تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,257 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,092 |
مقایسه بهکارگیری روشهای کنترل زراعی، بیولوژیکی و شیمیایی آفات، بیماریها و علفهای هرز برنج (با تحلیل ویژگیهای اقتصادی و زراعی شالیکاران استان مازندران) | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
مقاله 2، دوره 2، شماره 2، بهمن 1392، صفحه 81-95 اصل مقاله (403.45 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2014.51476 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه رزاقی* 1؛ احمد رضوانفر2؛ حسین شعبانعلی فمی2؛ ابوطالب حسین پور3 | ||
1دانشجوی دکتری دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
2استاد دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
3استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران | ||
چکیده | ||
هدف این پژوهش، بررسی مقایسة بهکارگیری روشهای کنترل زراعی، بیولوژیکی و شیمیایی آفات، بیماریها و علفهای هرز برنج در میان شالیکاران شهرستان ساری بود. نمونهگیری به روش طبقهای تصادفی با انتساب متناسب انجام و حجم نمونه براساس فرمول کوکران به تعداد 260 نفر تعیین شد. ابزار پژوهش پرسشنامهای بود که روایی (صوری و محتوایی) آن براساس نظر جمعی از کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان ساری و اعضای هیأت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران، و پایایی پرسشنامه با استفاده از محاسبة آلفای کرونباخ (بالاتر از 7/0) تأیید شد. مطابق یافتههای تحقیق میزان آشنایی با روشهای کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز در 5/53 درصد از شالیکاران به نسبت بالاست. شالیکاران برای کنترل آفات بیش از همه، روشهای زراعی و روشهای شیمیایی را بهکار میگیرند، در مقابل اقدامات کنترل بیولوژیکی از لحاظ بهکارگیری در مزارع برنج اولویتهای پایینی کسب کردند. شالیکاران برای کنترل بیماریهای برنج بیش از همه، روشهای زراعی و شیمیایی را بهکار میگیرند و در مقابل فعالیتهای بیولوژیکی برای این منظور بهکار گرفته نمیشود. برای کنترل علفهای هرز برنج بیش از همه، روشهای زراعی و شیمیایی را شالیکاران بهکار میگیرند و در مقابل فعالیتهای بیولوژیکی، از لحاظ بهکارگیری در مزارع برنج، اولویتهای پایین را به خود اختصاص دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
شالیکاران؛ عامل اقتصادی؛ عامل زراعی؛ کنترل شیمیایی؛ کنترل غیرشیمیایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,023 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,464 |