![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,684,053 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,913,531 |
تعیین عملکرد رشد، تغییرات ترکیب لاشه و پارامترهای خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح متفاوت ویتامین E | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 9، دوره 71، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 65-72 اصل مقاله (883.55 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2016.57418 | ||
نویسندگان | ||
رضا طاعتی* 1؛ محبوبه احمدی زاده2؛ علیرضا ولی پور3 | ||
1گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش- ایران | ||
2گروه شیلات، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت- ایران | ||
3پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، بندرانزلی- ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: ویتامین ها جزء ضروری رژیم غذایی آبزیان تلقی می گردند. هدف: این تحقیق به منظور سنجش تاثیر سطوح مختلف ویتامین E بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و پارامترهای خونی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) اجرا شد. روش کار: تعداد 96 عدد بچه ماهی کپور با وزن متوسط (g 64/3 ± 49/15) به مدت 10 هفته و به صورت تصادفی به 12 تانک فایبرگلاس با تراکم 8 عدد در قالب 4 تیمار شامل شاهد (بدون افزودن ویتامین)، mg/kg 100، mg/kg 200 و mg/kg 400 ویتامین E با 3 تکرار توزیع شدند. نتایج: نتایج نشان داد که بیشترین وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه، شاخص رشد ویژه، ضریب چاقی و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار mg/kg 200 مشاهده شد که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها نداشت (05/0(p>. ماهیان تغذیه کرده از ویتامین E در سطح mg/kg 200 دارای پروتئین و خاکستر بیشتری (05/0(p> نسبت به شاهد در لاشه خود بودند. افزایشی در تعداد گلبول های قرمز، هماتوکریت و هموگلوبین در ماهیان تغذیه شده با سطوح mg/kg 100، mg/kg 200 و mg/kg 400 ویتامین E نسبت به شاهد وجود داشت. در شاخص MCHC اختلاف معنی داری بین تیمار mg/kg 100 با تیمارهای شاهد و mg/kg 400 و تیمار mg/kg 200 با تیمار mg/kg 400 وجود داشت (05/0(p | ||
کلیدواژهها | ||
خون؛ کپور معمولی؛ (Cyprinus carpio)؛ عملکرد رشد؛ ویتامین E | ||
مراجع | ||
Abdel-Hameid, N., Abidi, S.H., Khan, M.A. (2011) Dietary vitamin E requirement for maximizing the growth, conversion efficiency, biochemical composition and haematological status of fingerling Channa punctatus. Aquac Res. 43: 226-338.## AOAC, (Association of Official Analytical Chemists). (1995) Official Methods of Analysis of AOAC International. (16th ed.) AOAC International, Arlington, Virginia, USA.## Benfey, T.G., Biron, M. (2000) Acute strees response in triploid rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and book trout (Salvelinus fontinalis). Aquaculture. 184: 167-176.## Dixon, B., Stet, R.J.M. (2001) The relationship between major histocompatibility receptors and innate immunity in teleost fish. Dev Comp Immunol. 25: 683-700.## Falahatkar, B., Soltani, M., Abtahi, B., Kalbassi, M.R., Pourkazemi, M., Yasemi, M. (2007) Effects of vitamin C on some growth parameters, survival and hepatosomatic index in juvenile cultured beluga, Huso huso. J Pajouhesh and Sazandegi. (In Persian). 72: 98-103.## Falahatkar, B., Abdi, H., Mahmoudi, N. (2012) The role of dietary nucleotide on energy sources and growth function of common carp, Cyprinus carpio. Iran Sci Fish J. 21: 133-146.## Faridpak, F. (2007) Manual Guide to: Spawning and Culture of Warmwater Fishes. (2nd ed.) Abzian Scientific Press. Tehran, Iran. ## Genc, M.A., Aktas, M., Genc, E., Yilmaz, E. (2007) Effects of dietary mannan oligosaccharide on growth, body composition and hepatopancreas histology of Penaeus semisulcatus. Aquacult Nutr. 13: 156-161.## Guillaume, J., Kaushik, S., Bergot, P., Metailler, R. (2001) Nutrition and Feeding of Fish and Crustaceans. (1st ed.) Springer press. London, UK. ## Halver, J.E., Hardy, R.W. (2002) Fish Nutrition. (3rd ed.) Academic Press, San Diego, California, USA. ## Hamre, K. (2011) Metabolism, interactions, requirments and functions of vitamin E in fish. Aquacult Nutr. 17: 98-115.## Hanaee Kashani, Z., Imanpoor, M.R., Shabani, A., Gorgin, S. (2012) The effect of vitamin E and highly unsaturated fatty acid on growth and some biochemical blood parameters of gold fish (Carassius auratus gibelio). J Utiliz Cultiv Aquat. 1: 15-26.## Huang, C.H., Chang, R.J., Huang, S.L., Chen, W. (2003) Dietary vitamin E supplementation affects tissue lipid peroxidation of hybrid tilapia, Oreochromis niloticus × O. aureus. Comp Biochem Physiol. 134: 265-270.## Huang, C.H., Higgs, D.A., Balfry, S.K., Devlin, R.H. (2004) Effect of dietary vitamin E level on growth, tissue lipid peroxidation, and erythrocyte fragility of transgenic Coho salmon, Oncorhynchus kisutch. Comp Biochem Physiol. 139: 199- 204.## Keiffer, J.D. (2000) Limits to exhaustive exercise in fish. Comp Biochem Physiol. 126: 161-179.## Klontz, G.W. (1994) Fish hematology. In: Techniques in Fish Immunology. Stolen, J.S., Fletcher, T.C., Rowley, A.F., Kelikoff, T.C., Kaatari, S.L. and Smith, S.A. (eds.). (2nd ed.) Vol. 3. SOS Publications, Fair Haven, New Jersey, USA. p.121-132.## Lim, C., Yildirim-Aksoy, M., Li, M.H., Welker, T.L., Klesius, P.H. (2009) Influence of dietary levels of lipid and vitamin E on growth and resistance of Nile tilapia to Streptococcus iniae challenge. Aquaculture. 298: 76-82.## Lin, Y.H., Shiau, S.Y. (2005) Dietary vitamin E requirement of grouper, Epinephelus malabaricus, at two lipid levels, and their effects on immune responses. Aquaculture. 248: 235- 244. ## Luo, G., Xu, J., Teng, Y., Ding, C., Yan, B. (2010) Effects of dietary lipid levels on the growth, digestive enzyme, feed utilization and fatty acid composition of Japanese sea bass (Lateolabrax japonicus) reared in freshwater. Aquac Res. 41: 210-219.## Nakagawa , H ., Sato, M., Gatlin , D.M. (2007) Dietary Supplements for the Health and Quality of Cultured Fish. (1st ed.) CABI Publishing. New York, USA. ## Paul, B.N., Sarkar, S., Mohanty, S.N. (2004) Dietary vitamin E requirement of mrigal, Cirrhinus mrigala fry. Aquaculture. 242: 529-536.## Rahimi, M., Ouraji, H. (2014) Effects of vitamin E on growth performance, survival rate, hematological parameters response to heat stress in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) at two stocking densities. J Aquac Feed Sci Nutr. 6: 39-46.## Safarpour Amlashi, A., Falahatkar, B., Sattari, M., Tolouei Gilani, M.H. (2011) Effect of dietary vitamin E on growth, muscle composition, hematological and immunological parameters of sub-yearling beluga Huso huso (L.). Fish Shellfish Immun. 30: 807-814.## Safarpour Amlashi, A., Falahatkar, B., Sharifi, S.D. (2012) Dietary vitamin E requirements and growth performance of young-of-the-year beluga, Huso huso (L.) (Chondrostei: Acipenseridae). Arch Pol Fish. 20: 299-306.## Soltani, M. (2007) Fish and shellfish immunology. University of Tehran Press. Tehran, Iran.## Staykov, Y., Spring, P., Denev, S., Sweetman, J. (2007) Effect of a mannan oligosaccharide on the growth performance and immune status of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aqua Int. 15: 153-161.## Torrecillas, S., Makol, A., Caballero, M.J., Montero, D., Robaina, L., Real, F., Sweetman, L., Tort, M., Izquierdo, S. (2007) Immune stimulation and improved infection resistance in European sea bass (Dicentrarchus labrax) fed mannan oligosaccharides. Fish Shellfish Immunol. 23: 969-981.## Vossoughi, G.H., Mostajeer, B. (2010) Freshwater Fishes. (8th ed.) Tehran university press. Tehran, Iran.## Webster, C.D., Lim, C. (2002) Nutrient Requirements and Feeding of Finfish for Aquaculture. (1st ed.) CABI Publishing. New York, USA. ## Winton, J.R. (2001) Fish health management. In: Fish Hatchery Management. Wedemeyer, G. (ed). (2nd ed.) American Fisheries Society. Bethesda, Maryland, USA. p. 559-639.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,329 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,331 |