تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,316 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,407 |
تعیین برخی خصوصیات فیزیکی میوه توتفرنگی (رقم سلوا) | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 1، دوره 44، شماره 1، اردیبهشت 1392، صفحه 1-8 اصل مقاله (520.13 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2013.36158 | ||
نویسندگان | ||
سعید علی عسگریان نجف آبادی* 1؛ حمیدرضا قاسم زاده2؛ جعفر حاجی لو3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2استاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
3استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
در تحقیق حاضر خصوصیات فیزیکی، تغذیهای، و رنگی توتفرنگی (Fragaria x ananassa) رقم سلوا مطالعه شده است. مقادیر جرم، قطر، طول، قطر متوسط هندسی، و کرویت در محتوای رطوبتی 07/91 درصد (محتوای رطوبتی اولیه) بهترتیب برابر 885/11 گرم، 26/ 28 میلیمتر، 70/29 میلیمتر، 59/28 میلیمتر و 971/0 بهدست آمد. مقادیر حجم، دانسیتۀ حقیقی، دانسیتۀ ظاهری، تخلخل، سطح تصویر و سفتی میوه در محتوای رطوبتی مشابه بهترتیب برابر 33/12 سانتیمتر مکعب، 880/1068 کیلوگرم بر متر مکعب، 330/474 کیلوگرم بر متر مکعب، 11/51 درصد، 61/8 سانتیمتر مربع و 63/3 نیوتن تعیین شدند. مقادیر ضریب اصطکاک استاتیک میوۀ توتفرنگی روی سطوح فولاد، آهن گالوانیزه، تخته چندلا، و لاستیک بهترتیب برابر 415/0، 439/0، 473/0 و 575/0 اندازهگیری شد. تجزیۀ واریانس ضرایب اصطکاک استاتیک وجود اختلاف معنیدار بین سطوح از جنسهای گوناگون را نشان داد و فقط ضریب اصطکاک روی سطوح فولاد و آهن گالوانیزه فاقد اختلاف معنیدار بود. میزان پارامترهای رنگی L*، a*، b* و شدت رنگ بهترتیب برابر 3/24، 4/30، 5/30 و 06/43 بهدست آمد. مقادیر pH، مادۀ جامد محلول (TSS)، اسیدیته، ویتامین C، مادۀ خشک، و خاکستر توتفرنگی بهترتیب برابر 6/3، 7 درصد، 8/3 درصد، 13/64 (g100/(mg، 90/8 (g100/(mg و 787/0 (g100/(mg محاسبه شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته؛ توتفرنگی؛ سفتی؛ شدت رنگ؛ ضریب اصطکاک ایستایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,131 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,477 |