تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,343 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,432 |
کاربرد روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی در اندازهگیری میزان جذب منتول از دوغ به بطریهای پلیاتیلن ترفتالات | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 44، شماره 1، اردیبهشت 1392، صفحه 77-85 اصل مقاله (388.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2013.36166 | ||
نویسندگان | ||
مهدی فرهودی1؛ زهرا امام جمعه* 2؛ محمدرضا احسانی2؛ عبدالرسول ارومیه ای3 | ||
1دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشیار پژوهشکدۀ پلیمر و پتروشیمی ایران | ||
چکیده | ||
یکی از واکنشهایی که بین مادۀ غذایی و مادۀ بستهبندی در تماس با هم صورت میگیرد جذب ترکیبات عطروطعمی از مادۀ غذایی به بستهبندی است. اهمیت مطالعۀ این واکنشها از این نظر است که جذب ترکیبات عطروطعمی به مادۀ بستهبندی سبب کاهش شدت عطر و طعم محصول و همچنین تغییر در خواص مرزی/مکانیکی بطریها میشود، که در نهایت به کاهش کیفیت محصول میانجامند. جذب منتول (عامل طعم نعناع) از دوغ به بطری PET در سه وضعیت دمایی 4، 25، و 45 درجۀ سلسیوس بررسی شد. در این تحقیق برای استخراج منتول از بطریها روش استخراج با حلال بهکار برده شد و از روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی نیز برای پیشتغلیظ محلول استخراجی قبل از آنالیز دستگاهی استفاده شد. اندازهگیری کمّی منتول با روش کروماتوگرافی گازی مجهز به دتکتور FID صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان جذب منتول تابعی از دما و زمان نگهداری است، بهاین ترتیب که میزان جذب منتول با گذشت زمان و افزایش دما افزایش یافت. مدل ریاضی بهکارگرفتهشده در پژوهش حاضر، رفتار فیکی را در نفوذ منتول بهداخل بطریهای پلیاتیلن ترفتالات نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلیاتیلن ترفتالات؛ جذب؛ دوغ؛ ریزاستخراج مایعـمایعپخشی؛ منتول | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,375 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,191 |