تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,497,559 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,758,985 |
اثر سه سویۀ Pseudomonas fluorescens بر کلروفیل، کارتنویید و سه عنصر غذایی در ژنوتیپهای لوبیای معمولی تلقیحشده با ویروس موزاییک زرد لوبیا (Bean yellow mosaic virus) | ||
دانش گیاهپزشکی ایران | ||
مقاله 13، دوره 46، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 119-129 اصل مقاله (1.53 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijpps.2015.54727 | ||
نویسندگان | ||
عبدالله معصومی1؛ ثمین حسینی* 2؛ روحالله صابری ریسه2؛ احمد حسینی2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، کرمان | ||
2استادیار، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، کرمان | ||
چکیده | ||
ویروس موزاییک زرد لوبیا (Bean yellow mosaic virus, BYMV) یکی از ویروسهای مهم خسارتزاست که مدیریت آن به علت دامنۀ میزبانی وسیع و ناقلان زیاد، همواره مشکلزا بوده است. در این پژوهش برای کنترل این ویروس در 16 ژنوتیپ مختلف لوبیای معمولی از سه سویۀ CHA0، VUPF5 و VUPF5Δ باکتری Pseudomonas fluorescensاستفاده شد. بذرهای لوبیا قبل از کشت با سوسپانسیونی به میزان cfu/cc 108 از سویههای باکتری آغشته شدند. این آزمون در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار انجام گرفت. در همۀ تیمارها بهجز شاهد سالم، بوتهها در مرحلۀ دوبرگی با یک سویۀ BYMV به طریق مکانیکی مایهزنی شدند و پس از برداشت بوتههای لوبیا، میزان کلروفیل a، b، کلروفیل کل، کارتنوییدها و سه عنصر غذایی روی، منیزیم و آهن ارزیابی شد. نتایج نشان داد که سویههای باکتریایی توانستند در بسیاری از ژنوتیپها میزان کلروفیل a، b، کلروفیل کل، کارتنوییدها، روی، منیزیم و آهن را بهصورت معناداری نسبت به شاهد آلوده به ویروس افزایش دهند. در مجموع در میان سه سویه، VUPF5Δ و CHA0 مؤثرتر از VUPF5 بودند و بهترین اثر مربوط به سویۀ VUPF5Δ بود. | ||
کلیدواژهها | ||
کلروفیل و سودوموناس فلورسنت؛ لوبیای معمولی؛ ویروس موزاییک زرد لوبیا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,157 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,221 |