تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,116,994 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,221,814 |
بررسی اثر رطوبت و بسامد بر برخی خواص دیالکتریکی دو رقم شلتوک | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 6، دوره 47، شماره 1، اردیبهشت 1395، صفحه 51-61 اصل مقاله (1.08 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2016.58477 | ||
نویسندگان | ||
محمد طهماسبی* 1؛ رضا طباطبایی کلور2؛ جعفر هاشمی2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2عضو هیئت علمی/گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
خواص دی الکتریکی محصولات کشاورزی یکی از مهم ترین خصوصیات فیزیکی محصولات کشاورزی و غذایی به شمار میرود و استفاده از این خواص به عنوان یک فناوری جدید برای استفاده در کشاورزی و صنایع وابسته به شدت در حال توسعه میباشد. لذا در این تحقیق، تغییرات خواص دیالکتریک شلتوک ارقام قائم و پژوهش در 4 سطح رطوبت (13، 16، 19 و 22 درصد بر پایه خشک) و 4 بسامد (100، 300، 500 و 700 کیلوهرتز) در 3 تکرار به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج نشان دادند که بین ارقام مورد بررسی از نظر خواص دیالکتریکی تفاوت معنی داری وجود ندارد، اما رطوبت بر کلیه خواص مورد بررسی اثری معنیدار و افزایشی دارد، همچنین افزایش بسامد ولتاژ ورودی هرچند منجر به افزایش هدایت الکتریکی شلتوک میگردد اما اثر معکوسی بر ثابت دیالکتریک نسبی و اتلافی آن دارد. در بین اثرات متقابل این عوامل نیز تنها اثر متقابل رطوبت و بسامد تاثیر معنیداری بر ثابت دیالکتریک نسبی و اتلافی شلتوک دارند. همچنین مدلهای MLR توانستند رابطه بین رطوبت با ثابت دیالکتریک نسبی را در کلیه سطوح بسامد و رطوبت با ثابت دیالکتریک اتلافی و هدایت الکتریکی را در بسامدهای KHz100 و KHz700 با دقت قابل قبولی پیشبینی نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
بسامد؛ خواص دی الکتریک؛ رطوبت؛ رقم؛ شلتوک | ||
مراجع | ||
ASAE Standards. (1994). S352.2. Moisture measurement ungrounded grains and seeds. St. Joseph, MI, ASAE. Aydin, C., Ogut, H. & Konak, M. (2002). Some physical properties of Turkish Mahaleb. Biosystems Engineering, 82(3), 231-234. Bengtsson, N. E. & Rissman, P.O. (1971). Dielectric property of food at 3 GHz as determinaed by a cauity perturbation technique. Journal of Microwave power, 6(2), 107-123. Berbert, P. A., Queiroz, D. M., Sousa, E. F., Molina, M. B., Melo, E. C. & Faroni, L. R. D. (2001). Dielectric properties of parchment coffee. Journal of Agricultural Engineering Research, 80(1), 65-80. Berbert, P. A., Queiroz, D.M. & Melo, E.C. (2002). Dielectric properties of common bean. Biosystems Engineering, 83(4), 449–462. Boldor, D., Sanders, T. H. & Simunovic. J. (2004). Dielectric properties of in-shell and shelled peanuts at microwave frequencies. Transactions of the ASAE, 47(4), 1159–1169. Debye, P. (1929).Polar Molecules, Dover Publication, Inc., New York, 60. Deloor, G. P. (1968). Dielectric properties of heterogeneous mixtures containing water. Journal of Microwave Power, 3 (2), 67. Dunlap, W. C. & Makower, B. (1945). Radio frequency dielectric properties of dehydrated carrots. Journal of Physical Chemistry, 49(6), 601-621. Gradinarsky, L., Brage, H., Lagerholm, B., Björn, I. & Folestad, S. (2006). In situ Monitoring and Control of Moisture Content in Pharmaceutical Powder Processes using an Open-ended Coaxial Probe. Measurement Science and Technology, 17, 1847-1853. Jarimopas, B., Nunak, T. & Nunak, N. (2005). Electronic device for measuring volume of selected fruit and vegetables. Postharvest Biology and Technology, 35, 25–31. Jha, S. N. (2011). Nondestructive evaluation of food quality, Theory and Practice. Berlin: Springer. Kim, K. B., Kim, J. H., Lee, S. S. & Noh, S. H. (2002). Measurement of grain moisture content using microwave attenuation at 10_5GHz and moisture density. IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement, 51(1), 72–77 Kitaneh, R. M. L., Saleh, A, M. & Gould, R. D. (2006). Ac electrical parameters of Al-ZnPc-Al organic semiconducting films. Central European Journal of Physics, 1(4), 87-104. Kraszewski, A., Trabelsi, S., & Nelson S. (1998). Moisture Content Determination in Grain by Measuring Microwave Parameters. Measurement Science and Technology, 8, 857-863. Kumhala, F., Kviz, Z., Kmoch, J. & Prosek. V. (2007). Dynamic laboratory measurement with dielectric sensor for forage mass flow determination. Research in Agricultural Engineering, 53(4), 149–154 Kumhala, F., Prosek, V. & Blahovec. J. (2009). Capacitive throughput sensor for sugar beets and potatoes. Biosystems engineering, 102, 36-43. Lawrence, K. C., W. R. Windham, W. R. & Nelson, S. O. (1998). Wheat moisture determination by 1 to 110 MHz swept frequency admittance measurements. Transactions of the ASAE, 41 (1), 135-142. Liu, Y., Yang, Y. & FU, X. (2005). Prediction of valid acidity in intact apples with Fourier transform near infrared spectroscopy. Journal of Zhejiang University SCIENCE, 6B (3), 158-164. Mireei, S. A., Mohtasebi, S. S., Massudi, R., Rafiee, S. & Arabanian, A. S. (2010). Feasibility of a near infrared spectroscopy for analysis of date fruits. International Agrophysics, 24, 351-356. Mohsenin, N. N. (1986). Physical Properties of Plant and Animal Materials (revised 2nd Ed.). New York, Gordon and Breach Science Publications. Nelson, S. O. & Bartley, J. P. G. (1998). Measuring dielectric properties of hard red winter wheat from 1 to 350MHz with a flow-through coaxial sample holder. Transactions of the ASAE, 41(1), 143-150. Nelson, S. O. & Bartley, J. P. G. (2000). Measuring frequency-and temperature dependent dielectric properties of food materials. Transactions of the ASAE, 43(6), 1733-1736. Nelson, S. O. (1965). Dielectric properties of grain and seed in the 1 to 50-mc range. Transactions of the ASAE, 8(1), 38–48. Nelson, S. O. (1999). Dielectric properties measurement techniques and applications. Transactions of the ASAE, 42 (2), 523-529. Nelson, S. O. (2005). Dielectric spectroscopy in agriculture. Journal of Non-Crystalline Solids, 351, 2940-2944. Nelson, S. O. (2006).Agricultural applications of dielectric measurements. IEEE Transactions on dielectrics and Electrical Insulation, 16, 688-702. Nelson, S. O. (2008). Dielectric properties of agricultural products and some applications. Research in Agricultural Engineering, 54, 104-112. Nelson, S. O., Stetson, L. E. (1976). Frequency and Moisture Dependence of the Dielectric Properties of Hard Red Winter Wheat. Journal Agricultural Engineering Research, 21, 181-192. Ragni, L., Al-Shami, A., Mikhaylenko, G. & Tang, A. (2007). Dielectric characterization of hen eggs during storage. Journal of Food Engineering, 82, 450–459. Sacilik, K. & Colak, A. (2010). Determination of dielectric properties of corn seeds from 1 to 100 MHz. Powder Technology, 203, 365–370. Sacilik, K., Tarimc, C. & Colak, A. (2007). Moisture content and bulk density dependence of dielectric properties of safflower seed in the radio frequency range. Journal of Food Engineering, 78, 1111-1116. Sacilik, K., Tarimci, C. & Colak, A. (2006). Dielectric Properties of Flaxseeds as affected by Moisture Content and Bulk Density in the Radio Frequency Range. Biosystems Engineering, 93 (2), 153-160. Scaife, B. K. P. (1998). Principles of Dielectrics. London. Oxford University Press. Sokhansanj, S. & Nelson, S. O. (1988). Dependence of dielectric properties of whole-grain wheat on bulk density. Journal of Agricultural Engineering Research, 39(3), 173–179. Soltani, M. & Alimardani, R. (2011). Moisture-Dependent Dielectric Properties of Pea and Black-Eyed Pea. Journal of American Science, 7(4), 60-64. Soltani, M., Alimardani, R. & Omid, M. (2011). A Feasibility Study of Employing a Capacitance Based Method in Banana Ripeness Recognition. Iranian Journal of Biosystems Engineering, 42(1), 21-27. (In Farsi) Stuchly, M. A., & Stuchly, S. S. (1980). Coaxial Line Reflection Method for Measuring Dielectric Properties of Biological Substances at Radio and Microwave Frequencies - A Review. IEEE Trans, on Inst and Meas, IM-29, 176-183. Summers, D., Lewis, M., Ostendorf B. & Chittleborough. D. (2011). Visible near-infrared reflectance spectroscopy as a predictive indicator of soil properties. Ecol. Indic, 11, 123-131. Sun, D. W. (2012). Thermal Food Processing: New Technologies and Quality Issues. (2th ed.). Boca Raton, Florida. CRC Press. Taghinezhad, J., Alimardani, R. & Jafari, A. (2012). Development of a Capacitive Sensing Device for Prediction of Water Content in Sugarcanes Stalks. International Journal of Advanced Science and Technology, 44, 61-68. Venkatesh, M. S. & Raghavan G. S. V. (2005). An overview of dielectric properties measuring techniques. Canadian Biosystems Engineering, 47(7), 15-30. Zhu, X., Guo, W., Wu, X. & Wang, S. (2012). Dielectric properties of chestnut flour relevant to drying with radio-frequency and microwave energy. Journal of Food Engineering, 113, 143–150. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,116 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,232 |