تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,304 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,135 |
اثر اسانس شوید روی کیفیت تخم مرغ، فراسنجه های پلاسما و قدرت جوجه درآوری در مرغ مادر گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 12، دوره 71، شماره 2، تیر 1395، صفحه 179-185 اصل مقاله (809.58 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2016.57915 | ||
نویسندگان | ||
میلاد شاعری* 1؛ اردشیر محیط1؛ زربخت انصاری پیراسرائی2؛ محسن تقی زاده3 | ||
1گروه تغذیه طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه گیلان، رشت- ایران | ||
2گروه فیزیولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران- ایران | ||
3گروه علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان- ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: بهبود نرخ جوجه دهی در مرغهای مادر مسن توجیه اقتصادی دارد. هدف: هدف این تحقیق، اثر اسانس شوید روی کیفیت تخممرغ، فراسنجههای پلاسما و قدرت جوجه درآوری در مرغهای مادر گوشتی بود. روش کار: تعداد 80 قطعه مرغ و 8 خروس از سویه رأس 308 در سن 105هفتگی انتخاب و به طور تصادفی به 4 تیمار، 2 تکرار و 10 زیر مشاهده در هر تکرار تقسیم بندی شدند. یک تیمار به عنوان شاهد (فاقد اسانس) در نظر گرفته شد و تیمارهای دیگر از ml10، 20 و 40 اسانس به ازای هر kg100 خوراک، به مدت 4 هفته تغذیه شدند. نتایج: بین تیمارها از نظر شاخص زرده و واحد "هاو" تفاوت معنیداری مشاهده نشد. اما در صفاتی مانند خصوصیات ظاهری تخممرغ، وزن پوسته، نسبت درصد پوسته، ضخامت پوسته، رنگ زرده و وزن تخممرغ بین تیمارها تفاوت معنیدار وجود داشت. اسانس شوید اثر معنیداری روی میزان تری گلیسرید پلاسما، HDL پلاسما و کلسترول زرده تخممرغ نداشت. ولی اسانس شوید میزان کلسترول پلاسما را به طور معنیداری افزایش و میزان گلوگز پلاسما را به طور معنیداری کاهش داد. با این وجود، اسانس شوید درصد جوجه درآوری را به طور معنیداری افزایش داد. نتیجهگیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس شوید در جیره مرغهای مادر گوشتی، به طور معنیداری درصد جوجه درآوری را افزایش داد (05/0>p). | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه درآوری؛ داروی گیاهی؛ مرغ مادر | ||
مراجع | ||
Abd El motaal, A.M., Ahmed, A.M.H., Bahakaim, A.S.A., Fathi, M.M. (2008) Productive performance and immunocompetence of commercial laying hens given diets supplemented with eucalyptus. Int J Poult Sci. 7: 445-449. Ali, M.N., Hassan, M.S., Abd El-Ghany, F.A. (2007) Effect of strain, type of natural antioxidant and sulphate ion on productive, physiological and hatching performance of native laying hens. Int J Poult Sci. 6: 539-554. Bagir, N.M., Aziza, Y.H., Rania, M.H., Ahmed, A.R., Anton, C.B. (2006) Lipid composition of egg yolk and serum in laying hens fed diets containing Black Cumin (Nigella Sativa). Int J Poult Sci. 6: 574-578. Bolukbasi, S.C., Erhan, M.K., Kaynar, O. (2008) The effect of feeding thyme, sage and rosemary oil on laying hen performance, cholesterol and some proteins ratio of egg yolk and E. coli count in feces. Arch Fu Gef. 72: 231-237. Bopanna, K.N., Kannan, J., Gadgil, S., Balaraman, E.R., Rathore, S.P. (1997) Antidiabetic and antihyperglycaemic effects of neem seeds kernel powder on alloxan diabetic rabbits. Indian. J Pharmacol. 29: 162-167. Bozkurt, M., Alcicek, A., Cabuk, M., Kucukyilmaz, K., Catli, A.U. (2009) Effect of an herbal essential oil mixture on growth, laying traits, and egg hatching characteristics of broiler breeders. Poult Sci. 88: 2368-2374. Braun, E.J., Sweazea, K.L. (2008) Glucose regulation in birds. Comparative Biochemistry and Physiology. Elsevier. 151: 1-9. Canogullary, S., Karaman, M., Erdogan, Z., Baylan, M., Kucukgul, A., Duzguner V., Ozugur, A. K. (2009) Effect of garlic powder on egg yolk and serum cholesterol and performance of laying hens. Bull Vet Inst Pulawy. 53: 515-519. Case, G.L., He, L., Mo, H., Elson, C.E. (1995) Induction of geranyl pyrophosphate pyrophosphatase activity by cholesterol-suppressive isoprenoids. J Lip. 30: 357-359. Christensen, V. L. (2001) Factors associated with early embryonic mortality. World’s Poult. Sci J. 57: 359-372. Christensen, V.L., Wineland, M.J., Fasenko, G.M., Donaldson, W.E. (2001) Egg storage effects on plasma glucose and supply and demand glycogen concentrations of broiler embryos. Poult Sci. 80: 1729-1735. Dikmen, Y., Sahan, U. (2006) Correlations between breeder age, egg cholesterol content, blood cholesterol level and hatchability of broiler breeders. Br Poult Sci. 48: 98-103. Ekpo, K.E, Azeke, M.A. (2008) Egg yolk cholesterol lowering effects of garlic and tea. J Biol Sci. 8: 456-460. Feher, G. (1984) Development of the albumen sac and changes of its structure in the goose during hatching. Magy. Allatorvosok. Lapja. 39: 105-112. Florou-Paneri, P., Nikolakakis, I., Giannenas, I., Koidis, A., Botsoglou, E., Dota, V., Mitsopoulos, I. (2005) Hen performance and egg quality as affected by dietary oregano essential oil and a-tocopheryl acetate supplementation. Poult Sci. 4: 449-454. Folch, J., Lees, M., Sloane-Stanly, G.H. (1957) A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissue. J Biol Chem. 226: 477-509. Galobart, J., Barroeta, A.C., Baucells, M.D., Codony, R., Ternes, W. (2001) Effect of dietary supplementation with rosemary extract and alpha tocopheryl acetate on lipid oxidation in eggs enriched with omega - 3 - fatty acids. Poult Sci. 80: 460- 467. Hajhashemi, V., Abbasi, N. (2008) Hypolipidemic activity of Anethum graveolens in rats. Phytother Res. 22: 372-375. Jirovetz, L., Buchbauer, G., Stoyanova, A.S. (2003) Composition, quality control and antimicrobial activity of the essential oil of long-time stored dill (Anethum graveolens L.) seeds from Bulgaria. J Agric Food Chem. 51: 3854-3857. John, T.M., George, J.C., Moran, E.T. (1987) Pre- and posthatch ultrastructural and metabolic changes in the hatching muscle of turkey embryos from antibiotic and glucose treated eggs. Cytobios. 49: 197-210. Khanna, K., Rizvi, F., Chander, R. (2002) Lipid lowering activity of Phyllanthu niruri in hyperlipedemic rats. J Ethnopharm. 82: 19-22. Kucera, P., Raddatz, E., Baroffio, A. (1984) Oxygen and glucose uptake in the early chick embryo. Respiration and Metabolism of Embryonic Vertebrates. 3: 299-309. Lemhadri, A., Hajji, L., Michel, J.B., Eddouks, M. (2006) Cholesterol and triglycerides lowering activities of caraway fruits in normal and streptozotocin diabetic rats. J Ethnopharmacol. 106: 321-326. Radwan, N., Hassan, R.A., Qota, E.M., Fayek, H.M. (2008) Effect of natural antioxidant on oxidative stability of eggs and productive and reproductive performance of laying hens. Int J Poult Sci. 2: 134-150. Safaa, H.M.( 2007) Effect Of dietary Garlic or Fenugreek on cholesterol metabolism in laying hen. Egypt Poult Sci. 27: 1207-122. Sato, M., Tachibana, T., Furuse, M. (2006) Heat production and lipid metabolism in broiler and layer chickens during embryonic development. Comp Biochem Physiol. 143: 382-388. Senanayake, G.V., Maruyama, M., Sakono, M., Fukuda, N., Morishita, T., Yukizaki, C., Kawano, M., Ohta, H. (2004) The effects of bitter melon (Momordica charantia) extracts on serum and liver lipid parameters in hamsters fed cholesterol-free and cholesterol-enriched diets. J Nutr Sci Vitaminol. 50: 4253-4257. Speake, B.K., Murray, A.M.B., Noble, R.C. (1998) Transport and transformation of yolk lipids during development of the avian embryo. Prog Lipi Res. 37: 29-32. Surai, A.P., Surai, P.F., Steinberg, W., Wakeman, W.G., Speake, B.K., Sparks, N.H.C. (2003) Effect of canthaxanthin content of the maternal diet on the antioxidant system of developing chick. Br Poult Sci. 44: 612-619. Surai, P.F. (1999) Tissue-specific changes in the activities of antioxidant enzymes during the development of the chicken embryo. Br Poult Sci. 40: 397-405. Tona, K., Bruggeman,V., Onagbesan, O., Bamelis, F., Gbeassor, M., Mertens, K., Decuypere, E. (2005) Day-old chick quality. Relationship of hatching egg quality, adequate incubation practice and prediction of broiler performance. Avian Poult Biol Rev. 16: 109-119. Villamor, E., Ruijtenbeek, K., Pulgar, V., De Mey, J.G., Blanko, C.E. (2002) Vascular reactivity in intrapulmonary arteries of chicken embryos during transition to ex ovo life. Am. J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 282: 917-927. Whittow, G.C., Tarazawa, H. (1991) The early development of thermoregulation in birds. Physiol Zool. 64: 1371-1390. Williams, P., Losa, R. (2001) The use of essential oils and their compounds in poultry nutrition. World’s Poult Sci. 17: 14-15. Yazdanparast, R., Alavi, M. (2001) Antihyperlipidemic and antihypercholesterolemic effects of Anethum graveolens leaves after removal of furocoumarins. Cytobios. 105: 189-191. Zheng, G.Q., Kenney, P.M., Lam, L.K. (1992) Anethofuran, carvone, and limonene. Potential cancer chemopreventive agents from dill weed oil and caraway oil. Planta Med. 58: 338-341. Zlakis, A., Zak, B., Boyle, A. (1953) A new method for the direct determination of serum cholesterol. J Lab Clin Medic. 4: 486-492. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,051 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,519 |