal of Food Microbiology 19: 1-44.
Lutz MC, Lopes CA, Rodriguez ME, Sosa MC, Sangorrín MP (2013) Efficacy and putative mode of action of native and commercial antagonistic yeasts against postharvest pathogens of pear. International Journal of Food Microbiology 17: 166-172.
Mari M, Martini C, Spadoni A, Rouissi W, Bertolini P (2012) Biocontrol of apple postharvest decay by Aureobasidium pullulans. Postharvest Biology and Technology 73: 56-62.
Masih EI, Paul B (2002). Secretion of β -1, 3-glucanase by the yeast Pichia membranefaciens and its possible role in the biocontrol of Botrytis cinerea causing grey mould of grapevine. Current Microbiology 44: 391-395.
Matzanke BF, Bill E, Trautwein AX, Winkelmann G (1987) Role of siderophores in iron storage in spores of Neurospora crassa and Aspergillus ochraceus. Journalof Bacteriology 169(12): 5876-5876.
Montealegre J R, Reyes R, Perez LM, Herrera R, Silva P, Besoain X (2013)Selection of bioantagonistic bacteria to be used in biological control of Rhizoctonia solani in tomato. Biotechnology. 6: 116-127.
Mukhtar K, Asgher M, Afghan S, Hussain K, Zia-ul-Hussnain S (2010) Comparative study on two commercial strains of Saccharomyces cerevisiae for optimum ethanol production on industrial scale. Biomedicine and Biotechnology 2: 1-5.
Nelson PE, Toussoum TA, Marassas WFO (1983)Fusarium species: An illustrated manual for identification. Pennsylvania State University Press, University Park, The New York. pp. 193.
Parafati L, Vitale A, Restuccia C, Cirvilleri G (2015) Biocontrol ability and action mechanism of food-isolated yeast strains against Botrytis cinerea causing post-harvest bunch rot of table grape. Food Microbiology 47: 85-92.
Pitt JI (1988) A laboratory guide to common Penicillium species, In: North Ryde NSW (ed.), Division of Food Processing, CSIRO, The Australia. pp.185.
Portes CS, Oliveira AV, Simer P, Lunkes AM, Coelho AR (2013) Role of killer factors in the inhibitory activity of bio-control yeasts against Penicillium expansum and Aspergillus ochraceus. Biology and Technology 56: 619-627.
Raspor P, Mikli-Milek D, Avbelj M, Cadez N (2010) Biocontrol of grey mould disease on grape caused by Botrytis cinerea with autochthonous wine yeasts. Biotechnology 48(3): 336-343.
Saligkarias ID, Gravanis FT, Epton HAS (2002) Biological control of Botrytis cinerea on tomato plants by the use of epiphytic yeasts Candida guilliermondii strains 101 and US 7 and Candida oleophila strain I-182. I. In vivo studies. Biological Control 25: 143-150.
Sanz Ferramola MI, Benuzzi D, Calvente V, Calvo1 J, Sansone G, Cerutti S, Raba J (2013) The use of siderophores for improving the control of postharvest diseases in stored fruits and vegetables. Science, Technology and Education 13: 1385-1395.
Saravanakumar D, Ciavorella A, Spadaro D, Garibaldi A, Gullino ML (2008) Metschnikowia pulcherrima strain MACH1 outcompetes Botrytis cinerea, Alternaria alternata and Penicillium expansum in apples through iron depletion. Postharvest Biological Technology 49: 121-128.
Spadaro D, Zhang D,Garibaldi A, Gullino ML (2011) Role of competition for iron and cell wall degrading enzymes in mechanism of action of postharvest biocontrol agents. International Society for Horticultural Science 905: 87-102.
Spadaro D, Vola R, Piano S, Gullino ML (2002)Mechanisms of action and efficacy of four isolates of the yeast Metschnikowia pulcherrima active against postharvest pathogens on apples. Postharvest Biology and Technology 24: 123-134.
Stockenstrom D, Thembo S, Balducci K, Shephard G (2007) Investigation of patulin contamination in apple juice sold in retail outlets in Italy and South Africa. Food Additives and Contaminants 24: 630-634.
Tayel AA, El-Tras WF, Moussa SH, El-Agamy MA (2013) Antifungal action of Pichia anomala against aflatoxigenic Aspergillus flavus and its application as a feed supplement. Journal of the Science of Food and Agriculture 93(13): 3259-3263.
Vero S, Garmendia G, Gonzalez MB, Garat MF, Wisniewski ME (2009) Aureobasidium pullulans as a biocontrol agent of postharvest pathogens of apples in uruguay. Biocontrol Science and Technology 19: 1033-1049.
White TJ, Bruns T, Lee S, Taylor J (1990) Amplification and direct sequencing of fungal ribosomal RNA genes for phylogenetics, In: Innis MA, Gelfand DH, Sninsky JJ, White TJ (eds.), PCR Protocols: a guide to methods and applications, Academic Press, The New York. pp. 315-322.
Yeka Zhimo V, Bhutia DD, Saha J, Panja B (2014) Exploitation of yeasts as an alternative strategy to control post harvest diseases of fruits-a review. World Applied Sciences Journal 31(5): 785-793.
Zahavi T, Cohen L, Weiss B, Schena L, Daus A, Kaplunov T, Zutkhi J, Ben-Arie R, Droby S (2000) Biological control of Botrytis, Aspergillus and Rhizopus rots on table and wine grapes in Israel. Elsevier Science 18: 115-124. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,322 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 968 |