تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,951 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,041 |
مقایسه اثر آستاگزانتین و جلبک دونالیلا سالینا (Dunaliella salina ) بر میزان کاروتنوئید پوست، پراکسیداسیون لیپیدها و رنگ ماهی سورم (Heros serverus) | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 13، دوره 69، شماره 1، فروردین 1393، صفحه 95-102 اصل مقاله (1.17 M) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2014.36717 | ||
نویسندگان | ||
مجتبی علیشاهی* 1؛ مسعود کرمی فر2؛ مهرزاد مصباح1؛ مهدی زارعی3 | ||
1گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز–ایران | ||
2دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز–ایران | ||
3گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز–ایران | ||
چکیده | ||
زمینـه مطالعه: محققین از دیرباز به دنبال جایگزینهای مناسبی برای رنگ دانههای صناعی مانند آستاگزانتین بودهاند. هدف: لذا در این تحقیق اثر تجویز خوراکی آستاگزانتین و جلبک دونالیلا سالینا بر میزان بتاکاروتن پوست، رنگ پوست و بالهها و میزان پراکسیداسیون لیپیدهای عضله ماهی سورم (H.serverus) مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: به این منظور تعداد 135 قطعه ماهی با وزن ( g 5/0± 27) به 3 تیمار در 3 تکرار تقسیم شدند: تیمار اول با غذای معمولی (1)G و دو تیمار دیگر به ترتیب با mg/kg 200 جلبک دونالیلا )2(G و mg/kg200 آستاگزانتین )3(G تغذیه شدند. بعد از 6 هفته تغذیه از ماهیهای هر تیمار عکس دیجیتال، نمونه پوست و عضله تهیه گردید. میزان بتاکاروتن پوست و (مالوندیآلدئید) MDA عضله و نیز شاخصهای رنگ Hue, b*,a*,L*( و )Chroma بین تیمارها مقایسه گردیدند. نتایج: میزان بتاکاروتن در تیمارهای 3Gو 2G نسبت به 1G افزایش معنیداری را نشان داد (05/0.)p< میزان پراکسیداسیون لیپیدی در تیمار 2G و 3G کاهش معنیداری نسبت به تمیار شاهد نشان داد (05/0)p<. در ناحیه تنه اگرچه بعضی از شاخصهای رنگ بهبود یافت ولی تفاوت معنیداری در بین تیمارها مشاهده نشد (05/0.)p> در ناحیه بالهها شاخصهای a* و Hue در تیمارهای 2G و 3G به ترتیب افزایش و کاهش معنیداری نسبت به تیمار 1G داشتند (05/0.)p< شاخص b* در تیمارهای 2G و 3G کاهش معنی داری نسبت به تیمار 1G را نشان داد (05/0.)p< شاخص Chroma در تیمار 3G افزایش معنیداری نسبت به دو تیمار دیگر نشان داد (05/0.)p< شاخص L* در بین تیمارها تفاوت معنیداری را نشان نداد (05/0)p>. نتیجهگیرینهایی: طبق نتایج اگرچه تأثیر آستاگزانتین بر میزان بتاکاروتن و رنگ پوست بیشتر از جلبک دونالیلا میباشد، ولی با توجه به قیمت مناسبتر، در دسترس بودن و امکان تولید وسیع، از این جلبک میتوان به عنوان یک جایگزین مناسب برای آستاگزانتین استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
آستاگزانتین؛ بتا کاروتن؛ جلبک دونالیلا سالینا؛ ماهی سورم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,280 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,776 |