تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,391 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,480 |
بررسی اثر سطوح روغن ماهی و نسبت یونجه خشک به ذرت سیلو شده بر عملکرد گوساله های نر پرواری هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 44، شماره 3، آذر 1392، صفحه 217-223 اصل مقاله (177.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.36149 | ||
نویسندگان | ||
حسین ذکریا پور1؛ مهدی گنج خانلو* 2؛ ابوالفضل زالی1؛ امیر اکبری افنجانی1 | ||
1پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2پردیس کشاورزی- دکتری تغذیه دام | ||
چکیده | ||
در این مطالعه به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف روغن ماهی و نسبت یونجه و ذرت سیلو شده بر عملکرد پروار و ترکیب لاشه،از 36 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن اولیه 61± 345 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل 3×2 (0، 5/1 و 3 درصد روغن ماهی و دو سطح 10 و 20 درصد یونجه خشک) به مدت 90 روز استفاده شد. گوساله¬ها جیره کاملا مخلوط حاوی 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره مصرف کردند. افزایش وزن به صورت ماهیانه ثبت می¬شد و خوراک مصرفی نیز به صورت روزانه اندازه¬گیری شد. گوساله¬¬ها در آخر دوره کشتار و وزن اجزای لاشه تعیین شد. داده¬ها با استفاده از نرم¬افزار آماری SAS و رویه GLM برای داده¬های تکرار نشده و MIXED برای داده¬های تکرار شده آنالیز شد. در بین تیمارها تفاوت معنی¬داری از لحاظ افزایش وزن روزانه، مصرف ماده خشک، ضریب تبدیل غذایی ، تحت تاثیر اثر متقابل روغن ماهی و نسبت علوفه وجود نداشت. سطح بالای روغن ماهی، صرف نظر از نسبت یونجه در جیره باعث کاهش مصرف خوراک شد(01/0 P | ||
کلیدواژهها | ||
گوساله هلشتاین؛ روغن ماهی؛ علوفه یونجه؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,881 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,521 |