تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,213 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,583 |
بررسی اثر دما و pH در فعالیت آنزیم لیپاز استخراجشده از بخش قدامی رودة ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 2، دوره 66، شماره 4، اسفند 1392، صفحه 389-397 اصل مقاله (789.53 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2014.36433 | ||
نویسندگان | ||
نرگس انوشه1؛ سید ولی حسینی* 1؛ رسول مدنی2؛ عباس زمانی3؛ فریبا گلچینفر2 | ||
1گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2بخش بیوتکنولوژی مؤسسة تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، کرج، ایران | ||
3گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
چکیده | ||
آبزیان یکی از منابع مهم در تولید آنزیمهای گوارشی از جمله لیپازها هستند. در این پژوهش، تأثیر دما و pH در فعالیت آنزیم لیپاز تخلیصشده از بخش قدامیِ رودة ماهی قزلآلای رنگینکمان بررسی شد. برای تخلیص، از سولفات آمونیوم در راسبسازی و از اولترافیلتراسیون به منظور تغلیظ نمونه استفاده شد. فعالیت آنزیم به کمک سوبسترای نیتروفنیل پالمیتات در دماها و pHهای مختلف بررسی شد تا بهترین دما و pH برای فعالیت آنزیم و پایداری آن مشخص شود. نتایج نشان داد که دما و pH بهینه برای فعالیت آنزیم لیپاز استخراجشده از بخش قدامی رودة ماهی قزلآلای رنگینکمان به ترتیب 40 درجة سانتیگراد و 8 است. پایداری دما و pH فعالیت آنزیم لیپاز مذکور به ترتیب در 4-40 درجة سانتیگراد و 6-8 نشان داده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پایداری دمایی؛ فعالیت آنزیم؛ قزلآلای رنگینکمان؛ لیپاز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,496 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,064 |