تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,886 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,632 |
تأثیر اسید هیومیک و کود فسفر بر عملکرد دانه و گل، رنگدانههای فتوسنتزی و مقادیر عناصر معدنی در گیاه چای ترش (Hisbiscus sabdariffa L.) | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 3، دوره 45، شماره 2، تیر 1393، صفحه 191-199 اصل مقاله (180.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2014.51898 | ||
نویسندگان | ||
مصطفی حیدری* 1؛ سمانه خلیلی2 | ||
1دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات – دانشکدۀ کشاورزی- دانشگاه شاهرود | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت (آگرواکولوژی)- دانشگاه زابل | ||
چکیده | ||
این آزمایش بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1391 در دانشگاه زابل اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کود فسفر در سه سطح 0، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار بهعنوان عامل اول، و چهار سطح محلولپاشی اسید هیومیک 0، 750، 1500، 2250 گرم اسید هیومیک در هزار لیتر آب بهعنوان عامل دوم بودند. نتایج نشان داد تیمار فسفر تأثیر معناداری بر عملکرد دانه، گل و اجزای عملکرد دانه شامل عملکرد بیولوژیکی، تعداد شاخۀ فرعی، تعداد کپسول در بوته، وزن بذر در تکبوته و وزن هزاردانه داشت و سبب افزایش آنها شد. بیشترین عملکرد دانه بهمقدار 61/0 تن در هکتار و عملکرد گل بهمقدار 63/0 تن در هکتار از سطح کودی 100 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد. تیمار فسفر بهصورت معناداری سبب افزایش رنگدانههای فتوسنتزی، قند محلول برگ و غلظت فسفر دانه شد. اسید هیومیک با بهبود اجزای عملکرد دانه سبب افزایش عملکرد گل و دانه شد. اثر متقابل کود فسفر و اسید هیومیک بهجز عملکرد بیولوژیکی تأثیر معناداری بر تمامی اجزای عملکرد دانه و مقدار قند محلول برگ داشت. بیشترین تعداد شاخۀ فرعی در بوته، تعداد کپسول در بوته و وزن هزاردانه از تیمار100 کیلوگرم در هکتار فسفر و 1500 گرم اسید هیومیک در هزار لیتر آب بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید هیومیک؛ خصوصیات کیفی؛ چای ترش؛ عملکرد کمی؛ فسفر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,848 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,577 |