تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,119,501 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,225,898 |
بررسی تأثیر الگوهای مختلف تغذیه پروتئین بر عملکرد رشد و اجزای لاشه جوجههای گوشتی سویه تجاری کاب | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 14، دوره 18، شماره 3، آبان 1395، صفحه 553-562 اصل مقاله (608.87 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.57475 | ||
نویسندگان | ||
بهروز دستار1؛ محسن رجب زاده نسوان* 2؛ محمود شمس شرق3؛ مختار مهاجر4 | ||
1استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران | ||
2دانشجوی دکتری تخصصی گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران | ||
3دانشیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران | ||
4استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، گرگان - ایران | ||
چکیده | ||
اثر الگوهای مختلف تغذیه پروتئین، برعملکرد رشد، اجزای لاشه و محتوای نیتروژن بستر جوجههـای گوشـتی سـویهی تجـاری کاب 500 با استفاده از 800 جوجه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و 40 پرنده در هر تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار الگوی تغذیه پروتئین (بر اساس راهنمای پرورش سویه کاب، احتیاجات توصیه شده توسط NRC، 90 درصد مقدار پروتئین توصیه شـده NRC و الگوی تغذیه مرحلـهای) بود. اثر تیمارهای مختلف بر افزایش وزن، مصرف خوراک، انرژی مصرفی، نسبت راندمان پروتئین و اجزای لاشه معنیدار نبود. پرندگانی که بر اساس الگوی توصیه شده راهنمای کاب تغذیه شدند ضریب تبدیل غذایی بهتری داشتند (05/0P<). نسبت راندمان انرژی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با الگوی پروتئینی راهنمای سویه کاب از سایر تیمارها بیشتر بود (05/0P<). مقدار نیتروژن بستر با تغذیه جوجههای گوشتی براساس راهنمای سویه کاب، 90 درصد مقدار پروتئین توصیه شـده NRC و خوراکدهی مرحلهای نسبت به الگوی پروتئینی توصیه شده NRC کمتر بود (05/0P<). بر اساس نتایج این آزمایش، استفاده از الگوی تغذیه پروتئین بر اساس راهنمای سویه کاب برای تغذیه جوجههای گوشتی سویه کاب مناسبتر از سایر الگوهای مورد مطالعه میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آمینه؛ پروتئین؛ جوجه گوشتی؛ خوراکدهی مرحلهای؛ سویه کاب | ||
مراجع | ||
1 . Ajuyah AO, Lee K.H, Hardin RT and Sim JS (1991) Changes in the yield and in fed full-fat oil seeds. Poultry Science. 70: 2304- 2314. 2 . AOAC (1994) Association of official analytical chemists. Official Methods of Analysis. Methods of Analysis. 16th ed. AOAC, Washington, DC. 3 . Baker DH (1997) Ideal amino acid profiles for swine and poultry and their application in feed formulation. in: Biokyowa Technical Review. Biokyowa Press, St. Louis, MO. No. 9. pp. 1–24. 4 . Brewer VB, Owen CM and Emmert JL (2012) Phase feeding in a small-bird production scenario: Effect on growth performance, yield, and fillet dimension. Poultry Science. 91:1262–1268. 5 . Burgess RP, Carey JB and Shafer DJ (1998) The impact of pH on nitrogen retention in laboratory analysis of broiler litter. Poultry Science. 77: 1620–1622. 6 . Cobb-Vantress (2012) Cobb 500: Broiler performance and nutrition supplement guide. Cobb -Vantress, Siloam Springs. AR. 7 . Emmert JL and Baker DH (1997) Use of the ideal protein concept for precision formulation of amino acid levels in broiler diets. Journal Applied Poultry Research. 6: 462–470. 8 . Hauschild L, Ferreira C, Bueno D, Remus A, Gobi J, Isola P and Sakomura NK (2014) Multiphase feeding program for broilers can replace traditional system. Science Agriculture. 72: 210-214. 9 . Hussein AS, Cantor AH, Pescatore AJ, Gate RS, Burnham D, Ford MJ and Paton ND (2001) Effect of low protein diets with amino acids supplementation on broiler growth. Journal Applied Poultry Research. 10: 354-362. 10 . Lipstein BS and Bornstein S (1975) The replacement of some of the soybean meal by the first limiting amino acids in practical broiler diets. 2. Special additions of methionine and lysine as partial substitutes for protein in finisher diets. British Poultry Science. 16: 189-200. 11 . Loup LN and Emmert JL (2000) Growth performance of broiler chicks during the starter and grower phases in phase feeding. Discovery. 1: 20-25. 12 . National Research Council (1994) Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC. 13 . Nudiens J (2002) Opportunities of genetic potential of cross hybro-G broiler chicks using differently enriched feed. Veterinarija Ir Zootechnika. 19: 82-86. 14 . Ojano-Dirain CP and Waldroup PW (2002) Protein and amino acid needs of broilers in warm weather: A review. International Journal Poultry Science. 1: 40-46. 15 . Perreault N and Leeson S (1992) Age-related carcass composition changes in male broiler chickens. Canadian Journal Animal Science. 72: 919-929. 16 . Pope T and Emmert JL (2001) Phase-feeding supports maximum growth performance of broiler chicks from forty-three to seventy-one days of age. Poultry Science. 80: 345–352. 17 . Pope T and Emmert JL (2002) Impact of phase-feeding on the growth performance of broilers subjected to high environmental temperatures. Poultry Science. 81: 504–511. 18 . Statistical Analysis Systems (1998) SAS User’s Guide, Version 6.1, SAS Institute Inc. Carry, NC. 19 . Sterling KG, Costa EF, Henry MH, Pesti GM and Bakalli RI (2002) Responses of broiler chickens to cottonseed and soybean meal-based diets at several protein levels. Poultry Science. 81: 217-226. 20 . Summers JD (1993) Reducing Nitrogen Excretion of the Laying Hen by Feeding Lower Crude Protein Diets. Poultry Science. 72: 1473-1478. 21 . Summers JD, Spratt D and Atkinson JL (1992) Broiler weight gain and carcass composition when fed diets varying in amino acid balance, dietary energy and protein level. Journal Poultry Science. 71: 263-273. 22 . Waldroup PW, Mitchell RJ, Payne JR and Hazen KR (1976) Performance of chicks fed diets formulated to minimize excess levels of essential amino acids. Poultry Science. 55: 243-253. 23 . Warren WA and Emmert JL (2000) Efficacy of phase-feeding in supporting growth performance of broiler chicks during the starter and finisher phases. Poultry Science. 79: 764–770. 24 . Watkins SE, Waldroup AL and Waldroup PW (1993) Effect of dietary amino acid level and time of change from starter to grower diets on performance of broilers grown to 45 days of age. Poultry Science. 72(Suppl. 1):197. (Abst.). 25 . Yamazaki M, Murakami H and Takemasa M (1996) Reproduction of nitrogen excreted from broiler chicks by feeding low protein, amino acid-supplemented diets. Japanese Poultry Science. 33: 249- 255. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,652 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 675 |