تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,563 |
تعداد مقالات | 70,848 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,975,968 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,204,585 |
پایش سینتیک خشک کردن لایۀ نازک ریواس طی فرآیند آبگیری فراصوت-اسمز | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 6، دوره 46، شماره 3، مهر 1394، صفحه 255-263 اصل مقاله (1.18 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2015.56866 | ||
نویسندگان | ||
سهیل بشری* 1؛ حمید توکلی پور2؛ محسن مختاریان3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
3مربی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تأثیر پیشفرایند اسمزـفراصوت در شرایط گوناگون روی پارامترهای سینتیکی خشککردن ریواس بررسی شد. قبل از فرایند خشککردن، نمونههای ریواس در معرض پیشتیمار فراصوت-اسمز قرار گرفتند و سپس توسط آون جابهجایی هوای داغ مجهز به فن گردش هوا خشک شدند. نتایج نشان داد که بهکارگیری روش پیشفرایند اسمز با محلول ساکارز 40درصد و زمان فراصوت 30 دقیقه توانست روند خشککردن را به بیشینۀ مقدار خود برساند. پس از بهینهسازی و تعیین بهترین پیشتیمار، رفتار خشککردن ریواس در شرایط بهینه توسط 10 مدل تجربی شامل سهمیوار، میلی و کوکوک، سیلوا و اِلی، پلگ، و غیره برازش شد. نتایج مدلسازی نشان داد که مدل میلی و کوکوک بهدلیل بالاترین R2 و کمترین χ2 و RMSE بهعنوان بهترین مدل برای پیشبینی منحنی خشککردن ریواس انتخاب شدند. مقادیر این شاخصها به ترتیب 9957/0، 0032/0، و 0256/0 تعیین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آبگیری اسمزی؛ امواج فراصوت؛ خشککردن؛ ریواس | ||
مراجع | ||
Abaspour Kalan, Y. & Nikbakht, M. (2013). Modeling of thin layer drying of seedless white grapes. Journal of Agricultural, 36(1), 23-33. (In Farsi)
Anonymous. Institute of standards and industrial research of Iran (ISIRI number, 5609). (1371). Friuts, Vegetables and
derived
Cao, H. & Du, W. H. (2006). Optimization of Osmotic Dehydration of Kiwifruit. Drying Technology: An International Journal, Volume, Issue 1.
Doymaz, I. (2010). Effect of citric acid and blanching pre-treatments on drying and rehydration of Amasya red apples. Journal of food and bioproducts processing, 88, 124-132.
Fernandes, F. A. N., Gallao, M. I. & Rodrigues, S. (2009). Effect of osmosis and ultrasound on pineapple cell tissue
structure during dehydration. Journal of Food Engineering, 90, 186-190.
Products Determination OF Ascorbic Acid (Vitamin C). (In Farsi)
Konopacka, D., Jesonkowska, K., Klewicki, R. & Bonazz, C. (2009). The effect of different osmotic agents on the
sensory perception of osmo-treated dried fruit. Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 80-84.
Mokhtarian, M., Shafafi. Zenoozian, M., Armin, M. & Koushki, F. (2012). Application of ultrasound-osmotic hybrid
method to increase the mass transfer in daikon texture. Journal of Food Science and Technology, 4(1), 23-35.
(In Farsi)
Mokhtarian, M. & Koushki, F. (2012). Application of artificial neural network to moisture ratio anticipation and
investigation of sense and nutrition properties of tomato during dried. Journal of Food Science and Technology,
4(3), 55-66. (In Farsi)
Mokhtarian, M. (2011). Application intelligent tool of artificial neural networks for mass transfer kinetics modeling the
ultrasound-osmotic dehydration of zucchini. B.Sc Thesis, Islamic Azad University, Sabzevar branch. (In Farsi)
Noguera, J. & Oliveira. F. (2010). Ultrasound assisted osmotic dehydration of strawberries: effect of pretreatment time
and ultrasonic frequency. Published in drying technology. Volume 28: page 294-303.
Ozturk, M. (2006). Antioxidant activity of stem and root extracts of Rhubarb (Rheum ribes): An edible medicinal plant,
Food Chemistry, 103(2), 623-63.
Rastogi, N. K., Raghavarao, K. S. M. S. & Niranjan, K. (2005). Developments in osmotic dehydration. Emerging
technologies for food processing, 232-237.
Shahidi, F. (2011). Investigation of effect the osmotic and ultrasound pretreatments on the some quality properties of
dried banana by hot air method. Iranian Food Science and Technology Research Journal, 7(4), 272-263. (In Farsi)
Sharifi, A. & Tavakolipour, H. (2011). Determined of effectiveness parameters of rhubarb during hot air drying and
investigation of the possibility of the powder preparation. Journal of Food Science and Technology, 3(2), 59-67.
(In Farsi)
Silva, W. P., Silva, C. M. D. P. S., Sousa, J. A. R. & Farias, V. S. O. (2012). Empirical and diffusion models to describe
water transport into chickpea (Cicer arietinum L.). International Journal of Food Science and Technology,
Spiazzi, E. & Mascheroni, R. (1997). Mass transfer model for osmotic dehydration of fruits and vegetables. I.
Development of the simulation model. Journal of Food Engineering, 34, 387-410.
Taheri, G. H. (2008). Rhubarb. Center of agricultural trade of Iran. No. 2. (In Farsi)
Tavakolipour, H. (2009). Principals of drying of food materials and agricultural products. 2nd Edition. (In Farsi)
Torregiani, D. & Bertolo, G. (2001). Osmotic pre-treatment in fruit processing: Chemical, physical and structural effect.
Journal of Food Engineering, 49, 247-253.
Vahideh, R. R., N, Narendra, J. & Gabriel, F. (2008). Effect of osmotic pre dehydration on drying characteristics of
banana Fruits. Journal of Food Technology, 28(2), 269-273.
Zhu, J. F., Liu, J. Z., Wu, J. H., Cheng, J., Zhou, J. H. & Cen, K. F. (2015). Thin-layer drying characteristics and
modeling of Ximeng lignite under microwave irradiation. Fuel Processing Technology, 130, 62-70.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,895 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 936 |