تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,090 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,314 |
تأثیر بستهبندی با اتمسفر تعدیلیافته در طول دورة انبار بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی هلوی رقمزعفرانی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 4، دوره 44، شماره 4، دی 1392، صفحه 401-413 اصل مقاله (307.48 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2013.50364 | ||
نویسندگان | ||
شهرام بهروزی1؛ یونس مستوفی* 2؛ ذبیح اله زمانی2؛ اسحاق رنجبر3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
هلوی رقم زعفرانی یکی از میوههای مهم بومی ایران است. این میوه بسیار فسادپذیر است و ماندگاری کمی دارد. در پژوهش حاضر تأثیر بستهبندی در اتمسفر تعدیلیافته با سه ترکیب گازی ( O22درصد + CO2 10درصد و O22درصد + CO2 5درصد و Air) و دو نوع پوشش پلاستیکی (پلیاتیلن با دانسیتة کم و پلیپروپیلن) بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و انبارمانی هلوی رقمزعفرانی در طول 9 هفته انبار مطالعه شد. میوهها بعد از بستهبندی در سردخانه در دمای 1 درجة سانتیگراد با رطوبت نسبی 90درصد نگهداری شدند. هر هفته میوههای بستهبندیشده از انبار خارج شدند و به دنبال 24 ساعت نگهداری در دمای اتاق، از نظر فاکتورهای مختلف کیفی از قبیل کاهش وزن، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث، اتیلن تولیدشده و شاخص TSS/TA میوة اندازهگیریشده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در طول انبارداری سفتی، TA و ویتامین ث کاهش و بقیة فاکتورها افزایش یافتند. پوشش پلیاتیلن pH، TA و ویتامین ث را بهتر از پوشش پلیپروپیلن حفظ کرد. در حفظ سفتی میوه و TSS پوشش پلیپروپیلن بهتر بود. ترکیب گازی (O22درصد + CO2 10درصد) در حفظ سفتی، pH، TA و شاخص TSS/TA بهتر از (O22درصد + CO2 5درصد) بود و بین ترکیبات گازی از نظر محتوای ویتامین ث اختلاف معنادار وجود نداشت. تولید اتیلن در ترکیب گازی (O22درصد +CO2 10درصد) کمتر از سایر تیمارها بود. درمجموع پوشش پلیاتیلن با ترکیب گازی (O22درصد +CO2 10درصد) سبب حفظ بهتر فاکتورهای کیفی pH، TA، ویتامین ث و شاخص TSS/TA میوة هلوی رقمزعفرانی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش پلاستیکی؛ کیفیت؛ عمر انبارمانی؛ ویتامین ث | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,944 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,263 |