تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,636 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,228,833 |
کنترل پس از برداشت کپک سبز در پرتقال ارقام یافا و خونی با استفاده از بیکربنات سدیم | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 13، دوره 46، شماره 3، آبان 1394، صفحه 487-495 اصل مقاله (597.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.55868 | ||
نویسندگان | ||
حسن صدرنیا* 1؛ اسماعیل یامپی2؛ محمد حسین آق خانی3 | ||
1استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2دانشجوی سابق کارشناس ارشد انشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3دانشیار دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
ترکیبات سالم مثل بیکربنات سدیم، بیکربنات پتاسیم، اسانسهای گیاهی، بیوکنترلرها ازجمله انواع مخمرها به همراه تیمارهای گرمایی جایگزین خوبی برای سموم شیمیایی مضر برای سلامت انسان و محیط زیستاند. در این بررسی میوههای دو رقم پرتقال محلی استان گلستان، شامل پرتقال یافا و سانگین خونی، پس از مایهزنی با سوسپانسیون کپک سبز (پنیسیلیوم دیجیتاتوم)، با غلظتهای مختلف بیکربنات سدیم (صفر، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر) و غلظت 1500 میلیگرم در لیتر همراه با غوطهوری در آب داغ 53 درجۀ سانتیگراد تیمار شدند. میوههای تیمارشده سپس در دمای 8 درجۀ سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±85 انبار شدند. صفاتی مثل درصد پوسیدگی، کاهش وزن، مواد جامد محلول، اسیدیته، نسبت قند به اسید و سفتی بافت در شش مرحله با فاصلۀ زمانی 14روز یکبار اندازهگیری شد. نتایج نشان داد رقم، تیمار کنترل و زمان بر میزان اسیدیته و مواد جامد محلول اثر معنادار دارند. همچنین فاکتورهای تیمار کنترل و زمان بر مقدار کاهش وزن و درصد پوسیدگی اثر معنادار داشتند. در هر دو رقم پرتقال یافا و خونی مناسبترین نتایج در تیمار کنترل ترکیبی1500میلیگرم در لیتر بیکربنات سدیم با غوطهوری در آب داغ 53 درجۀ سانتیگراد بهمدت سه دقیقه به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیکربنات سدیم؛ پرتقال؛ پنیسیلیوم دیجیتاتوم؛ پوسیدگی؛ عمر انبارمانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,947 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,697 |