تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,150 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,456 |
اثر منبع کربوهیدرات قابل حل در شویندۀ خنثی و دانۀ کلزای برشتهشده بر عملکرد برههای نر پرواری تغذیهشده با جیره های با کنسانترۀ بالا | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 9، دوره 45، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 69-79 اصل مقاله (226.06 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2014.51751 | ||
نویسندگان | ||
صادق اسدالهی* 1؛ محسن ساری2؛ نعیم عرفانی مجد3؛ مرتضی چاجی2؛ مرتضی مموئی4 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیه، گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
3استاد دانشکدۀ دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
4دانشیارگروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیرات جایگزینی بخشی از نشاستۀ جو با الیاف قابل حل تفالۀ چغندر، با یا بدون دانۀ کلزای برشته بر عملکرد برههای نر پرواری، از24 رأس برۀ نر نژاد عربی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چینش فاکتوریل 2×2 بهمدت 84 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: نشاستۀ جو با الیاف قابل حل تفالۀ چغندر با یا بدون دانۀ کلزای برشته. تیمارها تأثیر معنیداری بر مادۀ خشک مصرفی، ضریب تبدیل، قابلیت هضم پروتئین، و مادۀ آلی نداشتند (05/0p >). جیرههای با نشاستۀ بالا در مقایسه با جیرههای حاوی الیاف قابل حل، سبب کاهش در قابلیت هضم مادۀ خشک، مادۀ آلی، ADF، و NDF گردیدهاند (01/0p<). افزودن دانۀ کلزای برشته، کاهش قابلیت هضمADF ، و NDF را در پی داشت (01/0p <). اثر متقابل منبع کربوهیدرات با دانۀ کلزای برشته در ارتباط با افزایش وزن و pH شکمبه معنیدار بود (01/0p<) و افزودن دانۀ کلزای برشته به جیره با نشاستۀ بالا سبب افزایش شایان توجه این دو فراسنجه در مقایسه با جیرههای حاوی الیاف قابل حل شد. در کل نتایج نشان داد که جایگزینی بخشی از نشاسته با الیاف قابل حل و نیز افزودن دانۀ کلزای برشته به این جیرهها تأثیر مطلوبی بر افزایش وزن، قابلیت هضم مواد مغذی، و pH شکمبه داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
برۀ پرواری؛ دانۀ کلزای برشته؛ عملکرد؛ کربوهیدرات قابل حل در شویندۀ خنثی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,946 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,341 |