تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,108,220 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,212,864 |
اثر ترکیب عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر برخی شاخص های استرس اکسیداتیو کبدی در رت های نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین | ||
نشریه علوم زیستی ورزشی | ||
مقاله 1، دوره 5، شماره 4، دی 1392، صفحه 1-19 اصل مقاله (642.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under CC BY-NC 4.0 license I Open Access I | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jsb.2013.35667 | ||
نویسندگان | ||
جمال فاضل کلخوران* 1؛ علی شیبک2 | ||
1استادیار گروه رفتار حرکتی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران | ||
2کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج | ||
چکیده | ||
هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر ترکیب عصارۀ آبی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت آنزیمهای آنتیاکسیدانی در کبد موشهای صحرایی دیابتیشده با استرپتوتوزوسین بود. در این تحقیق که از نوع تجربی بود، 70 موش صحرایی ویستار نر بهصورت تصادفی در پنج گروه شامل کنترل سالم، کنترل دیابتی، دیابتی با تمرین هوازی، دیابتی با مصرف عصارۀ آبی زعفران، دیابتی با ترکیب تمرین هوازی و مصرف عصارۀ آبی قرار گرفتند. نمونهها دو هفته (14جلسه) به تمرین و مصرف زعفران پرداختند و در پایان فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپراکسیددیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز کبدی آنها ارزیابی شد. مقایسۀ گروهها از لحاظ آماری، با آزمون آنالیز یکطرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی شفه انجام گرفت. نتایج نشان داد، تمرین هوازی و مکملسازی زعفران همزمان در سطح معناداری(P <0/05) سبب کاهش (GPX)، و با همان سطح معناداری(P <0/05) موجب افزایش(SOD) نسبت به گروه کنترل دیابتی شد. همچنین ترکیب تمرین هوازی و مصرف عصارۀ آبی زعفران به تغییر معناداری در فعالیت آنزیم کاتالاز کبدی منجر نشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ دیابت؛ عصارۀ آبی زعفران؛ موش صحرایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,681 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,251 |