تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,978 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,129 |
تأثیر نفتالین استیک اسید بر شدت تنک و ویژگیهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوه دو رقم هلو | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 3، دوره 17، شماره 4، دی 1394، صفحه 867-880 اصل مقاله (896.86 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2015.55137 | ||
نویسندگان | ||
جعفر حاجیلو* 1؛ محمد اسد الهی2؛ شبنم فخیم رضایی3؛ غلامرضا دهقان4 | ||
1دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
2کارشناس ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
3دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
4دانشیار، گروه زیستجانوری، دانشکدۀ علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیر نفتالین استیک اسید بر شدت تنک و ویژگیهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوۀ دو رقم هلو، این تحقیق در کلکسیون درختان میوۀ هستهدار ایستگاه تحقیقات کشاورزی خلعتپوشان وابسته به دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز، در سال 1391 انجام گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل بر پایۀ طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل دو رقم هلو (‘انجیری مالکی’ و ‘کوثری’) و فاکتور دوم نفتالین استیک اسید در چهار سطح (صفر، 20، 40 و 60 میلیگرم در لیتر) بود که 14 روز بعد از تمامگل موقعی که قطر میوهچهها 8 تا 12 میلیمتر بود، بر روی درختان منتخب اعمال شد. نتایج نشان داد که همۀ تیمارها بهجز شاهد بهطور معناداری موجب تنک مؤثر میوهها در هر دو رقم شدند، بهطوری که رقم ‘کوثری’ درصد ریزش بیشتری داشت. همۀ غلظتهای هورمون، سبب افزایش طول، قطر، ویتامین ث، pH، مواد جامد محلول کل در هر دو رقم شدند. میزان سفتی بافت میوه تفاوت معناداری بین شاهد و سطوح هورمون نشان نداد. در مورد هر دو رقم، بیشترین ظرفیت آنتیاکسیدانی میوه مربوط به تیمار نفتالین استیک اسید در غلظت 40 میلیگرم بر لیتر بود، هرچند تیمار نفتالین استیک اسید در غلظتهای مختلف تأثیر معناداری بر محتوای فنول و فلاونوئید کل میوه نداشت. بنابراین، هورمون نفتالین استیک اسید موجب تنک مؤثر و افزایش بهبود کیفی میوه در هر دو رقم شد. | ||
کلیدواژهها | ||
تمامگل؛ تیمار؛ ریزش؛ کیفیت میوه؛ میوهچه | ||
مراجع | ||
1 . تقیپور ل و راحمی م (1388) بررسی تأثیرات چند مادۀ شیمیایی بر درصد تنک و کیفیت میوۀ زردآلو رقم خیاری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی). 23(2): 84-78. 2 . Abeer TM (2010) Thining time and fruit spacing influnce on maturirty yield and fruit quality of peach. Journal of Horticultural Science and Ornamental Plant. 2(3): 79-87. 3 . AOAC (2000) Vitamins and other nutrients (Chapter 45). In Official Methods of Analysis. 17th Ed. Washington, D.C. 4 . Awad MA, DeJager A, Dekker M and Jongen WMF (2001) Formation of flavonoids and chlorogenic acid in apples as affected by crop load. Scientia Horticulturae. 91: 227-237. 5 . Basak A (2006) The effect of fruitlet thinning on fruit quality parameters in the apple cultivar Gala. Fruit and Ornamental Plant Research. 14: 143-150 6 . Blanco A, Pequerul A, Val J, Monge E and Gomez Aparisi J (1995) Crop-load effects on vegetative growth, mineral nutrient concentration and leaf water potential in 'Catherine' peach. Horticultural Science. 70(4): 623-630. 7 . Bolat I and Karlidage H (1999) Thinning by NAA and hand of (Hacihaliloglu) and (Hasanbey) apricot cultivars. Acta Horticulturae. 488: 507-510. 8 . Bregoli A, Fabbroni C, Raimondi V, Brunner P and Costa G (2007) 6-BA and NAA effect on ‘Galaxy’fruit growth, abscission and quality: a comparison between the Po Valley and the South Tyrol producing areas. Erwerbs-Obstbau. 49(3): 97-100. 9 . Byers RE (1989) Response of peach trees to bloom thinning. Acta Horticulturae. 254: 125-132. 10 . Costa G, Giulivo C and Ramina A (1983) Effects of the different flower/vegetative buds ratio on the peach fruit abscission and growth. Acta Horticulturae. 139: 149-160. 11 . Davarynejad GH, Nyeki J, Szabo T and Szabo Z (2008) Influences of hand thinning of bud and blossom on crop load, fruit characteristics and fruit growth dynamic of ujfehertoi furtos sour cherry cultivar. American-Eurasian. Agricultural and Environmental Sciences. 4(2): 138-141. 12 . Dhinesh K and Yadav D (2004) Physical and chemical thinning of peach in subtropical north eastern India. Acta Horticulturae. 662: 327-331 13 . Dhuria H, Bhutani V and Parmar C (1976) Thinning plums with 2-chloro ethyl phosphonic acid. Scientia Horticulturae. 4(3): 279-283. 14 . Dutta P and Banik AK (2007) Effect of foliar feeding of nutrients and plant growth regulators on physico-chemical quality of Sardar guava grown in West Bengal. Acta Horticulturae. 335(6): 407-411. 15 . Elisa C, Lucia L, Oriana S, Tiziana P, Angelo S and Mezzetti B (2007) Auxin Synthesis-Encoding Transgene Enhances Grape Fecundity. Plant Physiology. 143: 1689-1694. 16 . Embree CG, Nichols DS, DeLong JM and Prange RK (2001) Certain chemical thinning treatments advance maturity of Paulared apple. Canadian Journal of Plant Science. 81(3): 499-501. 17 . Forshey CG (1986) Chemical fruit thinning of apple. Cornell Cooperative Extension Bulletin. No. 116. 18 . Gonkiewicz A, Błaszczyk J and Basak A (2011) Chemical pear fruit thinning. Fruit and Ornamental Plant Research. 19(1): 73-78. 19 . Greene DW (2005) Effects of repeated yearly application of chemical thinners on McIntosh Apples. HortScience. 40(2): 401-403. 20 . Grossman YL and DeJong TM (1995) Maximum fruit growth potential and seasonal patterns of resource dynamics during peach growth. Annals of Botany. 75: 553-560. 21 . Kaijv M, Sheng L and Chao C (2006) Antioxidation of flavonoids of Green Rhizome. Food Science. 27: 110-115. 22 . Klessig DF and Malamy J (1994) The salicylic acid signal in plants. Plant Molecular Biology. 26: 1439-1458. 23 . Kong T, Damerow L and Blanke M (2009) Effect of mechanical thinning on ethylene efflux, yield and fruit quality in apple. [Einfluss mechanischer Fruchtbehangsre gulierung auf Ethylen abgabe, Ertrag und Fruchtqualität bei Apfel.]. Erwerbs-Obstbau. 51: 39-52. 24 . Lachman J, Hamouz K, Šulc M, Orsak M, Pivec V, Hejtmankova A, Dvorˇak P and Cˇepl J (2009) Cultivar differences of total anthocyanins and anthocyanidins in red and purple-fleshed potatoes and their relation to antioxidant activity. Food Chemistry. 114: 836-843. 25 . Layne DR and Bassi D (2008) Botany and Taxonomy. In: D, R.Layne (ed.). The peach, Botany, Production and uses. CAB International. Pp.1-37. 26 . Mazumdar BC and Majumder K (2003) Methods on Physico-chemical Analysis of Fruits. Daya Publishing House, Delhi, India. 27 . McArtney S, Palmer J and Adams H (1996) Crop loading studies with ‘Royal Gala’ and ‘Braeburn’ apples: effect of time and level of hand thinning. New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science. 24(4): 401-407. 28 . McArtney SJ (2002) Ethylene evolution from detached apple spurs in response to chemical thinners. HortScience. 37(4): 662-665. 29 . Meland M (2009) Effects of different crop loads and thinning times on yield, fruit quality, and return bloom in Malus× domestica Borkh.‘Elstar’. Horticultural Science and Biotechnology. Pp. 117-121. 30 . Mesejo C, Rosito S, Reig C, Martinez-Fuentes A and Agusti M (2012) Synthetic Auxin 3,5,6-TPA Provokes Citrus clementina (Hort. ex Tan) Fruitlet Abscission by Reducing Photosynthate Availability. Plant Growth Regulation. 31: 186-194. 31 . Myers SC (1986) Effect of thinning time on the subsequent development of fruit, shoots, and flower buds of peaches. HortScience. 21: 680. 32 . Myers SC, King A and Savelle AT (1993) Bloom thinning of ‘Winblo’ peach and ‘Fantasia’ nectarine with monocarbamide dihydrogensulfate. HortScience. 28: 616-617. 33 . Nawaz MA, Waqar A, Saeed A and Mumtaz Khan M (2008) Role of growth regulators on preharvest fruit drop, yield and quality in kinnow mandarin. Pakistan Journal of Botany. 40(5): 1971-1981. 34 . Njoroge S and Reighard GL (2008) Thinning time during stage I and fruit spacing influences fruit size of ‘Contender’ peach. Scientia Horticulturae. 115(4): 352-359. 35 . Pallas IG and Blanco JVA (2001) The inhibition of flower bud differentiation in ‘Crimson gold’ nectarine with GA3 as an alternative to hand thinning. Scientia Horticulturae. 90: 265-278. 36 . Reyes DIB, Chacon AR, Campos ARM and Prieto VMG (2008) Apple fruit chemical thinning in chihuahua, Mexico. Revista Fitotecnia Mexicana. 31(3): 243-250. 37 . Roussos PA, Sefferou V, Denaxa NK, Tsantili E and Stathis V (2011) Apricot (Prunus armeniaca L.) fruit quality attributes and phytochemicals under different crop load. Scientia Horticulturae. 129: 472-478. 38 . Singleton VL and Rossi JA (1965) Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdic phosphotungestic acid reagents. American Journal of Enology and Viticulture. 16: 144-158. 39 . Southwick SM and Fritts JRR (1995) Commercial chemical thinning of stone fruit in California by gibberellins to reduce flowering. Plant Bioregulators in Horticulture. 394: 135-148. 40 . Stopar M, Bolcina U, Vanzo A and Vrhovsek AU (2002) Lower Crop Load for Cv. Jona gold Apples (Malus domestica Borkh.) Increases Polyphenol Content and Fruit Quality. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 50: 1643-1646. 41 . Stover E, Fargione M, Risio R, Yang X and Robinson T (2001) Fruit weight, cropload, and return bloom of 'Empire' apple following thinning with 6-benzyladenine and NAA at several phenological stages. HortScience. 36(6): 1077-1081. 42 . Stover E, Telgheder C and Paine T (1995) Effect of NAA and Accel on thinning of ‘Bartlett’. Proceedings New YorkState Horticultural Society. 140: 50-51. 43 . Taheri A, Cline JA, Jayasankar S and Pauls PK (2012) Ethephon-Induced Abscission of “Redhaven” Peach. American Journal of Plant Sciences. 3(2): 295-301. 44 . Webster AD and Andrews L (1986) Flower and fruit thinning of Victoria plum (Prunus domestica L.) with paclobutrazol. Acta Horticulturae. 179: 703-704. 45 . Zhu H, Beers EP and Yuan R (2008) Amino ethoxyvinylglycine inhibits fruit abscission induced by naphthaleneacetic acid and associated relationships with expression of genes for ethylene biosynthesis, perception, and cell wall degradation in ‘Delicious’ apples. American Society for Horticultural Science. 133(6): 727-734 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,006 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 859 |