تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,108,126 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,212,774 |
چالشها و تنگناهای توسعة پرورش قارچ خوراکی (مطالعة موردی: استان کرمانشاه) | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 7، دوره 45، شماره 3، مهر 1393، صفحه 467-482 اصل مقاله (498.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2014.53164 | ||
نویسندگان | ||
فرحناز رستمی* 1؛ محمد ادریس اله ویسی2؛ بیان ریحانی فر3 | ||
1عضو هیئت علمی گروه ترویج و توسعة روستایی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد توسعة روستایی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
3دانشجوی کارشناسی ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
چکیده | ||
شناخت ابعاد مختلف مسائل، مشکلات، چالشها و تنگناهای فعالیتهای کشاورزی از جمله پرورش قارچ خوراکی و تلاش برای برنامهریزی و سیاستگذاری در راستای حل مسائل، راهبردی مناسب برای توسعة کسبوکارهای کشاورزی است. هدف از این پژوهش کیفی، تحلیل چالشها و تنگناهای توسعة پرورش قارچ خوراکی در استان کرمانشاه است. اطلاعات مورد نیاز از طریق مشاهده و مصاحبة عمیق با پنج واحد فعال پرورش قارچ خوراکی و چهار واحد تقریباً غیرفعال و در معرض ورشکستگی و هفت نفر از کارشناسان اجرایی و آموزشی در زمینة پرورش قارچ خوراکی در سازمانهای جهاد کشاورزی، فنیوحرفهای و جهاد دانشگاهی استان جمعآوری شد. تکنیک استفادهشده در مصاحبهها استفاده از نمونهگیری هدفمند بارز و گلولة برفی بوده است. تحلیل محتوای متن مصاحبهها نشان داد چالشها و تنگناهای توسعة پرورش قارچ خوراکی در استان کرمانشاه در قالب دو طبقة انتخابی (مشکلات بخش اجرا و مشکلات بخش فعالان حوزة تولید) و هفت طبقة مفهومی (محوری) قابل گروهبندی و تحلیل است. در بخش مشکلات اجرایی، پنج محور استخراجی عبارتند از: ضعف زیرساختهای توسعهای، نارساییهای حمایتی– سیاستی دولت، مشکلات سازمانی، مشکلات چرخة تولید و مشکلات علمی– پژوهشی. در بخش مشکلات فعالان حوزة تولید نیز دو محور استخراجی شامل مشکلات تولیدکنندگان قارچ و مشکلات تولیدکنندگان کمپوست هستند. نتایج تحقیق نشان داد بیشترین مشکلات، چالشها و تنگناهای توسعة پرورش قارچ خوراکی در استان از نظر مصاحبهشوندگان عبارتند از: ضعف تجهیزاتی، حمایتنکردن اقتصادی، ناکارآمدی عملکرد بانکی، نارساییهای سیستم مدیریتی، نارساییهای آموزشی، مشکلات سالنهای تولید قارچ و مخاطرهپذیری بالای تولید. | ||
کلیدواژهها | ||
استان کرمانشاه؛ تحلیل محتوا؛ قارچ خوراکی؛ کسبوکارهای کشاورزی | ||
مراجع | ||
- APO (2003). Development of Agribusiness Enterprises: Report of the APO seminar on development of Agribusinness enterprise. Indonesia, 20- 24 Novamber, 2000, Edited by Robert Oliver. Tokyo: Asian productivity organization.
- Asadi, A., Hoseini, M., Abdollahzadeh, Gh., & Ghareghani, A. (2009). Analysis of barrier factors in grren house production (case study: Esfehan Province).Journal of Economic and development research. Vol. 40, No.1, pp 95-105, (In Farsi).
- Berelson, B. (1992). Contant Analysis in Communication Research. New York.
- Carson, D., Gilmore, A., & Rocks, S. (2004). SME marketing networking: a strategic approach. Strategic Change. Vol. 13, No.7, pp. 369 – 382.
- Chang, S.T., & Miles, P.G. (1991). Recent trend in world production of cultivated edible mushroom. The mushroom Journal, 503, 15-18.
- Clark, J. (2009). Entrepreneurship and diversification on English farm: identifying business enterprise characteristics and change processes. Entrepreneurship and regional Development: An International journal. Vol. 21, No.2, pp. 213 – 236.
- Cuervo, A. (2005). Individual and environmental determinants of entrepreneurship. International Entrepreneurship and Management Journal. Vol. 1, No.3, pp. 293 – 311.
- Ehret, D. L., Jolliffe, P. A., & Molnar, J. M. (1989). lighting for greenhouse vegetable production an overview. Canadian, Journal of Plant Science. Vol. 69, No.4, pp. 1309 – 1326.
- Epstein, D., & Tillack, P. (2002). Classification of agricultural enterprises by their financial standing. Applied Economics Letters. Vol. 9, No.6, pp. 397 – 406.
- FAO, (2006). The State of Food Insecurity in the World. FAO, Rome, Italy.
- Ferchak, J.D., & Croucher, J. (1993). Prospect and problem in commercialization of small-scale mushroom production in south and Southeast Asia. Appropriate Technology International Journal, Washington, D.C., USA.
- GAO (1996). Content Analysis: A Methodology for Structuring and Analyzing Written Material, U.S.General Accounting Office. Program Evaluation and Methodology Division.
- Hinds, M. C. (1993). A Strike Agitates Mushroom Country. New York Times 142 (49,340), 26 (May23).
- Livingstone, I. (2000). Agriculture small enterprise development and poverty eradication in Vietnam, Journal of the Asia Pacific Economy. Vol. 5, No.3, pp. 173 – 189.
- McIntyer, R.J. (1998). the small enterprise and Agricultural initiatives in Bulgaria: institutional invention without reform. Europe – Asia Studies. Vol. 40, No.4, pp. 602 – 615.
- Mirris, C. (2009). Structure, management and performance characteristics of specialized dairy farm business in the United States, Economic Research Service/USDA.
- Moradnejadi, H., Shabanali fami, H., Iravani, H., Hoseini, M., & Kafi, M. (2007). Analysis of enterepreneurshiph development barriers in greenhouse units in Iran. Journal of Agricultural science, Vol. 38, No.2, pp. 175 – 184, (In Farsi).
- Nainggolan, K. (2003). Policies and Programs for promoting the development of agribusiness enterprises, In Development of Agribusiness Enterprises, Report of the APO Seminar on Development of Agribusiness Enterprise, Indonesia, 20 -24 November 2000.
- Noorbakhsh, M.R. (2007). News network food industry in Iran, branch of fruth and vegetable, 12th of October, (In Farsi).
- Raheb, J. (2006). News network of food industry in Iran, congress and seminars, 24th of Aban, 2006, (In Farsi).
- Saleh, A., Saeedi, A., & Yazdani, S. (2008). Factors affecting the profitability of the ¬ mushroom production units (case study: Tehran province). Journal of Pajouhesh & Sazandegi, No. 80, pp 53- 61.
- Sarris, A. H. (2006). Guidelines for monitoring the impact of structural adjustment programmes on the agricultural sector. CAB Abstracts. http: //www. Cababstractsplus. Org/abstracts/Abstract. aspx?AcNo =19916710512
- Sharifzadeh, A., Mahboobi, M., & Arabion, A. (2009). determine of development Agricultural business components in Golestan Province. Journal of Enterepreneurship development, Vol. 1, No. 4, pp 85- 112, (In Farsi).
- Soubbotina, T. P. (2004). Beyond Economic Growth; An Introduction to sustainable Development, Washington, D.C., The World Bank.
- Statistical report, desighn and program office in Agricultural Jihad organization Kermanshah province, (2012).
- Strauss, A., & Corbin, J. (1998). Basics of Qualitative Research; Grounded Theory Procedures and Techniques (2nd ed.), Thousand Oaks, CA: Sage.
- USAID (United States Agency for International Development) Global Development Alliance. (2004). Tools for Alliance Builders. Washington, D.C.: USAID.
- Walsh, J.A. (1991). a regional analysis of enterprise substitution in Irish agriculture in the context of a changing common agricultural policy. Irish Geography.Vol.24, No. 1, pp. 10- 23. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,267 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,108 |