تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,093,342 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,197,828 |
بهبود ذخیره سازی اسپرم خروس با استفاده از اسانس الکلی رزماری | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 20، دوره 18، شماره 3، آبان 1395، صفحه 615-624 اصل مقاله (701.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.54611 | ||
نویسندگان | ||
هانیه شفیق1؛ ملک شاکری* 2؛ سعید زین الدینی2؛ حمید کهرام2؛ مهدی ژندی2؛ مرتضی مقبلی2 | ||
1دانشجو کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج - ایران | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج - ایران | ||
چکیده | ||
هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر، 10، 5/12، 6/16، 25 و50 میلیگرم در لیتر) در رقیقکننده منی، بر کمیت و کیفیت اسپرم خروس، بعد از فرایند انجماد- یخگشایی بود. از 10 قطعه خروس سویه تجاری راس در این مطالعه استفاده شد. نمونههای منی هفتهای دو بار جمعآوری و پس از افزودن مایع رقیق کننده بر پایه لستین به آنها در دمای پنج درجه سانتیگراد نگهداری شدند. رقیق کننده حاوی غلظتهای 10 و 5/12 میلیگرم در لیتر اسانس رزماری، جنبایی کل و رقیق کننده حاوی غلظتهای 10 ، 5/12 و 6/16 میلیگرم در لیتر اسانس رزماری، حرکت پیشرونده اسپرم و نیز زندهمانی آنها قبل از انجماد را بهبود بخشید(05/0 p≤). کمترین و بیشترین تحرک اسپرمها به ترتیب در رقیق کننده بدون رزماری و رقیق کننده حاوی 10 میلیگرم در لیتر از اسانس رزماری مشاهده شد(05/0 p≤). یکپارچگی غشاء سلولی اسپرمها در رقیق کننده حاوی 10 میلیگرم در لیتر اسانس رزماری نسبت به سایر غلظتها ( به جز غلظت 5/12 میلیگرم در لیتر) افزایش یافت (05/0 p≤). آپوپتوز اسپرم ها در رقیق کننده حاوی 10، 5/12 و 6/16 میلیگرم در لیتر اسانس رزماری، کاهش یافت (05/0 p≤). بر اساس نتایج این تحقیق، اسانس رزماری در سطوح 10 و 5/12میلیگرم در لیتر در مایع رقیقکننده، کیفیت اسپرم خروس را پس از یخگشایی بهبود می بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس رزماری؛ اسپرم خروس؛ آنتی اکسیدان؛ انجماد - یخگشایی؛ رقیق کننده | ||
مراجع | ||
1 . Baumber J, Ball BA, Gravance CG, Medina V and Davies‐Morel MC (2000) The effect of reactive oxygen species on equine sperm motility, viability, acrosomal integrity, mitochondrial membrane potential and membrane lipid peroxidation. Journal of Andrology. 21: 895-902. 2 . Barth AD and RJ Oko (1989) Abnormal morphology of bovine spermatozoa. Ames: Iowa State University Press. 3 . Blanco JM, Gee G, Wildt DE and Donoghue AM (2000) Species variation in osmotic, cryoprotectant, and cooling rate tolerance in poultry, eagle and peregrine falcon spermatozoa. Biology of Reproduction. 63: 1164-1171. 4 . Blesbois E, Grasseau I and Seigneurin F (2005) Membrane fluidity and the ability of domestic bird spermatozoa to survive cryopreservation. Reproduction. 129: 371-378. 5 . Brown JE and Kelly MF (2007) Inhibition of lipid peroxidation by anthocyanins, anthocyanidins and their phenolic degradation products. European Journal of Lipid Science and Technology. 109: 66-71. 6 . Cecil H and Bakst M (1993) In vitro lipid peroxidation of turkey spermatozoa. Poultry Science. 72: 1370-1378. 7 . Daghigh-Kia H, Olfati-Karaji R, Hoseinkhani A and Ashrafi I (2014) Effect of rosemary (Rosmarinus officinalis) extracts and glutathione antioxidants on bull semen quality after cryopreservation. Spanish Journal of Agricultural Research. 12: 98-105. 8 . Donoghue A and Donoghue D (1997) Effects of water-and lipid-soluble antioxidants on turkey sperm viability, membrane integrity, and motility during liquid storage. Poultry Science. 76: 1440-1445. 9 . Fujihara N and Howarth B (1978) Lipid peroxidation in fowl spermatozoa. Poultry Science. 57: 1766-1768. 10 . Fujihara N and Koga O (1984) Prevention of the production of lipid peroxide in rooster spermatozoa. Animal Reproduction Science. 7: 385-390. 11 . HammerstedtRH and Graham JK (1992) Cryopreservation of poultry sperm: the enigma of glycerol. Cryobiology. 29: 26-38. 12 . Han X, Niu Z, Liu F and Yang C (2005) Effects of diluents, cryoprotectants, equilibration time and thawing temperature on cryopreservation of duck semen. International Journal of Poultry Science. 4: 197-201. 13 . HuJH, Li QW, ZhangT and JiangZ-L (2009) Effect of Gynostemma Pentaphyllum Polysaccharide on boar spermatozoa quality following freezing–thawing. Cryobiology. 59: 244-249. 14 . MaloC, Gil L, Cano R, Martínez F and Galé I (2011) Antioxidant effect of rosemary (Rosmarinus officinalis) on boar epididymal spermatozoa during cryopreservation. Theriogenology. 75: 1735-1741. 15 . Malo C, Gil L, Gonzalez N, Martínez F, Cano R, De Blas I and Espinosa E (2010) Anti-oxidant supplementation improves boar sperm characteristics and fertility after cryopreservation: Comparison between cysteine and rosemary (Rosmarinus officinalis). Cryobiology. 61: 142-147. 16 . Makhafola M, Umesiobi D, Mphaphathi M, Masenya B and Nedambale B (2012) Characterization of sperm cell motility rate of Southern African Indigenous Cockerel semen following analysis by sperm class analyser. Journal of Animal Science Advances. 2)4:( 416-424. 17 . Min D and Boff J (2002) Chemistry and reaction of singlet oxygen in foods. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 1: 58-72. 18 . Nakatani N (2003) Biologically functional constituents of spices and herbs (2002's JSNFS award for excellence in research). Journal of Japanese Society of Nutrition and Food Science. 56: 389-395. 19 . Partyka A, Niżański W, Bajzert J,Łukaszewicz E and Ochota M (2013) The effect of cysteine and superoxide dismutase on the quality of post-thawed chicken sperm. Cryobiology. 67: 132-136. Saemi F, Zamiri M J, Akhlaghi A, Niakousari M, Dadpasand M and Ommati M M (2012) Dietary inclusion of dried tomato pomace improves the seminal characteristics in Iranian native roosters. Poultry Science. 91)9:( 2310-2315. 21 . Scott T (1973) Lipid metabolism of spermatozoa. Journal of reproduction and fertility. Supplement 18: 65. 22 . Shahverdi A, Sharafi M, Gourabi H, Yekta A A, Esmaeili V, Sharbatoghli M, and Mostafayi F (2015). Fertility and flow cytometric evaluations of frozen-thawed rooster semen in cryopreservation medium containing low-density lipoprotein. Theriogenology. 83)1(: 78-85. 23 . Surai P, Kostjuk I, Wishart G, Macpherson A, Speake B, Noble R, Ionov I and Kutz E (1998) Effect of vitamin E and selenium supplementation of cockerel diets on glutathione peroxidase activity and lipid peroxidation susceptibility in sperm, testes, and liver. Biological Trace Element Research. 64: 119-132. 24 . Tselutin K, Seigneurin F and Blesbois E (1999) Comparison of cryoprotectants and methods of cryopreservation of fowl spermatozoa. Poultry Science. 78: 586-590. 25 . Zanganeh Z, Zhandi M, Zare-Shahneh A, Najafi A, Nabi M and Mohammadi-Sangcheshmeh A (2013) Does rosemary aqueous extract improve buck semen cryopreservation? Small Ruminant Research. 114: 120-125. 26 . Zhao Hw, Li Qw, Ning Gz, Han ZS, Jiang ZL and Duan Yf (2009) Rhodiola sacra aqueous extract (RSAE) improves biochemical and sperm characteristics in cryopreserved boar semen. Theriogenology. 71: 849-857. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,777 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,027 |