تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,079 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,673 |
ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست درختان راش، ممرز، و صنوبر | ||
نشریه جنگل و فرآورده های چوب | ||
مقاله 9، دوره 66، شماره 3، مهر 1392، صفحه 339-349 اصل مقاله (224.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfwp.2013.36118 | ||
نویسندگان | ||
رویا فضلی1؛ نور الدین نظرنژاد* 2؛ محمدعلی ابراهیم زاده3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع خمیر و کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2استادیار گروه صنایع چوب و کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
3دانشیار گروه شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی ساری | ||
چکیده | ||
هدف این مطالعه، بررسی میزان فنول و فلاونوئید تام و بررسی اثر آنتیاکسیدانی پوست درختان راش، ممرز، و صنوبر است. راش و ممرز از گونههای جنگلی شمال ایران، و صنوبر از گونههای دستکاشت است، ولی برخلاف فراوانی این درختان، اطلاعات بسیار کمی در مورد ترکیبات شیمیایی پوست آنها و کاربردشان ارائه شده است. ترکیبات آنتیاکسیدانی که از شیوع بیماریهای مزمن و تخریب بسیاری از مواد غذایی جلوگیری میکنند، از پوست این گیاهان نیز قابل استخراج است. بدینسبب، عصارۀ استخراجشده از گیاهان، که باعث کاهش شیوع بیماریهای مزمن میشود، در صنایع دارویی بسیار اهمیت دارد. پس از تهیة پوست این درختان، عصارههای استنی به روش سوکسوله استخراج شدند. ابتدا میزان فنول و فلاونوئید عصارهها اندازهگیری و سپس برای ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی عصارههای استخراجشده، از دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل و قدرت احیاکنندگی، استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان فنول و فلاونوئید در پوست درخت ممرز بیشترین، و در راش کمترین مقدار بوده است. نتایج آزمون بهداماندازی رادیکالهای آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل نشان داد که غلظت مهار 50 درصد در عصارة استنی پوست درختان راش، ممرز، و صنوبر بهترتیب 07/63، 17/33، و 3/86 میکروگرم بر میلیلیتر بوده است. همچنین عصارة راش قدرت احیاکنندگی بیشتری در مقایسه با سایر گونهها داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
راش؛ صنوبر؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ فنول تام؛ ممرز | ||
مراجع | ||
[1]. Kumaran, A., and Karunakaran, R.J. (2006). Antioxidant and free radical scavenging activity of an aqueous extract of Coleus aromaticus. Food Chemistry, 97: 109-114.
[2]. Yen, G.C., and Duh, P.D. (1995). Antioxidant activity of methanolic extracts of Peanut hulsfrom various cultivars. Journal of the American Oil Chemist Society, 72: 1065-1067.
[3]. Ito, N., Fukushima, S., Hagiwara, A., Shibata, M., and Ogiso, T. (1983). Carcinogenicity of butylated hydroxyanisole in F344 rats. Journalof the National Cancer Institute, 70: 343-7.
[4]. Rice Evans, C. (2004). Flavonoids and isoflavones (absorption, metabolism and bioactivity). Free Radical Biology and Medicine, 36: 827-8.
[5]. Torkaman, J., and Seyam, S.H. (2009). Measurment of tannin in tree barks of Oak, Beech, Alder, Hornbeam and Black walnut. Journal of Medicinal Plant, 8(29): 58-63.
[6]. Vazquez, G., Santos, J., Freire, M.S., Antorrena, G., and Gonzalez, J. (2012). Extraction of antioxidants from eucalyptus bark. Wood Science Technology, 46: 443-457.
[7]. Niokhor Diouf, P., and Stevanovic, Tatjana. (2009) Antioxidant properties and polyphenol contents of trembling aspen bark extracts. Cloutier Alain, 43: 457-470.
[8]. Motavaslian, M. (1998). Measurement of Oak seed as medicine and nutrient. PhD thesis, Faculty of pharmacy, University of Tehran, 112 pp.
[9]. Arabshahi, D.S., and Urooj, A. (2007). Antioxidant properties of various solvent extracts of mulberry leaves. Food Chemistry, 102: 1233-1240.
[10]. Velioglu, Y.S., and Mazza, G. (1991). Characterization of flavonoids in petals of rosa damascene by HPLC and spectral analysis. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 39: 463-467.
[11]. Hasler, A. (1992). Botanical, analytical and pharmacological aspect of Ginkgo biloba. Schweiz Apoth, 128(12): 341-347.
[12]. Singh, S., Shimada, K., and Singh, R.b. (2002). In vitro methods of assay of antioxidants (an overview). Food Reviews International, 24: 392-415.
[13]. Jeong, J., Chang, C., Chen, Z., and Park, T. (2007). Systematic aspects of foliar flavonoids in Subsect-Carpinus (Carpinus, Betulaceae). Biochemical Systematics and Ecology, 35 (9): 606-613.
[14]. Albert, L., Hofmann, T., I.Nemeth, Zs., Retfalvi, T.J., Koloszar, Sz., and Csepregi, I. (2005). Radial Variation of total phenol content in beech (Fagus Sylvatica L.) wood with and without red heartwood. European Journal of wood and wood products, 61(3): 227-230.
[15]. Jerez, M., Pinelo, M., Sineiro, J., and Jose, M. (2006). Influence of extraction conditions on phenolic yields from pine bark (assessment of procyanidins polymerization degree by thiolysis). Food chemistry, 94 (3): 406-414.
[16]. Rakic, S., Petrovic, S., Kukic, J., Jadranin, M., Tesevic, V., Povrenovic, D., and Siler Marinkovic, S. (2007). Influence of thermal treatment on phenolic compouds and antioxidant properties of oak acorns from Serbia. Food Chemistry, 104: 830-834.
[17]. Kumar Gupta, A., and Neelam, M. (2006). Hepatoprotective activity of aqueous ethanolic extract of chamomile capitula in paracetamol intoxicated albino rats. American Journal of Pharmacology and Toxicology, 1(1): 17-20.
[18]. Ordone, A.A.L., Gomez, J.D., Vattuone, M.A. (2008). Antioxidant activities of Sechium edule swartz extracts. Food Chemistry, 97: 452-458.
[19]. Chang, Y.L., Kim, D.O., Lee, K.W., Lee, H.J., Lee, C.Y. (2002). Vitamin C equivalent anti oxidant capacity (VCEAC) of phenolic phytochemicals. Journal of Agricultural and food chemistry, 50(13):3713-3717.
[20]. Chung, Y.C., Chien, C.T., Teng, K.Y., and Chou, S.T. (2006). Antioxidative and mutagenic properties of Zanthoxylum ailanthoides Sieb & zucc. Food Chemistry, 97: 418-425.
[21]. Kartal, N., Sokmen, M., Tepe, B., Daferera, D., Polissiou, M., and Sokmen, A. (2007). Investigation of the antioxidant properties of Ferula orientalisL. using a suitable extraction procedure. Food Chemistry, 100(2): 584-589.
[22]. Hinneburg, I., Damien Dorman, H.J., and Hiltunen, R. (2006). Antioxidant activities of selected culinary herbs and spices. Food Chemistry, 97: 122-129.
[23]. Ebrahimzadeh, M.A., Hosseinimehr, S.J., Hamidinia, A., and Jafari, M. (2008). Antioxidant and free radical scavenging activity of Feijoa sallowianafruits peel and leaves. Pharmacologyonline, 1: 7-14.
[24]. Ebrahimzadeh, M.A., Pourmorad, F., and Hafezi, S. (2008). Antioxidant activities of Iranian corn silk. Turkish Journal of Biology, 32: 43-49.
[25]. Nabavi, S.M., Ebrahimzadeh, M.A., Nabavi, S.F., Hamidinia, A., and Bekhradnia, A.R. (2008). Determination of antioxidant activity, phenol and flavonoids content of parrotia persica Mey. Pharmacologyonline, 2: 560-567.
[26]. Yen, G.C. and Chen, H.Y. (1995). Antioxidant activity of various tea extracts in relation to their antimutagenicity. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 43(1):27–32.
[27]. Van Acker, S.A.B.E., Van Den Berg, D.J., Tromp, M.N.J.L., Griffioen, D.H., Van Bennekom, W.P., and Van der Vijgh, W.J.F. (1996). Structural aspects of antioxidant activity of flavanoids. Free Radical Biology and Medicine, 20(3): 331-342.
[28]. Hertog, M.L.G., Feskens, E.J.M., Hollman, P.H.C., Katan, M.B., and Kromhout, D. (1993). Dietary antioxidants flavonoids and the risk of coronary heart disease (the zutphen elderly study). Lancet, 342: 1007–1011.
[29]. Brand Williams, W., Cuvelier, M., and Berset, C. (1995). Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. Lebensmittel Wissenschaft und Technologie, 28: 25-30.
[30]. Lee, S.E., Hwang, H.J., Ha, J.S., Jeong, H.S. and Kim, J.H. (2003). Screening of medicinal plant extracts for antioxidant activity. Life Sciences, 73: 167–179.
[31]. Singh, S., and Singh, R.P. (2008(. In Vitro Methods of Assay of Antioxidants (an overview). Food Reviews International, 24: 392-415.
[32]. Sanchez Moreno, C., Larrauri, J.A., and Saura Calixto, F. (1999). Free radical scavenging capacity and inhibition of lipid oxidation of wines, grape juices and related polyphenolic constituents. Food Research International, 32:407–412.
[33]. Benzie, I.F.F., Wai, Y., and Strain, J.J. (1999). Antioxidant (reducing) efficiency of ascorbate in plasma is not affected by concentration. Journal of Nutritional Biochemistry, 10: 146–50.
[34]. Soares, A.A., Souza, C.G.M, Daniel, F.M., Ferrari, G.P., Costa, S.M.G., and Peralta, R.M. (2009). Antioxidant activity and total phenolic content of Agaricus brasiliensis in two stages of maturity. Food Chemistry, 112: 775-781.
[35]. Huang, D., Ou, B., and Prior, R.L. (200). The chemistry behind antioxidant capacity assays. Journal of Agricultur and Food Chemistry, 53: 1841.
[36]. Arabshahi, D.S. (2006). Studies on selected plant extracts with reference to their nutritional and pharmacological characteristics. PhD thesis, University of Mysore, Department of studies in Food Science and Nutrition, 121pp.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,558 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 19,400 |