تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,077 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,954 |
بررسی تأثیر تیمارهای پس از برداشت واکس و متیل سالیسیلات بر فعالیت برخی آنزیمهای مرتبط با سرمازدگی در دو رقم پرتقال ‘مورو’ و ‘تامسون ناول’ | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 5، دوره 18، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 333-343 اصل مقاله (1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2016.57795 | ||
نویسندگان | ||
سونیا جمالی* 1؛ ولی ربیعی2؛ جواد فتاحی مقدم3 | ||
1کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2دانشیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
3استادیار گروه فنی مهندسی، مؤسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر، ایران | ||
چکیده | ||
تیمار پوششدهی با پوششهای مختلف و کاربرد متیلسالیسیلات و سالیسیلیکاسید برای کاهش آسیب سرمازدگی و حفظ کیفیت مرکبات طی انبارمانی استفاده میشود. تحقیق حاضر به منظور بررسی فعالیت آنزیمی دخیل در کاهش آسیب سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه پرتقال تامسون و مورو در قالب طرح اسپیلت پلات با سه تکرار، در مرکز تحقیقات مرکبات ایران رامسر، در سال 92-1391 انجام شد. میوهها پس از تیماردهی با واکس بریتکس و بخار متیلسالیسیلات به مدت 80 روز در سردخانه با دمای 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95 درصد قرار داده شدند و با نمونهگیری به فاصله هر 20 روز فعالیت آنزیمی میوهها ارزیابی شد. براساس نتایج میوههای تیمار شده با متیلسالیسیلات بیشترین میزان (mMmg/FW 26/0) و میوههای پوشش داده شده با واکس بریتکس کمترین میزان فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز (mMmg/FW 2/0) را نشان دادند. بیشترین فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز میوه مورو به میوههای بخاردهی شده با متیلسالیسیلات در 20 روز اول نگهداری در سردخانه (umg/FW 19/23) تعلق داشت. فعالیت آنزیم آسکورباتپراکسیداز در هر دو رقم ‘تامسون’ و ‘مورو’ طی انبارمانی روند افزایشی داشت. به نظر میرسد تیمارهای واکس بریتکس و متیل سالیسیلات به کمک تعدیل در فعالیت آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز، آسکورباتپراکسیداز و فنیلآلانین آمونیالیاز آسیب سرمازدگی طی انبارداری را کاهش و فعالیت آنتیاکسیدانی در میوههای تحت تنش سرما را افزایش میدهند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدانت؛ آنزیم آسکوربات پراکسیداز؛ آنزیم سوپراکسید دیسموتاز؛ آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز؛ کیفیت | ||
مراجع | ||
1 . جمالی س، ربیعی و و فتاحی مقدم ج (1393) ارزیابی کاربرد پوشش و متیلسالیسیلات در میزان کیفیت و آسیب سرمایی پرتقال خونی ‘مورو’ در سردخانه. علوم باغبانی ایران. 28(4): 28-22. 2 . سیاری م، بابالار م، کلانتری س، علیزاده ه و عسگری م (1388) اثر سالیسیلیکاسید بر مقاومت به سرمازدگی و فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز انار رقم ملس ساوه در انبار. علوم باغبانی ایران. 40(3): 21-28. 3 . صفیزاده م و راحمی م (1383) اثرهای التیامدهی و بستهبندی پیش از انبار بر پوسیدگی، کیفیت انباری پرتقال والنسیا. علوم و فنون باغبانی ایران. 5(1): 100-93. 4 . فتوحی قزوینی ر و فتاحیمقدم ج (1389) پرورش مرکبات در ایران. دانشگاه گیلان. 305 ص.
5 . Alferez F (2005) Low relative humidity at harvest and before storage at high humidity influence the severity of postharvest peel pitting in citrus. Horticultural Science. 130(2): 225-231. 6 . Asghari M and Soleimani Aghdam M (2010) Impact of salicylic acid on post-harvest physiology of horticultural crops. Trends in Food Science and Technology. 21: 502-509. 7 . Biolatto AE, Vazquez DM, Sancho AJ, Carduza FA and Pense N (2005) Effect of commercial conditioning and cold quarantine storage treatments on fruit quality of ‘Rouge La Toma’ grapefruit (Citrus paradise Macf). Postharvest Biology and Technology. 35: 167-176. 8 . Chien PJ, Sheu F and Lin HR (2007) Coating citrus (Murcott tangor) fruit with low molecular weight chitosan increases postharvest quality and shelf life. Food Chemistry. 100: 1160-1164. 9 . Chongchatuporn U, Ketsa S, Van G and Doorn W (2013) Chilling injury in mango (Mangifera indica) fruit peel: Relationship with ascorbic acid concentrations and antioxidant enzyme activities. Postharvest Biology and Technology. 86: 409-417. 10 . Ding Z, Tian SP, Zheng XL, Zhou ZW and Xu Y (2007) Responses of reactive oxygen metabolism and quality in mango fruit to exogenous oxalic acid or salicylic acid under chilling temperature stress. Plant Physiology. 130: 112-121. 11 . Gonzalez- Aguilar GA, Tiznado- Hernandez ME, Zavaleta- Gatica R and Martinez-Tellez MAO (2004) Methyl jasmonate treatments reduce chilling injury and activate the defense response of guava fruits. Biochemical and Biophysical Research Communication. 313: 694-701. 12 . Han J, Tian SP, Meng XH and Ding ZH (2006) Response of physiologic metabolism and cell structures in mango fruits to exogenous methyl salicylate under low temperature stress. Physiologia Plantarum. 128: 125-13. 13 . Hu Q, Fang Y, Yang Y and Ma N (2011) Effect of nanocomposite-based packaging on postharvest quality of ethylene treated kiwifruit during and storage. Food research international. 44: 1589-1596. 14 . Lafuente MT, Zacaras L, Martnez-Tellez MA, Snchez-Ballesta MT and Granell A (2003) Phenylalanine ammonia-lyase and ethylene in relation to chilling injury as affected by fruit age in citrus. Postharvest Biology and Technology. 29: 308-317. 15 . Luo Z, Chen CH and Xie J (2011) Effect of salicylic acid treatment on alleviating postharvest chilling injury of ‘Qingnai’ plum fruit. Postharvest Biology and Technology. 62: 115-120. 16 . Meng X, Li B, Liu J and Tian SH (2008) Physiological responses and quality attributes of table grape fruit to chitosan preharvest spray and postharvest coating during storage. Food Chemistry. 106: 501-508. 17 . Mirdehghan SH and Rahemi M (2002) Reduction of chilling injury in the pomegranate (Punica granatum) fruit by intermittent warming. Iranian Journal of Agricultural Science. 33(1): 75-80. 18 . Moraes Barros HR, Castro Ferreira TA and Genovese MI (2012) Antioxidant capacity and mineral content of pulp and peel from commercial cultivars of citrus from Brazil. Food Chemistry. 134: 1892-1898. 19 . Qin QZ, Tian SP, Xu Y and Wang YK (2003) Enhancement of biocontrol effect of antagonistic yeasts by salicylic acid in sweet cherry fruit. Physiological and Molecular Plant Pathology. 62: 147-154. 20 . Reuck DK, Sivakumar D and Korsten L (2009) Effect of integrated application of chitosan coating and modified atmosphere packaging on overall quality retention in litchi cultivars. Journal of the Science of Food and Agriculture. 89(5): 915-920. 21 . Soleimani Aghdam M, Motallebiazar A, Mostofi Y, Fattahi Moghaddam J and Ghasemnezhad M (2011) Methylsalicylate affects the quality of Hayward Kiwifruts during storage at low- temperature. Agricultural Science. 3(2): 149-156. 22 . Sundar D, Chaitanya KV, Jutur PP and Reddy AR )2004( Low temperature-induced changes in antioxidative metabolism in rubber-producing shrub, guayule) Parthenium argentatum Gray(. Plant Growth Regulators. 44: 175-181. 23 . Tabatabaekoloor R )2012( Orange responses to storage conditions and polyethylene wrapped liner. Agricultural Engineer International: CIGR Journal. 14(2): 127-130. 24 . Tajvar Y, Fotouhi Ghazvini R, Hamidoghli Y and Hassan Sajedi R )2011( Antioxidant Changes of Thomson Navel Orange )Citrus sinensis( on Three Rootstocks under Low Temperature Stress. Horticulture, Environment and Biotechnology. 52)6(: 576-580. 25 . Tareen MJ, Akhtar NA and Hafiz IA )2012( Postharvest application of salicylic acid enhanced antioxidant enzyme activity and maintained quality of peach cv. ‘Flordaking’ fruit during storage. Scientia Horticulturae. 142: 221-228. 26 . Tian SP, Li BQ and Xu Y )2005( Effect of O2and CO2 concentrations on physiology and quality of litchi fruit in storage. Food Chemistry. 91: 659-663. 27 . Wang L, Chen S, Kong W, Li S and Archbold D )2006( Salicylic acid pretreatment alleviates chilling injury and affects the antioxidant system and heat shock proteins of peaches during cold storage. Postharvest Biology and Technology. 41: 244-251. 28 . Wang ShY and Gao H )2013( Effect of chitosan-based edible coating on antioxidants, antioxidant enzyme system, and postharvest fruit quality of strawberries Fragariaxaranassa Duch. LWT- Food Science and Technology. 52: 71-79. 29 . Yousefpour Dokhanieha A, Soleimani Aghdam M, Rezapour Fard J and Hassanpour H (2013) Postharvest salicylic acid treatment enhances antioxidant potential of cornelian cherry fruit. Scientia Horticulturae. 154: 31-36. 30 . Yu Y, Zhang SH, Ren Y I, Li H, Zhang X and Di J )2012( Jujube preservation using chitosan film with nano-silicon dioxide. Journal of Food Engineering. 113: 408-414. 31 . Zhang C and Tian S )2009( Crucial contribution of membrane lipids’ unsaturation to acquisition of chilling-tolerance in peach fruit stored. Food Chemistry. 115(2):405-411. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,704 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 832 |