
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,232 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,200,573 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,030,286 |
مقایسۀ برخی از خصوصیات کینتیکی و بیوشیمیایی آنزیم تریپسین ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) با تریپسین تجاری (Porcine) | ||
شیلات | ||
مقاله 3، دوره 66، شماره 2، تیر 1392، صفحه 145-158 اصل مقاله (804.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2013.35781 | ||
نویسندگان | ||
عباس زمانی1؛ مسعود رضایی* 2؛ رسول مدنی3 | ||
1گروه شیلات دانشکدۀ منابع طبیعی و محیطزیست دانشگاه ملایر، همدان | ||
2گروه فرآوری آبزیان دانشکدۀ علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور | ||
3گروه بیوتکنولوژی مؤسسۀ تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، البرز، کرج | ||
چکیده | ||
در این تحقیق برخی از خصوصیات کینتیکی و بیوشیمیایی آنزیم تریپسین کیلکای معمولی با تریپسین تجاری Porcine بررسی شد. نتایج نشان داد که دما و pH بهینه برای فعالیت آنزیم تریپسین کیلکای معمولی و تجاری حاصل از خوک (Porcine) به ترتیب 60 و 8 درجۀ سانتیگراد بود. پایداری دمایی و pH فعالیت آنزیم تریپسین در کیلکای معمولی به ترتیب 45 درجۀ سانتیگراد و 7-10 و خوک 50 درجۀ سانتیگراد و 4-11 بود. یونهای فلزی CaCl2 و MgCl2به طور معنیداری فعالیت آنزیم تریپسین در کیلکای معمولی را نسبت به خوک افزایش دادند (P<0.05)، در حالی که KCl و NaCl در فعالیت آنزیم تریپسین کیلکای معمولی بیتأثیر بودند (P>0.05)، اما در خوک اثر کاهشی معنیداری را نشان دادند (P<0.05). MnCl2به طور معنیداری باعث افزایش فعالیت آنزیم تریپسین در کیلکای معمولی شد (P<0.05) در حالی که در خوک اثر کاهشی معنیداری را نشان داد (P<0.05). مقایسۀ اثر بازدارندهها بر فعالیت آنزیم تریپسین نشان داد که به استثنای ρ-aminobenzamidine، بازدارندههایSBTI ، TLCK و PMSF تأثیر معنیداری در فعالیت آنزیم تریپسین در کیلکای معمولی و خوک نداشتند (P>0.05)، در حالی که ρ-aminobenzamidineفعالیت آنزیم تریپسین در خوک را به طور معنیداری نسبت به کیلکای معمولی کاهش داد (P<0.05). Vmaxآنزیم تریپسین ماهی کیلکای معمولی به طور معنیداری بالاتر (P<0.05) و kmآنزیم تریپسین ماهی کیلکای معمولی به طور معنیداری کوچکتر از خوک بود (P<0.05). نتایج بررسیها نشان داد که آنزیم تریپسین در کیلکای معمولی نسبت به خوک از کارایی بالاتری برخوردار است و میتواند در آینده بهمنزلۀ مادۀ افزودنی در صنایع مرتبط و تحقیقات بیوتکنولوژی به کار رود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم تریپسین؛ خصوصیات کینتیکی؛ بیوشیمیایی؛ کیلکای معمولی؛ تریپسین تجاری خوکآنزیم تریپسین؛ کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia)؛ تریپسین تجاری خوک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,867 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,716 |