تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,519 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,494 |
مقایسه نسبت اسیدهای چرب اٌمگا–6 و اٌمگا–3 در شیر گاوهای دو سیستم صنعتی و سنتی ایران | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 10، دوره 68، شماره 4، دی 1392، صفحه 383-388 اصل مقاله (227.86 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2013.35962 | ||
نویسندگان | ||
سلمان میار عباس کیانی1؛ علی کیانی1؛ نوشین ندائی2؛ سهیل اسکندری* 3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، خرم آباد– ایران | ||
2گروه آسیب شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی تهران–ایران | ||
3گروه شیمی غذا با منشاء دامی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران– ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: شیرگاو منبع اسیدهای چرب خانواده اٌمگا–6 و اٌمگا–3 می باشد که مصرف آنها نقش حیاتی در سلامت انسان دارد. از آنجاییکه نسبت نامتعادل بین این دو خانواده با افزایش وقوع بیماریهای مزمن مرتبط شناخته شده است لذا نسبت بین این دو مهمتر از مقدار کمی آنهاست (مطلوبترین نسبت 1:1.) هدف: این پژوهش با هدف تعیین مقدار کمی و نسبت بین اٌمگا–6 و اٌمگا–3 در شیر گاو حاصل از دو سیستم پرورش صنعتی و سنتی در استان لرستان انجام شد. روش کار: بدین منظور تعداد 20 نمونه شیر (10 نمونه صنعتی و 10 نمونه سنتی) از گاوداریهای شهرستان خرم آباد جمع آوری و با استفاده از دستگاه گازکروماتوگرافی آنالیز شد. نتایج: مقدار نسبی اٌمگا–6 در چربی شیر سنتی (2/0±65/1)% کمتر از شیر صنعتی (4/0±12/2)% بود در حالیکه میزان اٌمگا–3 در شیر سنتی (04/0±21/0)% بیشتر از شیر صنعتی (03/0±16/0)% مشاهده شد. نسبت بین اٌمگا–6 و اٌمگا–3 در شیر سنتی (8 به 1) کمتر از شیر صنعتی (13 به 1) مشخص گردید (01/0.)p< نتیجه گیری نهایی: این پژوهش نشان داد که شیر تولیدی در سیستم سنتی در مقایسه با سیستم صنعتی استان لرستان دارای نسبت متعادل تری بین خانواده اٌمگا–6 به اٌمگا–3 است و البته این نسبت در شیر تولیدی هر دو سیستم مطلوب نیست. | ||
کلیدواژهها | ||
شیر گاو؛ اسید چرب؛ اٌمگا–6؛ اٌمگا–3 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,701 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,357 |