تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,575 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,778 |
تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین به جیرههای آلوده به آفلاتوکسین بر عملکرد بلدرچین ژاپنی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 13، دوره 17، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 131-140 اصل مقاله (516.64 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.54026 | ||
نویسندگان | ||
مجید آفتابی1؛ فرزاد باقرزاده کاسمانی* 2؛ قاسم جلیلوند2؛ مهران مهری2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زابل | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زابل | ||
3استادیار، گروه علوم طیور، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
تأثیر پروتکسین در کاهش تأثیرات منفی تغذیة جیرههای حاوی آفلاتوکسین B1 بر عملکرد، پاسخ ایمنی، کیفیت گوشت و فلور میکروبی ایلئوم با استفاده از 320 قطعه بلدرچین ژاپنی هفتروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار (جیرة شاهد (بدون افزودنی)، جیرة حاوی 5/2 میلیگرم در کیلوگرم آفلاتوکسین B1، جیرة حاوی 150 میلیگرم در کیلوگرم پروتکسین، جیرة حاوی 5/2 میلیگرم آفلاتوکسین B1+150 میلیگرم در کیلوگرم پروتکسین)، چهار تکرار و 20 پرنده در هر تکرار بررسی شد. مصرف خوراک در پرندگانی که با جیرة حاوی پروبیوتیک تغذیه شدند، بالاتر از پرندگان گروه شاهد بود (05/0P<). افزایش وزن پرندگانی که جیرة حاوی آفلاتوکسین دریافت کردند، کمتر از پرندگان تیمارهای دیگر بود (05/0P<). پاسخ ایمنی هومورال در بلدرچینهای گروه آفلاتوکسین و پروبیوتیک بهترتیب کمتر و بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<). ضخامت پوست 48 ساعت پس از چالش با دینیتروکلروبنزن در پرندگان تغذیهشده با جیرة آلوده به آفلاتوکسین کمتر از سایر تیمارها بود (05/0P<). غلظت مالوندیآلدئید (30 روز بعد از انجماد) در گوشت پرندگانی که با جیرة آلوده به آفلاتوکسین تغذیه شدند، بیشتر از سایر پرندگان بود (05/0P<). جمعیت اشریشیاکلی و باکتریهای اسیدلاکتیک در پرندگانی که با جیرة حاوی پروتکسین و یا آفلاتوکسین+پروتکسین تغذیه شدند، از دو گروه دیگر بهترتیب کمتر و بیشتر بود (05/0P<). براساس نتایج پژوهش حاضر، افزودن پروبیوتیک پروتکسین به جیرههای آلوده به آفلاتوکسین B1 موجب بهبود پاسخ ایمنی و جمعیت میکروبی روده در بلدرچین ژاپنی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسیکوزیس؛ ایمنی؛ بلدرچین ژاپنی؛ پروبیوتیک؛ مالوندیآلدئید | ||
مراجع | ||
10. Kalaiselvi T and Panneersalvam C (1998) Effect of L-carnitine on the status of lipid peroxidation and antioxidants in aging rats. The Journal of Nutritional Biochemistry. 9: 575-581. 11. Kohen R and Nyska A (2002) Oxidation of biological systems: oxidative stress phenomena, antioxidants, redox reactions, and methods for their quantification. Toxicological Pathology. 30: 620-650. 12. Li JJ, De-Cheng S and Xiao-Ou S (2010) Binding capacity for aflatoxin B1 by different adsorbent. Agricultural Sciences in China. 9: 449-456. 13. Mokoena MP, Chelule PK and Gqaleni N (2006) The toxicity and decreased concentration of aflatoxin B1 in natural lactic acid fermented maize meal. Journal of Applied Microbiology. 100: 773-777. 14. NRC (1994) Nutrient Requirements of Poultry. National Academy Press, Washington, DC. 15. Patterson JA and Burkholder KM (2003) Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poultry Science. 82(4): 627-631. 16. Peterson AL, Qureshi MA, Ferket PR and Fuller JC (1999) Enhancement of cellular and humoral immunity in young broilers by the dietary supplementation of β-hydroxy-β-methylbutyrate. Immmunopharmacology and Immunotoxicology. 21(2): 307-330. 17. SAS Institute (2001) SAS Users Guide Statics. Version 8.2. ed. SAS Institute Inc., Cary, NC. USA. 18. Shivachandra SB, Sah RL, Singh SD, Kataria JM and Manimaran K (2003) Immunosuppression in broiler chicken fed aflatoxin and inoculated with fowl adenovirus serotype-4 (FAV-4) associated with hydropericardiun syndrome. Veterinary Research Communication. 27: 39-51. 19. Shotwell OL, Hesseltine CV, Stubblefield RD and Sorenson WG (1966) Production of aflatoxin on rice. Applied and Environmental of Microbiology. 14: 425-428. 20. Sohail ZU Rahman A, Ijaz MS, Yousaf K, Ashraf T, Yaqub H, Zaneb H and Rehman H (2011) Single or combined effects of mannan-oligosaccharides and probiotic supplements on the total oxidants, total antioxidants, enzymatic antioxidants, liver enzymes, and serum trace minerals in cyclic heat-stressed broilers. Poultry Science. 90: 2573-2577. 21. Tessari ENC, Oliveira CAF, Cardoso ALSP, Ledoux DR and Rottinghaus GR (2006) Effect of aflatoxin B1 and fumonisin B1 on body weight, antibody titres and histology of broiler chicks. British Poultry Science. 47(3): 357-364. 22. Thayer SG and Beard CW (1998) Serological procedures. A laboratory manual for the isolation and identification of avian pathogens, 4th ed., Pennsylvania, USA: American Association of Avian Pathologists. 23. Todar K (2007) Online Textbook of Bacteriology. Available at http://textbookofbacteriology.net/e.coli.html. University of Wisconsin–Madison, Department of Bacteriology. Madison, USA. 24. Vahdatpour T, Nikpiran H, Babazadeh D, Vahdatpour S and Jafargholipour MA (2011) Effects of Protexin®, Fermacto® and combination of them on blood enzymes and performance of Japanese quails (Coturnix Japonica). Annals of Biological Research. 2: 283-291. 25. Verma J, Johri TS, Swain BK and Ameena S (2004) Effect of graded levels of aflatoxin and their combination on the performance and immune response of broilers. British Poultry Science. 45(4): 512-518. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,337 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,118 |