تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,987 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,223,762 |
تأثیر اسید آلی، پروبیوتیک و عصاره الکلی سرخارگل بر میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 8، دوره 70، شماره 3، مهر 1394، صفحه 293-299 اصل مقاله (1021.86 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2015.55273 | ||
نویسندگان | ||
حسین ابراهیمی1؛ شعبان رحیمی* 1؛ پژواک خاکی2 | ||
1گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران-ایران | ||
2بخش میکروبشناسی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، کرج- ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: شیوع وگسترش بیماریهای باکتریایی موجب افزایش مصرف آنتی بیوتیکها شده که متعاقباً افزایش مقاومت باکتریایی در برابر مصرف آنتی بیوتیکهای مرسوم را به همراه داشته است. هدف: به منظور بررسی و مقایسه اثر اسید آلی Selko- pH، پروبیوتیک پریمالاک و عصاره الکلی سرخارگل بر سیستم ایمنی جوجههای گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بر روی 120 قطعه جوجه یک روزه نر سویه رأس (308) در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام گرفت. روشکار: تیمارهای مورد مطالعه شامل اسید آلی Selko- pH (که تا روز 14، اسید آلی را به صورت مستمر و سپس 8 ساعت در 24 ساعت به میزان 1 در هزار در آب آشامیدنی دریافت کردند)، پروبیوتیک (جوجهها تا سن 14 روزگی به صورت آشامیدنی و سپس به صورت مخلوط در خوراک دریافت نمودند)، عصاره الکلی سرخارگل (به میزان 1 در هزار در آب آشامیدنی) و تیمار شاهد (بدون مواد افزودنی) بودند. نتایج: تمامیتیمارهای افزودنی سبب افزایش وزن نسبی بافتهای لنفاوی طحال و بورس شدند که این افزایش فقط در تیمار سرخارگل اختلاف معنیداری را نشان داد (001/0>p). دادههای حاصل از تست پادتن علیه گلبولهای قرمز گوسفند و نسبتهای هتروفیل به لنفوسیت نیز نشان داد که تمامیتیمارهای مورد مطالعه، بجز تیمار اسید آلی، تفاوت معنیداری از نظر پاسخ سیستم ایمنی اختصاصی و سلولی با تیمار شاهد داشتند (001/0>p). شمارش باکتریهای دستگاه گوارش نیز حاکی از افزایش معنیدار میزان باکتریهای لاکتوباسیلوسی مستقر در روده جوجهها در تیمارهای اسید آلی و پروبیوتیک بود (001/0>p). نتیجهگیرینهایی: افزودنیهای خوراکی استفاده شده در این آزمایش قابلیت بهبود سیستم ایمنی را دارا هستند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آلی؛ پروبیوتیک؛ سرخارگل؛ سیستم ایمنی؛ جوجه گوشتی | ||
مراجع | ||
Ahmad, I. (2006) Effect of probiotics on broilers performance. Int J Poult Sci. 5: 593-597. Badis, G., Chan, E.T., van Bakel, H., Pena-Castillo, L., Tillo, D., Tsui, K., Hughes, T.R. (2008) A library of yeast transcription factor motifs reveals a widespread function for Rsc3 in targeting nucleosome exclusion at promoters. Mol Cell. 32: 878-887. Böhmer, Barbara M., Salisch, H., Brigitte, R., Paulicks, F.X. (2009) Echinacea purpurea as a potential immunostimulatory feed additive in laying hens and fattening pigs by intermittent application. Livest Sci. 122: 81–85. Bassett, R. (2000) Oregano’s positive impact on poultry production. World Poult Sci. 16: 31-34. Biggs, P., Parsons, C.M. (2008) The Effects of several organic acids on growth performance, nutrient digestibilities, and cecal microbial populations in young chicks. Poult Sci. 87: 2581–2589. Bohmer, B.M., Salisch, H., Paulicks, B.R., Roth, F.X (2009) Echinacea purpurea as a potentional immunostimulatory feed additive in laying hens and fattening pigs by intermittent application. Livest Sci. 122: 81-85. De Simone, C., Vesely, R., Bianchi Salvadori, B. (1993) The Role of probiotics in modulation of the immune system in man and animals. Int J Immunother. IX: 23-28. Fuller, R. (1989) A review: Probiotics in man and animals. J Appl Bacteriol. 66: 365-378. Gross, W.B., Siegel, P.B. (1983) Evaluation of the heterophil/lymphocyte ratio as measure of stress in chickens. Avian Dis. 27: 972-979. Haghighi, H.R., Gong, J., Gyles, C.L., Hayes, M.A., Sanei, B., Parvizi, P., Gisavi, H., Chambers, J.R., Sharif, S. (2005) Modulation of antibody-mediated immune response by probiotic in chickens. Clinical and diagnostic laboratory performance and nutrient availability in broiler. Kor J Anim Sci. 36: 630-638. Gunal, M., Yayli, G., Kaya, O., Karahan, N., Sulak, O. (2005) The effects of antibiotic growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broilers. Int J Poult Sci. 5: 149-155. Matthias, A., Banbury, L.M., Bone, K.N., Leach, D.P., Lehmann, R. (2008) Echinacea alkylamides modulate induced immune responses in T-cells. Fitoterapia. 79: 53–58. Panda, A.K., Reddy, M.R., Rama Rao, S.V., Raju, M.V.L.N., Paraharaj, N.K. (2000) Growth, carcass characteristics, immunocomponence and response to Escherchia coli of broiler fed diets with various level of probiotic. Archive Geflu gelkunde. 64: 152-156. Pittenger, M.F., Mackay, A.M., Beck, S.C., Jaiswal, R.K., Douglas, R., Mosca, J.D., Moorman, M.A., Simonetti, D.W., Craig, S., Marshak, D.R. (1999) Multilineage potential of adult human mesenchymal stem cells. Science. 284: 143-147. Rahimi, S., Yakhkeshi, S., Shawrang, P. (2012) Effects of electron beam irradiation and organic acid on production performance and immune responses in broiler chickens. J Vet Res (University of Tehran). 67: 223-233. Rowghani, E., Arab, M., Akbarian, A. (2007) Effects of a probiotic and other feed additives on performance and immune response of broiler chicks. Int J Poult Sci. 6: 261-265. Sakata, T., Kojima, T., Fujieda, M., Miyakozawa, M., Takahashi, M., Ushida, K. (1999) Probiotic preparation dose-dependently increase net production rates of organic acids and decrease that of ammonia by pig caecal bacteria in batch culture. Digest Dis Sci. 44: 1485-1493. Schultz, C.E., Eugene, E.M., Ammar, A.A. (2003) Shielded optical probe and method. U.S. Patent. 6: 580, 860. Shoeib, H.K., Sayed, A.N., Sotohy, S.A., Abdel Ghaffar, S.K. (1997) Response of broiler chicks to probiotic ( Pronifer) supplementation. J Vet Med. 36: 103- 116. Skrivanova, E., Marounek, M. (2007) Influence of pH on antimicrobial activity of organic acids against rabbit enteropathogenic strain of Escherichia coli. Florida Microbiol. 52: 70–72. Schranner, I., Wurdinger, M., Klumpp, N., Lösch, U., Okpanyi, S.N. (1989) Beeinflussung der aviären humoralen immunreaktionen durch infuex und Echinacea angustifolia extract. J Vet Med B. 36: 353-364. Stuessy, T.F. (1977) In the biology and chemistry of the composite supplementation on growth, nitrogen utilization and serum cholesterol in broilers. Br Poult Sci. 37: 395-401. Thygesen, L., Thulin, J., Mortensen, A., Skibsted, L.H., Molgaard, P. (2007) Antioxidant activity of cichoric acid and alkamides from Echinacea purpurea, alone and in combination. Food Chem. 101: 74-81. Tortuero, F. (1973) Influence of the implantation of Lactobacillus acidophilus in chicks on the growth, feed conversion, malabsorption of fats syndrome and intestinal flora. Poult Sci. 52: 197-203. Tzu, T.L., Chung, L.Ch., Zhao, H.Sh., Jun, Ch. L., Bi, Y. (2009) Study on antioxidant activity of Echinacea purpurea L extracts and its impact on cell viability. Afr J Biotechnol. 8: 5097-5105. Van der Zijpp, A.J., Leenstra, F.R. (1980) Genetic analysis of the humoral immune response of White Leghorn chicks. Poult Sci. 59:136. Worruel, N., Carol, M., Casellas, F., Antolin, M., de Lara, F., Espin, E., Naval, J., Guarner, F., Malagelada, J.R. (2002) Increased mucosal tumor necrosis factor alpha production in Crohn’s disease can be down regulated ex-vivo by probiotic bacteria. Gut. 51: 659-664. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,004 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,472 |