تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,315 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,984 |
تأثیر سطوح مختلف عصارة زنجبیل بر کارایی رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشة ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) انگشتقد | ||
شیلات | ||
مقاله 5، دوره 68، شماره 3، مهر 1394، صفحه 397-407 اصل مقاله (585.28 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2015.56119 | ||
نویسندگان | ||
نسرین رحیمی یادکوری1؛ نسیم زنگویی2؛ سید محمد موسوی* 3؛ محمد ذاکری2 | ||
1کارشناسی ارشد رشتة تکثیر و پرورش، گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
3دانشیار گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعة حاضر با هدف تعیین تأثیر سطوح مختلف عصارة زنجبیل بر کارایی رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشة ماهی بنی در مرحلة انگشتقدی به مدت 8 هفته انجام شد. تعداد 192 قطعه بچهماهی بنی با متوسط وزن اولیة 32/0±67/11 گرم در قالب طرحی کاملاً تصادفی به 4 تیمار با 3 تکرار برای هر تیمار تقسیم شدند. ماهیها روزانه به میزان 3 درصد وزن بدن و در 3 نوبت با جیرة غذایی حاوی عصارة زنجبیل با سطوح 0، 1/0، 5/0 و 1 درصد (به ترتیب بهمنزلة تیمار کنترل و تیمارهای 1، 2 و 3) تغذیه شدند. گروه فاقد عصارة زنجبیل بهمنزلة تیمار کنترل در نظر گرفته شد. بیشترین میزان شاخص افزایش وزن بدن و شاخص کبدی در بین تیمارهای آزمایش در تیمار 3، تغذیهشده با جیرة حاوی 1 درصد عصارة زنجبیل، مشاهده شد (P<0.05). مطلوبترین میزان ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار 3، تغذیهشده با جیرة حاوی 1 درصد عصارة زنجبیل، بود (P<0.05). میزان ضریب چاقی و ضریب بازده پروتئین بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نشان ندادند (P>0.05). نتایج نشان داد که استفاده از عصارة زنجبیل در جیرة غذایی تأثیری در میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت لاشة ماهی بنی ندارد (P>0.05). با این حال، بیشترین میزان پروتئین و چربی لاشه به ترتیب در تیمار 1 تغذیهشده با جیرة حاوی 1/0 درصد و تیمار 2 تغذیهشده با جیرة حاوی 5/0 درصد عصارة زنجبیل مشاهده شد. به طور کلی، میتوان نتیجه گرفت که عصارة زنجبیل موجب تحریک رشد شده، اما تأثیری در میزان ترکیبات لاشه نداشته است. بنابراین، میتوان استفاده از عصارة زنجبیل را بهمنزلة محرک رشد در ماهی بنی در مرحلة انگشتقدی پیشنهاد کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات بیوشیمیایی لاشه؛ رشد؛ عصارة زنجبیل؛ ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) | ||
مراجع | ||
Abdel-Tawwab, M.,Ahmad, M.H., Seden, M.E.A., 2008. The effect of feeding various dietary protein levels during growing on growth performance of nile tilapia, Oreochromis niloticus l. 8th International Symposium on Tilapia in Aquaculture, 861-874.
Ali, B.H., Blunden, G., Tanira, M.O., Nemmar, A., 2008. Some phytochemical , and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale roscoe): a review of recent research. Food and Chemical Toxicology, 46: 409-420.
AOAC, 1998. Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists, 14th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, 1141 p.
Applebaum, S., Holt, G., 2003.The digestive protease, chymotrypsin, as an indicator of nutritional condition in larval red drum (Sciaenops ocellatus). Marine Biology, 142: 1159-1167.
Balasubramanian, G., 2009. Screening the antiviral activity of Indian medicinal plants against white spot syndrome virus in shrimp. Aquaculture. 263: 15-19.
Brenes, A., Roura, E., 2010. Essential oils in poultry nutrition: Main effects and modes of action. Animal Feed Sciences Technology, 158: 1-14.
Chang, Y.P., Liu, C.H., Wu, C.C., Chiang, C.M., Lian, J.L., Hsieh, S.L., 2012. Dietary administration of zingerone to enhance growth, non-specific immune response, and resistance to Vibrio alginolyticus in pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) juveniles. Fish and Shell fish Immunology.32: 284-290.
Citarasu, T., 2010. Herbal biomedicines: a new opportunity for aquaculture industry, Aquaculture international journal. 18:403-414.
Citarasu, T., Babu, M.M., Punitha, S.M.J., VenketRamalingam, K., Marian, MP., 2001.Control of pathogenic bacteria using herbal biomedicinal products in the larviculture system of Penaeus monodon. Inter-national Conference on Advanced Technologies in Fisheries and Marine Sciences,MS University, India.
Citarasu, T., Sekar,R.R., Babu, M.M., Marian, M. P., 2002. Developing Artemia enriched herbal diet for producing quality larvae in Penaeusmonodon Asian Fisheries Science. 15:21-32.
Coad, B.W., 1992.freshwater fishes of Iran. A Check List and bibliography Ichthyology section.Canadian museum of Nature. Ottawa, Ontario Canada, PP: 66-90.
Dugenci, S.K ., Arda, N., Cand A., 2003. Some medicinal plants as immune stimulants for fish. Journal of Ethnopharamacology, 88: 99-106.
El-Desouky, H., El-Asely, A., Shaheen, A.A., Abbass, A. 2012.Effects of Zingiber officinalis and Cyanodon dactylon on the growth performance and immune parameters of Macrobrachium rosenbergii, World Journal of Fish and Marine Sciences. 4 (3): 301-307.
Fakhim, R., Ebrahimnezhad, Y., Seyedabadi, H.R., Vahdatpour, T., 2013. Effect of different concentrations of aqueous extract of ginger (Zingiber officinale) on performance and carcass characteristics of male broiler chickens in wheat-soybean meal based diets. Journal of Bioscience Biotechnology, 2 (2): 95-99.
Grzanna, R., Lindmark. L., Frondoza,C., 2005. Ginger-an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions.Journal ofmedicinal food. 8(2): 125-132.
Halver, J.E., Hardy,R.W., 2002.Fish nutrition.Academic Press. Pp:602-641.
Jabeen, S., Salim, M.,Akhtar, P., 2004. Feed conversion ratio of major carp Cirrhinus mrigala fingerlings fed on cotton seed meal, fish meal and barley. Pakistan Veterinary Journal, 24: 42-45.
Jayaprakas, V., Sambhu, C., 1996.Growth response of white prawn, Penaeus indicus to dietary L-carnitine.Asian Fisheries science. 9:209-219.
Judd, W.S., Campbell, C.S., Kellog, E.A., Stevens, P.F., 1999. Plant systematics: A phylogenetic approach. Translated by Saeidi, H. 2003. Isfahan Jahad Daneshgahi Publication, 500 p
Kawai, S.I., Ikeda, S., 1973. Study on digestive enzymes of fishes-III, Development of digestive enzymes of rainbow trout after hatching and the effect of dietary change on the activities of digestive enzymes in the juvenile stage. Bulleton of The Japanese Society of Fisheries Science, 39: 819-823.
Kazemi, M., 2009.Effects of different rations of dietary Carbohydrates to Lipids on Growth performances, nutrition and body composition of Barbus sharpeyi juveniles.Master's Degree thesis, Fisheries, Khorramshahr University of Marine Sciences and Technology, 61 p.
Khaki, A., Nouri, M., Fathiazad, F.,2008.Evaluation of Zingiber officinalis and Allium cepa on spermatogenesis in rat.Medical Journal of Tabriz University of Medical Sciences. 30(2): 53-8.
Kumolu-Johnson, C.A., Ndimele, P.E., 2011. Anti-Oxidative and anti-fungal Effects of Fresh Ginger(Zingiber officinale) Treatment on the Shelf Life of Hot-smoked Cat fish(Clarias gariepinus, Burchell,1822). Asian Journal of Biological Sciences, 4 (7): 532-539.
Manttari, S., Anttila, K., Matti, J., 2008. Testosterone stimulates myoglobin expression in different muscles of the mouse. Journal of Comparative PhysiologyB, 178:899–907.
Meyer, K., Schwartz, J., Crater, D., Keyes, B., 1995. Zingiber officinale(Ginger) Used to Prevent 8-MOP Associated Nausea. Dermatol Nursing, 74(4): 242-244.
Mousavi, S. M., MajdiNasab, E., Yavari, V., RajabzadehGhatrami, E., Jalali, M.R., 2012. Effect of two anaesthetic regimes, MS-222 and eugenol on plasma biochemical profile in Barbus sharpeyi. Comparative Clinical Pathology, 21: 863-859.
Nya, E.J., Austin,B., 2009. Use of dietary ginger, Zingiber officinale Roscoe, as an immunostimulant to control Aeromonas hydrophila infections in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum).Journal of Fish Diseases. 32: 971–977.
Nya, E.J., Austin, B., 2011. Dietary modulation of digestive enzymes by the administration of feed additives to rainbow trout, Oncorhynchus mykissWalbaum. Aquaculture Nutrition.17:e459–e466.
Platel, K., Srinivasan, K., 2004. Digestive stimulant action of spices: A myth or reality?,Indian Journal of Medical Reaserch. 119:167-179.
Rajasekar,T.,Usharani,J., Sakthivel, M.,Deivasigamani, B., 2011, Immunostimulatatory effects of Cardiospermum halicacubum against Vibrio parahamolyticus on tiger shrimp Penaeus monodon.Journal of Chemical and Pharmaceutical Research. 3(5):501-513.
Sambhu,C.,1996. Effect of hormones and growth promoters on growth and body composition of pearlsport, Etropluss uratensis and white prawn penaeus indicus.ph.D.Thesis,University of Kerala, India,p 215.
Sivaram, V., Babu, M.M., Citarasu, T., Immanuel, G., Murugadass, S., Marian, M.P., 2004. Growth and immune response of juvenile greasy groupers (Epinephelus tauvina) fed with herbal antibacterial active principle supplemented diets against Vibrio harveyi infections. Aquaculture, 237 (1-4): 9-20.
Srinivasan, K., 2005. Spices as influencers of body metabolism: An overview of three decades of research. Food Research International, 38: 77–86.
Tacon, A.G.J., Cody, J.J., Conqusst, L.D., Divakaran, S., Forster, I.P., Decamp, O.E., 2002. Effect of culture system on the nutrition and growth performance of pacific white shrimp Litopenaeus vannamei (Boone) fed different diets. Aquaculture Nutrition, 8 (2): 121-137.
Venkataramalingam, K., Godwin, C.J., Citarasu, T., 2007.Zingiber officinalis, an herbal appetizer in the tiger shrimp Penaeus monodon (Fabricius) larviculture. Aquaculture Nutrition.13: 439-43.
Wang, Y., Kong, L.J., Li, C., Bureau, P., 2006. Effect of replacing fish meal with soybean meal on growth, feed utilization and carcass composition of cuneate drum (Nibeamiichthioides). Aquaculture, 261: 1307-1313.
Zargari, A., 1997. Medicinal Herbs.4th Volume, 6th ed., University of Tehran Publication, 600 p.
Zhang, X.F., Tan, B.K.H., 2003. Effects of an ethanolic extract of Gynuraprocumbens on serum glucose, cholesterol and triglyceride levels in normal and streptozotocin- induced diabetic rats. Singapore Medical Journal, 41 (1): 9-13. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,823 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,422 |