تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,703 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,408 |
اثر مکمل کروم متیونین بر شاخصههای هماتولوژی و پارامترهای کیفی گوشت بزغاله | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 16، دوره 69، شماره 3، مهر 1393، صفحه 291-299 اصل مقاله (244.6 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2014.51740 | ||
نویسندگان | ||
علی امامی1؛ مهدی گنج خانلو* 2؛ ابوالفضل زالی2؛ امیر اکبری افجانی3؛ منوچهر امینی4 | ||
1گروه تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، بیرجند–ایران | ||
2گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج–ایران | ||
3گروه تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، زنجان–ایران | ||
4دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران،تهران–ایران | ||
چکیده | ||
تحقیقات گذشته نشان داده که عنصرکروم برای رشد و سنتز پروتئین ضروری است. هدف: بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل کروم متیونین بر عملکرد تولید، کیفیت گوشت و شاخصههای هماتولوژی بزغاله. روش کار: 32 رأCس بزغاله نر نژاد مهابادی4 تا 5 ماهه و با میانگین وزن اولیه kg 2±22، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار(سطوح مختلف مکمل کرومیم متیونین) مورد استفاده قرار گرفتند. بزغالهها با 4 سطح مکمل کروم شامل: صفر (تیمار شاهد)، ((ugCr/kgDM 500، 1000 و 1500 از مکمل کروم کلیت شده با متیونین به صورت انفرادی و به مدت 100 روز تغذیه شدند. بزغالهها هر 21 روز وزن کشی شده و در روز 75 آزمایش به منظور تعیین پارامترهای هماتولوژی خون گیری به عمل آمد. در انتهای آزمایش بزغالهها کشتار و خصوصیات کیفی گوشت عضله راسته با اندازه گیری رنگ، نیروی برش، ترکیب شیمیایی، نگهداری آب و pH مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: میانگین ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه تحت تأثیر مکمل کروم قرار نگرفت(05/0>p)، در حالی که سطح ((ug/kgDM1500 کروم بـاعـث بهبود ضریب تبدیل شد(05/0<p.) مکمل کروم باعث افزایش تعداد گلبولهای سفید خون شد(05/0<p)، اما اثری بر دیگر پارامترهای همـاتـولـوژی خـون نـداشـت (05/0>p.) مکمل کروم تأثیر معنیداری بر محتوی خاکستر، رطوبت، چربی، اُفت حاصل از پخت، تولید شیرابه و همچنینpH عضله راسته نداشت (05/0>p.) اگرچه مکمل کروم باعث افزایش شاخصهای رنگ و محتوی پروتئین عضله راسته شد (05/0<p.) میزان نیروی برش عضله راسته به طور نسبی تحت تأثیرمکمل کروم کاهش یافت (1/0p<.) نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان میدهد که استفاده از مکمل کروم متیونین در جیره غذایی بزغاله میتواند باعث بهبود عملکرد، کیفیت گوشت و افزایش تعداد گلبولهای سفید خون شود. | ||
کلیدواژهها | ||
کروم متیونین؛ ضریب تبدیل غذایی؛ هماتولوژی؛ بزغاله مهابادی؛ کیفیت گوشت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,383 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,086 |